80'
... (schot)

Vrouwen zaterdag, VR5, 5e klasse C

10 december 2016 12:30

Zaterdag 10 december 2016 was de dag van de mensenrechten, de dag van de uitreiking van een nobelprijs aan o.a. Ben Feringa en de dag van de wedstrijd Rico Verhoeven – Badr Hari. Maar zaterdag 10 november was natuurlijk ook de dag van Odysseus 91 VR5 tegen Wartburgia VR6 en tevens de dag van Esthers allereerste thuiswedstrijd bij Ody.

De wedstrijd tegen Wartburgia was een typische Ody dames 5 wedstrijd, waarbij eigenlijk makkelijk gewonnen kon worden, maar het op het einde toch net wat te spannend werd. De wedstrijd werd gevolgd door een groot aantal toeschouwers mede doordat ouders van verschillende teamleden onafhankelijk van elkaar besloten hadden om juist deze wedstrijd te gaan kijken. Met ons vrijwel vaste aantal van 17 spelers bij thuiswedstrijden en een aantal vroegere dames 5-speelsters  aanwezig was er sowieso genoeg gezelligheid langs de lijn.

Wartburgia is een tegenstander waar al eerder tegen gespeeld is in de competitie en deze uitwedstrijd werd toen met 1-2 gewonnen door Ody. Omdat Wartburgia één-na-laatste staat met één winstpartij en een gelijkspel in 10 wedstrijden werd er vandaag een overwinning verwacht voor Ody met een grotere uitslag dan de vorige keer, zeker ook omdat Ody dames 5 zich ondertussen naar de 5de positie heeft opgewerkt. Het leek er echter op dat Wartburgia deze niet met hetzelfde team was komen opdagen. Het meisje met een afro en een stropdas in haar haar was in ieder geval wel weer aanwezig.

Ody begon de wedstrijd sterk en al vrij snel werd de 1-0 gemaakt door Inge, onze topscoorder onbewuste doelpunten. De assist hierbij was van Loes, die op haar beurt weer een assist kreeg van Sonja, wat in dit geval ook een beetje telt als een assist omdat Loes eigenlijk gewoon op goal wilde schieten, aldus Loes en Sonja. Ook in de rest van de eerste helft waren de meeste kansen voor Ody, maar dit leidde verder niet tot doelpunten. De verdediging stond sterk en de gevaarlijkste kansen van Wartburgia ontstonden omdat de scheids niet doorhad dat er mensen buitenspel stonden, ondanks het vlaggen van de grens en de goede positionering van Fred. Gelukkig stond Nickelson een prima wedstrijd te keepen en kon ook Wartburgia niet tot scoren komen in deze eerste helft.

In de rust werd de eerste helft doorgenomen en kwam men tot de conclusie dat er veel meer gescoord kon worden. Daarnaast moest iedereen meer spelen zoals Ed, die altijd haar mannetje staat in de duels. Ook kwam Q tot de conclusie zich niet gek te laten maken door de tegenstander, die het voor elkaar kreeg Q’s schoen uit te trappen en haar op haar buik te krabben. Andere gehoorde uitspraken in de rust waren: “Die hond van de ouders van Merlijn is echt heel schattig” en “ja en toen vroeg EJ gisternacht meer dan 10 keer waar z’n fiets was terwijl deze recht voor hem stond”.

Wub wilde eigenlijk met haar trui aan de tweede helft starten maar bedacht dat ze het ook warm kon krijgen door veel te rennen. Kennelijk waren meer mensen tot deze conclusie gekomen en de tweede helft werd dan ook sterk begonnen door Ody. Redelijk snel viel dan ook de 2-0 door Esther uit een vrij onmogelijke hoek op voorzet van Mayon. De kansen bleven daarna aan de zijde van Ody en het gevoel overheerste dat deze wedstrijd al gewonnen was. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd uit ongeveer de enige kans van Wartburgia tot dan toe in de tweede helft uit een snel genomen vrije trap de 2-1 gescoord. Nadat Ody vorige week van een 0-2 voorsprong ook teruggezakt was naar een 2-2 gelijkspel (en uiteindelijk een 2-4 winst) was het duidelijk dat ook nu onze voorsprong niet uit handen gegeven moest worden. Bovendien zouden we allemaal klappen krijgen van Koen als we niet zouden winnen.

Wartburgia kreeg echter vertrouwen van het doelpunt aan hun zijde en creëerde opeens veel meer kansen. Aan de zijde van Ody was onze Messi, Sonja, ondertussen op de spitspositie gezet en zij maakte een aantal mooie acties waarbij heel wat mannetjes gepasseerd werden. Ook op de bank liep de spanning ondertussen op en vroeg Sharon zich af of zij de enige Fries was in het team.  De vraag “Hee Q ,waar ben je eigenlijk geboren?” aan Q terwijl zij aan het spelen was, was dus heel logisch. Het antwoord bleek overigens Sneek, weten we dat ook weer. Verder stond Kim zoals altijd een zeer goede wedstrijd te voetballen. Loes kreeg na afloop een uitgebreid applaus voor de sterke wedstrijd die ze gespeeld had. En bij deze ook nog even respect voor Merlijn, Esther en Eef die er deze wedstrijd vol voor gingen, terwijl ze al een wedstrijd met dames 4 gespeeld/gefloten hadden.

De scheids vond het leuk om iedereen wat langer in spanning te houden en liet de wedstrijd daarom een kwartier langer doorgaan, maar gelukkig bleef de stand 2-1. Exact dezelfde stand als vorige keer tegen deze tegenstander. Na afloop was er vreugde in de kleedkamer die traditiegetrouw werd gevierd met bier onder de douche en een speaker die een heel scala aan verschillende kerstliedjes liet horen. Met 5 winstpartijen en één gelijkspel in de laatste 6 wedstrijden is Ody dames 5 goed op dreef en het mag komende zaterdag deze sterke vorm opnieuw laten zien als De Meer VR4 in het oude vertrouwde Amsterdam de tegenstander is.

Man of the match: Esther van den Bergh