Odysseus '91 VR2

Vrouwen, VR2, Groep 1 04

22 oktober 2016 12:30

Cinar, A.

Op zaterdagochtend om 10:45 stond Odysseus ’91 VR2 klaar om te vertrekken naar HSV De Zuidvogels in Huizen. Vanwege het teamweekend (wat ontzettend goed was georganiseerd door onze Knorga; Lisa Stigter, Anne van Heerwaarden en Ayleen Jansen of Lorkeers) konden we allemaal in volledig bepakt in 4 verschillende koekblikken richting de grasvelden. Er reden helaas nog wel wat mensen verkeerd (Niels Folgers) waardoor een deel van het team iets later in de kleedkamer was.

Deze bekerwedstrijd was een aangename afleiding van onze competitie. We speelden dit keer tegen een team uit de derde klasse, wat voor ons wat gemakkelijker te winnen was. Om half 1 klonk het fluitje van de scheidsrechter. Vanaf de eerste minuut speelden wij een stuk rustiger en met meer controle dan wij de afgelopen weken in de competitie hebben gedaan. In de eerste 10 minuten creëert Vrouwen 2 al meteen vier kansen, waarvan twee van Anne en twee van Tessa, die helaas allen in de handen van de keeper belanden. Ook Dagmar krijgt een kans om op het goal te schieten. Ze speelt, na samenspel met Tessa, drie verdedigers uit en haalt uit richting de goal, maar ook deze bal komt helaas in de handen van de keeper. In de 26e minuut komt er opnieuw een aanval van Ody. Na een aanval die werd opgebouwd door Rémi en Anne, komt de bal bij Fleur. Zij schiet de bal hoog richting de goal, waar er een botsing ontstaat tussen een verdediger en de keeper. Hierdoor stuitert de bal door over deze twee spelers heen, en ondanks een poging van een andere verdediger om te bal te redden, komt de bal in het doel, waardoor de 0-1 ontstaat. Een aantal minuten later is Ody wederom in de aanval, en Tessa geeft een steekpass op Rémi. Rémi loopt hard door met de bal en speelt de keeper uit, maar wordt helaas (terecht) afgefloten op buitenspel. Net voor de rust verslapt ons team een beetje en kan een middenvelder van Zuidvogels vanaf de middenlijn tot de zestienmeterlijn oplopen met de bal en schiet zij vervolgens de bal tegen de kruising van de lat en de paal. Kort hierna wordt het fluitsignaal gegeven en is het rust. In de tweede helft beginnen we niet helemaal scherp en de Zuidvogels krijgen enkele kansen, maar gelukkig hebben we topkeepster Elke op het doel en zij redt de ballen keer op keer. In de 60e minuut krijgen we twee wissels: Mariëtte komt er in voor Tessa (op de 7) en Ciska komt erin voor Ayleen (op de 8). Mariëtte is meteen gevaarlijk aan de bal, en legt rond vijfentwintig meter van het doel de bal breed op Dagmar. Na enkele kansen van Dagmar, besloot ze nu toch om eindelijk een van haar schoten te verzilveren en schiet de bal van vijfentwintig meter afstand over de keeper. Ondertussen is  het al aardig feest in de dug-out bij de blessa’s en wissels en worden er volop foto’s gemaakt (die helaas nog op de camera van Martha staan). In de 67e minuut wordt Hans gewisseld voor een nieuwe linksback, Reinet. Een paar oninteressante minuten later wordt ook Lisa gewisseld, in plaats van haar komt Lieke centraal achterin. Ody blijft elkaar goed vinden en Anne schiet nog een keer op de onderkant van de lat, en Rémi schiet nog een keer op de paal, maar de bal gaat er helaas niet meer in. Net voor het einde van de wedstrijd krijgen we nog een vrije trap tegen, maar natuurlijk hebben we Elke daar staan, dus niemand hoefde zich zorgen te maken. En dat deden we langs de kant ook niet. Het laatste fluitsignaal klinkt en we gaan met een 0-2 overwinning het veld af. We konden met een goed gevoel onze mooie lederhosen en dirndls aantrekken en op weg gaan naar het teamweekend!