Heren 7 scoort vaker dan in vorige wedstrijden

... (schot)
... (volley)

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

12 november 2016 16:00

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen FC De Bilt op het programma. Met een magere groep van 11 man werd er naar dit pittoreske dorpje afgereisd. Daar aangekomen hadden wij het geluk dat Heren 10 ook in De Bilt bleek te spelen en er een paar jongens wel zin hadden in nog een wedstrijd. Zodoende werden Michiel en Hidde op het laatste moment nog aan de selectie toegevoegd.

Gezien het aantal tegendoelpunten van de afgelopen weken en de hoge positie op de ranglijst van De Bilt werd er besloten om ons gelijk vanaf het begin in te graven en zo min mogelijk weg te geven. Dit plan kon na een kleine 10 minuten echter alweer de prullenbak, toen de Biltse rechtsback zo naar voren kon lopen en een voorzet binnen kon koppen.

Dit was niet de enige tegenvaller van de eerste helft, want na 20 minuten raakte Joren geblesseerd, kon niet meer verder en moest zich laten wisselen. Ook Victor moest zich even later noodgedwongen laten vervangen met een bloedneus, na een onbestrafte elleboogstoot van zijn directe tegenstander.

Bij aanvang van de tweede helft was het inmiddels 10 over 5, dus werden de lichtmasten ontstoken. Dat zo'n avondwedstrijd altijd wel iets bijzonders heeft, bleek wel uit het verloop van de rest van de wedstrijd. Omdat Ody op zoek moest naar de gelijkmaker werd er nu een stuk meer op de helft van de tegenstander gespeeld. Helaas werd dit net als vorige weken hard afgestraft in de counter. De Paarse verdediging kon geen grip krijgen op de snelle linksbuiten van De Bilt en zo stond het al snel 3-0. Bij de tweede goal stond Victor nog fanatiek te vlaggen voor buitenspel, maar de scheidsrechter negeerde dit en luisterde liever naar de schreeuwende bank van De Bilt. Toen de bal uit een vrije trap van De Bilt ook nog eens van de paal terug stuiterde tegen Toms hak en zo tergend langzaam over de doellijn rolde voor de 4-0 was de wedstrijd wel gespeeld. Toch was het daarna Michiel die met een harde schuiver de eretreffer voor Odysseus binnen schoot. Niet veel later kwam zelfs nog de 4-2 op het scorebord te staan. Matthijs gaf voor uit een vrije trap en de Biltse doelman stompte de bal weg, recht in de voeten van Joost. Die schoot vervolgens via de onderkant van de lat zijn eerste treffer in Paarse dienst binnen. Even leek dit moment voor een kanteling in de wedstrijd te zorgen en leek Ody weer op te leven, maar de 5-2 van de Bilt maakte een einde aan deze illusie. Een keiharde volley in de laatste fase van de wedstrijd bleek het slotakkoord en zo moest Heren 7 opnieuw met lege handen op huis aan.

Met 16 tegendoelpunten in de laatste 3 wedstrijden moge het duidelijk zijn dat Heren 7 wel wat afleiding kan gebruiken. Die komt er volgende week dan ook in de vorm van het teamweekend. Wellicht dat dat weekend zorgt voor de nodige teambuilding om op 3 december Montfoort helemaal van de mat te kunnen spelen.