0 - 2

Odysseus '91 VR4

Competitie 09/10

3 oktober 2009 15:00

Na drie wedstrijden ongeslagen te zijn, lag de druk op de schouders hoog van Dames 4. We zijn eindelijk een beetje gewend aan onze Dames 5-1-naam (op vier rijmt ook veel), dus nu kunnen we ons volledig op het voetbal richten. We wisten niet zoveel van de tegenstander, behalve dat het waarschijnlijk meisjes waren en dat ze uit Baarn kwamen.

Het was best wel koud, daar in Baarn. Toen gingen we voetballen. De eerste tien minuten hebben we vrolijk rondgehobbeld op hun helft, en veel dreigende voetbaltaal uitgeslagen. Maar goed, toen kwamen zij ineens bij onze helft kijken en werd de verdediging aan het werk gezet. Er werd best wel goed gevoetbald, al had Baarn ook wel een paar ruwe diamantjes rondlopen die veel aandacht nodig hadden. Ze creeerden niet zoveel kansen, en wij bleven geconcentreerd verdedigen en ook aanvallen. Op een gegeven moment maakte Lara een vet mooie goal en was iedereen vet blij. Met 0-1 gingen we de rust in.

We hadden inmiddels versterking gekregen van Kriste, die bijna vier uur in de auto had gezeten om mee te voetballen. Lara bleef in de spits, en met Andrea voorin werd er gevaarlijk spel gespeeld. Na een ingooi die aanvankelijk wat ongelukkig terecht leek te komen, schoot Lara ‘m ongeveer vanaf de middenlijn met een hoge boog in het net van de tegenstander. Iedereen was bijna tot tranen geroerd, want zoveel schoonheid was eigenlijk teveel voor deze zaterdagmiddag. We speelden de wedstrijd rustig uit, gingen douchen, stopten onze drie verdiende punten in de shirtjestas en gingen na een broodje kaassouflé of frietje oorlog (wat?) weg uit het Gooise matras.

En als kers op de taart nog een voorbeschouwing: volgende week spelen we om 10.00 uur thuis tegen KDO, een bijna ongeslagen tegenstander wat geen kat in ’t bakkie is, maar misschien wel wordt. Hup Dames 4!