Geen winst, wel voor de 9e wedstrijd op rij ongeslagen

0 - 0

DVVA VR4

Vrouwen zaterdag, VR5, 5e klasse C

4 maart 2017 15:00

Op een grijze zaterdagmiddag, 4 Maart, stond de wedstrijd van Ody dames 5 tegen DVVA dames 4 op het programma. Tijdens de uitwedstrijd in de vorige seizoenshelft was er een zwaarbevochten 2-4 overwinning behaald op DVVA, dat inmiddels op de 8e plek staat. Dit hoefde echter niet te betekenen dat het deze keer makkelijk zou worden, aangezien veel dames kampen met blessures! Na winst op DVVA zouden we al voor de 9e keer (!) op rij de drie punten mee naar huis nemen. Speciaal voor de jarige Judith, die ons vandaag na lang blessureleed kwam versterken, wilde we dus ook deze overwinning graag behalen.

Op de achtergrond klonk de melodie van de champions league anthem terwijl wij het hoofdveld mochten betreden. De tegenstander, waarvan sommige deze zaterdag hadden gekozen voor sokken met tijgerprint, begonnen fel aan de wedstrijd. Met een sterke en snelle aanval vormde zij al snel gevaar, maar door een oplettende verdediging en sterk keeperswerk van Nikki bleef het enkel bij “kansen”. De rust keerde enigzins terug in het spel van Ody toen Kim en Merlijn werden ingebracht op het middenveld. Dit leidde tot een paar kansen voor onze voorhoede, maar na de eerste helft bleef de tussenstand 0-0.

In de kleedkamer herhaalde EJ nog eens de tactiek van vorige week; “gewoon met de bal naar voren lopen”, waarna we met frisse moed weer het veld betraden. De peptalk had geholpen, want ody hervatte meteen veel sterker de wedstrijd. Door beter op te bouwen in de verdediging en goede combinaties in het middenveld speelde we grotendeels op de helft van de tegenstander. DVVA leek in de rust besloten te hebben om vooral nog op de counter te gaan voetballen, waaruit ze een aantal grote kansen kregen. Gelukkig voorkwam Nikki, samen met een sterk spelende verdediging, telkens weer een doelpunt tegen. Met een paar goede loopacties vormde ook de voorhoede van Ody een gevaar voor het doel van de tegenstander. Er was een grote kans voor Inge, maar helaas werd de bal naast het doel gespeeld. Hoewel de inzet van de dames van Ody groot was, lukte het niet om een doelpunt te maken, ook de tweede helft eindigde in 0-0.

Helaas konden de dames van Ody 5 de winning streak niet aanhouden, maar volgende week zullen we er weer vol voor gaan tegen Zeeburgia VR1!

Man of the Match: Nikki van Luit