Odysseus '91 VR4

Vrouwen zaterdag, VR4, 4e klasse D

4 maart 2017 15:00

Zaterdag 4 maart was het dan weer zo ver: Dames 4 mocht aantreden tegen Woudenberg VR 1. Een team waarvan we dit seizoen al twee keer hadden gewonnen maar sinds korte tijd gefuseerd is met SVMM VR 1 en dus in een geheel nieuwe samenstelling speelde. Een spannend moment dus: het zou zo heerlijk zijn om eindelijk weer wat puntjes te pakken, en die kans leek op deze dag ook echt aanwezig. Met drie invalsters van Dames 3 gingen wij dan ook op (een lange, lange) reis naar Woudenberg.

Waar de eerste minuten na het fluitsignaal het nog lastig bleek te zijn de rust in het spel te krijgen werd er vanaf een minuut of 5 eigenlijk heel degelijk gespeeld. Het bleek al snel dat Woudenberg/SVMM VR 1 niet op elkaar ingespeeld was en dat Odysseus veel ruimte kreeg om het spel te maken. Dit resulteerde in opbouwend erg sterk voetbal; waar normaal gesproken de neiging bij Dames 4 ontstaat om het middenveld over te slaan werd er hier (zeker in het 2e deel van de 1e helft) heel zorgvuldig gebruik gemaakt van onze meer dan capabele middenvelders. Mede hierdoor kwam al vroeg in de eerste helft de bal in de voeten van Chris, die zichzelf goed wist vrij te spelen en een trek mocht maken naar het goal van de tegenstander. Hier behield zij alle rust en werkte de bal precies het hoekje in: 1-0 voor Odysseus! Ook het tweede doelpunt van Odysseus kwam voort uit een goede samenwerking tussen het middenveld en de aanval. Na een mooie aanval kwam de bal voor de voeten van invalster Lisanne, die hem zorgvuldig de netten in wist te werken. Dit betekende dat Dames 4 met een mooie voorsprong de rust inging (een vrij momunentale gebeurtenis!)

De tweede helft leek Odysseus wat onzeker in te gaan; er was een beetje gerommeld met de posities, maar misschien lag het ook wel aan het feit dat de tegenstander iets meer ritme leek te vinden. Echte kansen kregen ze niet, maar de dreiging werd wel gevoeld. Gelukkig wisten de paarse titanen zich te herstellen (ondanks dat het niveau van de eerste helft niet geheel meer werd bereikt). Met superspits Tinder in het 16-meter gebied is er natuurlijk altijd dat gevoel dat elk moment de bal weer het doel in zal vliegen, als hij maar lekker voor haar voeten komt. En godzijdank gebeurde dat ook! Een genadeloos schot zorgde voor de 3-0 voorsprong en dit was voor Dames 4 hét moment om rustig adem te halen. Al was de mogelijkheid er zeker geweest om de score uit te breiden hielp het erg zwaar spelende veld niet mee; uiteindelijk wisten we de wedstrijd heel rustig en beheersd uit te spelen.

Al met al was deze overwinning absoluut verdiend. We speelden niet alleen een stuk beter dan onze tegenstander, er was ook duidelijk verbetering te zien ten opzichte van voorgaande wedstrijden. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en de komende weken op dezelfde manier spelen én punten pakken. (wo)Man of the match was deze keer Esmée Bone die naar ieders blijdschap voor het eerst de volle 90 minuten kon meespelen na een slepende blessure. Een dag vol opstekertjes!