... (schot)
Joren van Os (schot)

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

29 oktober 2016 9:45

Met de mooie zege op vierdeklasser Jonathan nog vers in het geheugen, reisden de mannen van Heren 7 vol vertrouwen af naar Sportpark de Berekuil. Ondanks het feit dat Voorwaarts ons op het belachelijke tijdstip van kwart voor tien had ingepland, waren 14 topfitte spelers op tijd aanwezig om een goede warming-up te doen. Zoals inmiddels gebruikelijk, werd de toss verloren waardoor Tom het de eerste helft moest stellen met een behoorlijk laagstaande zon.  Dit nadeel was wederom te wijten aan het idiote tijdstip waarop de mannen van Heren 7 moesten aantreden.

Goed, de wedstrijd dan. Na een chaotische openingsfase wist Voorwaarts al vrij vlot de 1-0 op het scorebord te zetten. Een schot van de snelle spits verdween keurig in het hoekje. Niet veel later wist Joost een oude traditie van Heren 7 te combineren met zijn persoonlijke doelstelling van het seizoen. Door een eigen doelpunt te scoren wist hij Ody op een inmiddels bekende 2-0 achterstand te zetten. Wel moet gezegd dat hij de bal feilloos in het hoekje werkte. Had ik al iets gezegd over het onmenselijke tijdstip waarop Ody moest spelen? Het leek namelijk alsof Heren 7 de eerste 25 minuten nog niet helemaal wakker was.
Het tweede deel van de eerste helft leverde daarentegen wel een aantal grote kansen op voor Odysseus. Hoewel het voetbal nog niet altijd even verzorgd was, kon er door middel van een aantal lange ballen gebruik worden gemaakt van de snelle spitsen van Heren 7. Dit leverde ook de eerste goal van Odysseus op. Nadat Joren de doelman van Voorwaarts vakkundig uitschakelde, wist hij de bal koeltjes in de goal te tikken. Door deze aansluitingstreffer ging Ody vol vertrouwen aan de thee. Odysseus sprak af om in de tweede helft meer te combineren en beter gebruik te maken van de zwaktes van Voorwaarts.

De tweede helft speelde Heren 7 aanzienlijk verzorgder dan in de eerste 45 minuten. Voorwaarts koos ervoor zich in te graven rond het eigen strafschopgebied en op de counter te gokken. Voor Ody was het lastig om door deze muur van groen-zwarte spelers te komen. Hoewel Odysseus zeker 35 minuten van de tweede helft op de speelhelft van Voorwaarts heeft gespeeld, deden twee goed uitgevoerde counters Ody de das om. Ondanks een aantal kansen wist Heren 7 niet meer te scoren in de tweede helft. Rond een uurtje of 12 konden de mannen van Heren 7 dus weer met lege handen naar huis. Het lijkt een onvermijdelijke conclusie dat dit matige resultaat voornamelijk te wijten valt aan het mensonterende tijdstip waarop Ody moest komen opdraven.

Volgende week speelt Heren 7 weer eens thuis. Om 15:30 wacht Domstad Majella. Aan het tijdstip kan het dit keer in ieder geval niet liggen.