3 oktober 2009 14:30

Voetbalstorm Derks raast over DESTO

LEIDSCHE RIJN - Bij bushalte Meijewetering uitgestapt kwam een gevoel bij het voetbalteam opzetten dat paste bij het mistroostige weer. In de Utrechtse nieuwbouwwijk Terwijde hadden de elementen wind en regen vrij spel op de heren van het vierde. 9292 had hen hier naartoe geleidt.

In 2010 zal de doorgaande weg er worden aangelegd en een brug over het water van de Haarrijnseplas ontbrak. Jongens die nog geen tesse tong hadden dronken zichzelf moed in. Op een buisleiding balancerend lukte het de oversteek over het water te maken. Met het nemen van deze hindernis was vertrouwen gewonnen.

Het was belangrijk om met Beaufort-kracht vijf de wind in de rug te hebben. Doordat aanvoerder Teun Teunis de toss won blies dit voordeel voor Odysseus in de juiste richting. Inworpen van Maarten Nieuwpoort kregen hierdoor de allure als die van Björn Vleminckx en het lukte DESTO bijna niet om de bal over de middellijn te schieten.

Al vlug na het eerste fluitsignaal scoorde heren 4. Koen Derks sprintte achter een steekpass aan en schoot de bal langs de uitstormende keeper in het doel. De technische middenvelder van Odysseus kreeg het in deze wedstrijd op de heupen en maakte ook het volgende doelpunt voor zijn team. Zijn vijfde goal in vier wedstrijden.

De paarse Utrechtse ploeg zou met een 0-2 voorsprong zijn gaan rusten wanneer de spits van de thuisclub niet in de laatste seconde nog had gescoord. Direct na rust was DESTO opnieuw succesvol en bracht beide ploegen weer in evenwicht. De harde wind was nu in het voordeel van DESTO maar zij wisten desondanks weinig kansen te creëren.

De stormbestendige Odysseusers kwamen ook in de tweede helft dicht bij het doel van de tegenstander. Vijf minuten voor tijd kwam heren 4 via een geplaatste lob van Simon Kroese opnieuw op voorsprong. Maar het hoogtepunt had uitblinker Derks voor het laatst bewaard toen hij voorbij vijf verdedigers slalomde en de bal in het doel joeg.