52'
68'

Vrouwen zaterdag, VR5, 5e klasse C

25 februari 2017 12:30

Na meer dan twee maanden niet gevoetbald te hebben, mochten we eindelijk weer van start. Voor de winterstop stonden we op de derde plaats, maar doordat we zolang niet gespeeld hadden waren we gezakt naar plaats zes. Onze tegenstander WV-HEDW had de derde plaats over genomen, maar als wij zouden winnen, dan was de derde plaats weer van ons. Daarnaast ging de eerder gespeelde uitwedstrijd helaas met 1-0 verloren en we hadden iets goed te maken. Lang verhaal kort, er stond dus veel op het spel.

In de eerste helft hadden we felle tegenwind, en WV-HEDW had hier duidelijk voordeel van. Zij waren dan ook de bovenliggende partij en hadden enkele kansen. Gelukkig verrichte gelegenheidskeeper Sharon - “Na verloop van tijd kwam ik erachter dat ik de bal ook met mijn handen mocht pakken” – de nodige reddingen. Ook Ody kreeg enkele kansen maar helaas leidde dit niet tot goals. Zo bleef het gedurende de eerste helft dan ook 0-0.

In de tweede helft kreeg Ody echter de overhand. Er werd aanvallender en rustiger gespeeld, waardoor er betere kansen gecreëerd werden. Kim was in de plaats van Sharon gaan keepen, maar had amper meer iets te doen. Ody kreeg een flink aantal corners, hierop is meerdere malen getraind, dus we wisten hoe we hieruit konden scoren. Dit gebeurde uiteindelijk ook door een prachtige intikker van Marloes, na de corner van Sharon. De 1-0 kwam als een verlossing en het aanvallendere spel werd doorgezet. Niet lang hierna kwam dan ook de 2-0 door een soloactie van Quirine waarbij meerdere spelers en de keeper werden gedold. De overwinning was binnen handbereik en de tweede helft werd verder rustig uitgespeeld. Helaas kwam Marloes nog ongelukkig ten val na een duel met een tegenstandster waarbij ze haar knie en haar grote teen blesseerde, en waardoor we haar voor enige tijd moeten missen.

De les van de week was dat we de bal moeten hebben en dan naar voren moeten lopen. De drie punten zijn weer binnen en wij hebben de derde plaats weer heroverd, dus de missie was geslaagd! Loes, Saskia en Eva, bedankt voor het meedoen!

Man of the match: Eveline Meijers