81'
Assist: Koen Kros

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

1 april 2017 12:30

Na het teleurstellende verlies van vorige week moesten vandaag de ruggen gerecht worden tegen Voorwaarts. In tegenstelling tot vorige week waren de omstandigheden echter geheel anders; de wedstrijd begon op tijd, de scheids liep er uitgeslapen bij en er werd weer eens op het hoofdveld gespeeld. Ik hoor u als trouwe Heren 7-supporter nu al denken: “Hé, het hoofdveld. Daar heeft H7 toch nog geen punten laten liggen?” Klopt, en niemand was van plan om dat vandaag wel te laten gebeuren.

Het begin van de wedstrijd was geheel in de stijl van Heren 7: niet bijster goed. Hoewel Victor al in de eerste minuut een uitstekende kans kreeg, die helaas over ging, was het spel daarna slordig van beide kanten. Ody ging onzorgvuldig met het balbezit om en Voorwaarts was simpelweg niet in staat hier voordeel uit te halen. Lang vielen er dan ook weinig hoogtepunten te noteren in de eerste helft, maar na een half uur spelen begon Odysseus dan toch wat meer aan te dringen. Een schot van Giel vanaf de rand van het strafschopgebied kon maar net gepakt worden door de keeper, maar de grootste kans van de eerste helft was voor Stijn. Hij kwam alleen voor de keeper te staan en had in alle rust de 1-0 er in kunnen prikken. Hij besloot echter om het met buitenkantje rechts te proberen en zag hierdoor tot ieders ontzetting de bal voorlangs gaan. Eeuwig zonde, want zo’n 1-op-1 situatie voor het vijandelijke doel heb je misschien maar één of twee keer per wedstrijd, zou je denken.

Niets was minder waar. Inmiddels in de tweede helft kregen achtereenvolgens opnieuw Stijn, Jesper, Chris wéér Stijn en Bas uitgelezen mogelijkheden om nou eindelijk eens die openingstreffer te maken. Maar wonder boven wonder werden al deze kansen naast geschoten, omdat niemand het aandurfde om met zijn chocoladebeen te schieten. Daar mag de komende week dan ook wel even flink op getraind worden.

Uiteindelijk zou het tot de 80ste minuut duren voordat de wedstrijd écht opengebroken werd. Jesper weet als geen ander dat Ody 7 pas gaat voetballen als het op achterstand komt en besloot dit proces een beetje te versnellen door een Voorwaartse voorzet een tikje met de hand te geven. De bal ging op de stip en de penalty werd binnengeschoten. Al moet er gezegd worden dat Olfe nog verdomd dichtbij zat, maar zijn hand niet stevig genoeg achter de bal kreeg. Maar nú kon er dan pas echt gevoetbald worden. Vanaf de aftrap werd de bal naar Koen Kros gespeeld, die gaf een lange bal op de naar voren gesprintte Pepijn en hij plaatste de bal keurig in het netje. Zo heeft Voorwaarts pak ‘m beet 20 seconden van de voorsprong kunnen genieten. Met nog 10 minuten te gaan leek de wedstrijd hierna af te stevenen op een gelijkspel. Maar toen besloot Papa toch echt even anders. Net als twee weken geleden tegen JSV was het Giel die zich met twee doelpunten tot matchwinner kroonde. In de laatste minuut van de officiele speeltijd profiteerde hij van geklungel van de doelman door hem te omspelen en bijna van de achterlijn de bal in het lege doel te schuiven. En alsof dat nog niet genoeg was, zette Pepijn Giel in de blessuretijd nog één keer vrij voor de keeper. Zijn inzet werd in eerste instantie nog geblokt door de keeper, maar hierdoor ging de bal de lucht in en stuiterde over de doelman heen om zo de eindstand op 3-1 te betalen.

Door deze achterstand vakkundig om te buigen in een overwinning blijft de ongeslagen status van H7 op het hoofdveld staan en dit werd natuurlijk uitgebreid gevierd met gratis Super Saturday-bier. Hopelijk kan dit kunstje volgende week herhaald worden, want dan staat er weer een zespuntenwedstrijd op de planning tegen Rivierwijkers. Helaas zullen we dan waarschijnlijk weer verbannen worden naar het rugbyveld, maar dat zal Giel er hopelijk niet van weerhouden om er weer een paar in te leggen.

Oh en Pieter is voor de verandering iets anders dan z’n fiets kwijtgeraakt tijdens SuSa. Heeft iemand zijn jas gevonden? Z’n OV zit in de binnenzak.