2 - 0

Odysseus '91 7

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

25 maart 2017 12:00

Als je niet mag warmlopen op het veld, de eerste helft 40 minuten duurt, de tweede 58 en de scheidsrechter serieuze blaasproblemen heeft, hoe wil je dan ooit drie punten pakken? Het antwoord is eenvoudiger dan de vraag: niet.
Na een tragische voorbereiding waarbij de Broccoli-pot rijkelijk gevuld werd (waarvoor dank overigens), gebruikte de arbiter van dienst voor het eerst zijn fluit. Weliswaar zo’n 30 minuten te laat, maar toch. Ody begon met een verassende opstelling, waarbij Chang ‘’Altijd Basis behalve Sterrenwijk uit’’ Yue Chui vreemd genoeg ontbrak.
De eerste twintig minuten was Heren 7 nog niet helemaal wakker. Mede dankzij het warme weer en het zanderige veld waanden de Paarse helden zich waarschijnlijk op het strand. Dit kwam de scherpte zoals gezegd niet ten goede. Na een klein kwartiertje spelen was keeper Olaf minder succesvol dan afgelopen donderdag, wat de 1-0 opleverde. Nog geen tien minuten later deed de spits van Sterrenwijk nog een duit in het zakje: 2-0.
Naarmate de eerste helft vorderde werd Sterrenwijk aanzienlijk minder gevaarlijk en deelde Heren 7 nog wat speldenprikjes uit, maar doelpunten bleven uit. Toen de eerste helft eenmaal zo’n 40 minuten oud was besloot de scheidsrechter weer eens z’n fluit erbij te pakken en de spelers naar de thee te sturen. Odysseus heeft een hoop te bespreken moet de scheidsrechter gedacht hebben, want hij gunde de spelers zeker zo’n 25 minuten om de eerste helft even te analyseren.
Na deze uitgebreide bespreking begon de tweede helft, en hoewel Heren 7 probeerde aan voetballen toe te komen bleven echt grote kansen uit. Er werd wel hard gewerkt maar echt een vuist maken kon Ody niet. Na een minuutje of 35 in het tweede bedrijf besloot de scheidsrechter nog maar eens zijn fluit erbij te pakken en even de bosjes op te zoeken. Een opmerkelijk moment. Nog geen kwartier later, de tweede helft was inmiddels zo’n 50 minuten onderweg, was diezelfde scheidsrechter even zijn fluit kwijt toen Giel’s poging de bal vakkundig over de keeper te plaatsen werd verijdeld door een verdediger die de bal als volleerd volleyballer blokte met zijn arm. Gelukkig kan een scheidsrechter die zijn fluit kwijt is bij het amateurvoetbal altijd rekenen op zijn objectieve, eerlijke en onpartijdige grensrechters die vaak dichter op de situatie staat. Derhalve besloot de scheidsrechter de kwestie voor te leggen aan de grensrechter van Sterrenwijk. ‘’Grens, is dit een penalty?’’. ‘’Nee’’ antwoordde de grensrechter resoluut, waarmee de kous natuurlijk af was. Ergens daarna mikte Joren de bal ook nog op de lat, wat de onfortuinlijke middag van Ody wel kenmerkte. Na zo’n 58 minuten (inclusief sanitaire pauze) vond de hoofdpersoon van deze middag het wel voldoende. Nog een keer pakte hij zijn fluit om het hele verhaaltje uit te blazen. 2-0.

Na deze wanprestatie werd de altijd gezellige kantine van Sterrenwijk uitgespeeld. Samen met Youssef en later op de avond ook Yaniv werden de nodige drankjes gedronken. Ook belangrijk. Zaterdag speelt Heren 7 weer thuis, ditmaal tegen Voorwaarts. Zouden de mensen die komen kijken een kaartspel mee willen nemen? Wij vergeten dit vrij vaak.
Rest mij alleen nog het aanwezige publiek van afgelopen zaterdag te bedanken voor de support, evenals Lars uit H3 voor zijn rentree in H7. Bedankt.