Odysseus stunt in de beker tegen topklasser Woezik

Woezik VR1

Vrouwen, VR1, Groep 1 Laatste 32 (AV)

19 november 2016 12:30

Rotscheid, E.

Afgelopen zaterdag waren er weinig teams die in actie kwamen. Vanwege het beker- en inhaalweekend, waren veel teams vrij of op teamweekend. Dames 1 stond daarentegen een zware bekerwedstrijd te wachten tegen Woezik, uitkomend in de Topklasse. Omdat ons een vrij weekend door de neus was geboord door deze bekerwedstrijd, gingen we de donderdag voor de wedstrijd een vervangende activiteit doen. De verrassingsactiviteit werd pas op locatie in Houten bekend gemaakt: 1,5 uur lang poolen…! Aangezien dezelfde avond ook nog de poolactiviteit bij Hart van Utrecht op het programma stond, kon menig speelster van dames 1 na ruim 4 uur lang poolen op één avond geen poolbal meer zien.

Een ideale wedstrijdvoorbereiding dus. Dat Woezik ook een ideale wedstrijdvoorbereiding eiste, werd duidelijk toen in de Keet werd gevraagd van welke verzorgingskamer zij gebruik mochten maken. Het was duidelijk dat Woezik, afkomstig uit Wijchen (spreek uit: Wiechen), deze bekerwedstrijd zeer serieus neemt. Vol goede moed en benieuwd naar het niveau van de Topklasse dames gingen we van start. Tos werd gewonnen, wind in de rug en gaan.

Dat we niet kansloos waren, bleek al in de 6e minuut. Onze favoriete corner, “de korte variant”, werd maar weer eens uitgevoerd door duo Judith-Dani, waarbij Dani haar schot maar net langs de paal verdween. 2 minuten later was het wel raak. De vrije trap van Renske werd door iedereen gemist, behalve door de mee opgekomen Gimbel, die beheerst met binnenkant voet de bal in het doel schoot. 1-0! Verbazing alom, en het publiek wat op de wedstrijd was afgekomen (lees: Jos, Guust van G., Mo(nica) en Janet) ging geheel uit zijn plaat. Dat Renske zich schuldig voelde over haar assist, bleek 5 minuten later. Een vrije trap voor Ody op eigen helft, waarbij het advies was: balbezit houden. Renske gaf de bal dusdanig kut terug aan het centrale duo achterin, dat de spits van Woezik zo door kon lopen richting Jennifer. Die werd op het verkeerde been gezet en binnen een kwartier stond het alweer 1-1. Het moet wel spannend blijven. De rest van de eerste helft waren er kansen voor beide teams, maar Ody hield goed stand.

Waar we aan het begin van de 2e helft een getergd Woezik hadden verwacht, bleken wij zelf toch frisser uit de kleedkamer te zijn gekomen. Door goed druk zetten voorin kwam de bal in de 46e minuut voor de voeten van Dani te liggen. Ze stoomde op richting doel, en vond door middel van een lobje via de handen van de keepster het doel. Dat dit niet het mooiste doelpunt in Dani haar voetbalcarrière was, mocht de pret niet drukken: 2-1!! Het spel werd hierna harder en grimmiger. Dit resulteerde in twee blessures voor onze buitenspelers Judith (knie) en Dani (enkel). Zij werden vervangen door Jutka en Pim. Van slag door de twee blessures moesten we ook nog een tegentreffer incasseren: 2-2 met nog 20 minuten te gaan. Een gelijkspel na 90 minuten zou direct penalty’s betekenen en gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel het maximale dat we eruit konden halen, dachten we…

Totdat de 85e minuut aanbrak. Met hangen en wurgen, heel veel tijdrekken, en het achterin dichthouden stond het nog steeds 2-2. Door de blessures was Renske op haar lievelingspositie, rechtsbuiten, terecht gekomen. Ze wilde niet diep gestuurd worden, want “daar kon ze niks mee”. Totdat Pim, vanaf linksbuiten, een lange bal diep gaf op Renske die

met haar laatste krachten bij de bal kon komen. Goede aanname, kijken waar de keeper staat, en met rechts binnenschieten: 3-2!!!! Zelden waren we zo effectief met onze kansen omgegaan. Na de blessuretijd die uren leek te duren, klonk dan eindelijk het fluitsignaal. Wat een heerlijk gevoel, om na anderhalf uur hard werken beloond te worden! Het biertje na de wedstrijd smaakte zelden zo goed. Op zaterdag 17 december spelen we weer voor de beker. Mochten we die ronde ook overleven, dan komen de eredivisieclubs erbij… Tot het zover is, genieten we na van deze heerlijke overwinning! #Cupfighters

NM

Opstelling: Jennifer, Nora, Gimbel, Bous, Christa (’70 Loes J.), Ciska, Renske, Ilse, Dani (’59 Pim), Lotte, Judith (57’ Jutka)