Joren van Os (afstandschot)
Joren van Os (schot)

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

18 februari 2017 15:30

Zaterdagmiddag, 15:30, zon op de smoel, modder onder de noppen, mes op de keel, hart op de juiste plek, verstand op 0, blik op oneindig. U kent het wel. Was het niet een week geleden dat het lelijkste woord uit de Dikke van Dale, ‘’afgelast’’, als een virus door de groepschat ging? Was het niet juist dat bericht dat onze focus volledig op deze wedstrijd bracht? Was het niet afgelopen dinsdag dat Ody 7 na een paar pilsjes steeds meer vertrouwen kreeg in deze wedstrijd? Allemaal dingen die door je hoofd spoken als je rond 17:30 de veengrond van het rugbyveld verlaat en met je hoofd naar beneden richting de douche loopt. 2-4.

Hoe dit mogelijk is zal ik u vertellen. Om stipt 15:30 floot de dienstdoende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Heren 7 begon aardig, en hield Hercules ver van het doel van keeper Olaf ‘’020’’ Tuyt. Zoals wel vaker in de 5e klasse reserve, speelt het spel zich het eerste kwart voornamelijk af op het middenveld. Hiervandaan werden enkele speldenprikjes uitgedeeld, maar van grote kansen was geen sprake. Tot na een minuut of 20 Odysseus snel wist uit te breken en vanuit een voorzet Chang ‘’Altijd Basis’’ YueChui werd bereikt. Naar eigen zeggen met de rug naar de bal (of goal) maar dit zal later in de Piero van Jan van Halst bekeken moeten worden om hierover uitsluitsel te geven. Hoe dan ook, een strakke voorzet die een goede kans opleverde. Helaas wist Chang het net niet te vinden. Wanneer je zelf je kansen niet maakt, treedt een oude voetbalwet in werking: ‘’Dan maken hun hem’’. En zo geschiedde; nog geen 5 minuten later zorgde miscommunicatie in de Ody-defensie voor de 0-1. Voor rust wist Odysseus verder weinig te bewerkstelligen, waardoor Ody met deze achterstand aan de thee mocht.

De tweede helft was een vreemde, na een vrij aardige aanval van Hercules stond na krap 5 minuten de 0-2 op het scorebord. Toch begon Heren 7 langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd te krijgen. Na een minuut of 20 in de tweede helft wist Joren na een goede actie van Max met een bekeken schot de 1-2 te maken. Dit bleek het startsein voor een waar ‘’offensief’’ waarbij Ody de druk behoorlijk opvoerde. Nog geen 5 minuten na de 1-2 was het weer Joren die, dit keer na een strakke voorzet van Pepijn, de stand gelijk trok: 2-2. Hercules was rijp voor de slacht, maar Ody draaide de zwart-witten nog niet de nek om. Integendeel. Na slordig balverlies op het middenveld kon Hercules snel counteren, wat de 2-3 opleverde. Heren 7 was zichtbaar van slag, want niet veel later kwam zelfs de 2-4 uit een corner tot stand.

Een zuur verlies voor de Paarse Strijders, die dit zichzelf volledig mogen aanrekenen. Aanstaande dinsdag volgt hoogstwaarschijnlijk een straftraining van Yannic ‘’De Kleine Generaal’’ Doeve. Toch kan er niet te lang bij deze wedstrijd stilgestaan worden, want aanstaande zaterdag wacht Kampong alweer. Deze ‘’zespuntenwedstrijd’’ zal cruciaal zijn voor het vervolg van de competitie, want er zijn mensen die beweren het degradatiespook al te hebben gesignaleerd. Kom dus Heren 7 steunen, ze hebben het nodig.