Stijn Gorgels (intikker)
... (schot)

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

28 januari 2017 15:00

Na anderhalve maand winterstop te hebben gehad en de vorige wedstrijd was afgelast mocht er vandaag eindelijk weer eens gevoetbald worden. Een blik op de resultaten van voor de jaarwisseling vertelt ons dat die winterstop hard nodig was voor Heren 7; sinds oktober werden immers alle wedstrijden verloren. Het doel voor deze wedstrijd was dan ook duidelijk: Make Heren 7 great again. Aan Kampong 3 de eer om dit mogelijk te maken. Om deze nodige overwinning echt af te dwingen werden Teun en Mart (H5) en Jochem, beter bekend onder de voetbalnaam Ignasio, aan de selectie toegevoegd.

De intenties waren in de eerste paar minuten ook even zeer duidelijk te merken. Eerst was het Giel die vanuit kansrijke positie de bal over schoot en even later besloot Koen -na te hebben geconstateerd dat “die keeper geen keeper was”- het van afstand te proberen. Zijn poging belandde jammer genoeg op de lat. Daarna werd het initiatief, mede door slordigheden aan Paarse kant, iets meer aan Kampong gelaten. Dit zou uiteindelijk ook tot de openingstreffer leiden. Aan de basis van deze tegengoal stond Mart, die een breedtepass zo in de voeten van een tegenstander speelde. Voor hem was het vervolgens een koud kunstje om een teamgenoot weg te sturen, die de bal achter de debuterende Olfe schoof. Gelukkig kon Kampong niet lang van deze voorsprong genieten, want niet veel later was het Ignasio die op de linkervleugel kon opkomen en voor de gelijkmaker tekende. De rest van de eerste helft vielen er geen hoogtepunten meer te noteren en werd met een 1-1 stand de rust bereikt.

De tweede helft was duidelijk een prooi voor Odysseus. Vrije trappen en corners volgden elkaar in hoog tempo op, wat resulteerde in een ware kansenregen voor Ody. Alle inzetten en rebounds werden echter gekraakt door een muur van Kampongspelers. Dit wisten zij zo’n 20 minuten vol te houden, totdat Jorrit zijn entree maakte. Na slechts enkele minuten in het veld gaf hij een bal uitstekend voor op Koen, die zo alsnog zijn goal kon maken. Jorrit was daarna zelf ook nog dicht bij een goal, maar opnieuw spatte een Paars afstandsschot op de lat uiteen. Gescoord werd er daarna gelukkig nog wel. Bij Kampong was inmiddels duidelijk de vermoeidheid er in gekomen, getuige het feit dat er al twee spelers met kramp van het veld waren gegaan en zij geen wisselspelers voorhanden hadden. Ody liep daarentegen nog over van de energie en maakte hier goed gebruik van. Eerst was het Stijn die van dichtbij op aangeven van Teun de wedstrijd definitief in het slot gooide en in de slotminuut kwam er nog een vierde Ody-treffer op het scorebord. Joost kreeg de ruimte op links en gaf de bal breed op Ignasio. Die speelde de Kampongse verdediging helemaal zoek door de combinatie met Teun aan te gaan en vervolgens zelf af te ronden.

Al met al een heerlijke en verdiende overwinning die vooral belangrijk is geweest voor een positieve mentaliteit. Ook niet geheel onnodig, aangezien er de komende weken wedstrijden tegen de nummers 2 en 3 van de ranglijst op het programma staan. Deze zullen lastig worden, maar na vandaag kan Heren 7 er weer tegenaan.