65'
82'

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

15 oktober 2016 14:00

Na een bijzonder ongelukkig gelijkspel van vorige week was Heren 7 uit op eerherstel. Vandaag zou Rivierwijkers 4 het slachtoffer moeten worden. Met 13 topfitte Ody-talenten, wat later nog zou aangevuld worden met een even zo fitte Max, begon Heren 7 aan de warming-up op het net nieuwe kunstgras van de gastheren.

Vol goede moed stonden onze paarse helden aan de aftrap. Het strijdplan was eenvoudig: scherp beginnen, fel zijn in de duels en goalen maken. Ondanks deze heldere boodschap begon Heren 7 onwennig aan de wedstrijd. Veel passes kwamen niet aan, duels werden te vaak verloren en Ody kon voorin geen vuist maken tegen de defensie van Rivierwijkers. Na een goed kwartier spelen viel dan ook het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een sterke actie van de vlugge rechtsbuiten van Rivierwijkers kon er eenvoudig ingetikt worden door zijn teamgenoot. Heren 7 was zich er maar al te goed van bewust dat het anders moest. Zoals wel vaker dit seizoen, waren de standaardsituaties de oplossing. Na een scherpe vrije trap van Matthijs, wist Pepijn schitterend in te koppen. Met deze goal kwam ook het vertrouwen van Heren 7 langzaam maar zeker weer terug. Het 2e gedeelte van de eerste helft was duidelijk voor onze paarse strijders, waardoor Heren 7 met een goed gevoel aan de thee kon.

In de rust werd aangegeven dat het spel vooralsnog te chaotisch was en dat Ody moest proberen de defensie van Rivierwijkers onder te druk te zetten. Alle goede voornemens ten spijt, wist Heren 7 de tweede helft niet te domineren. Het was namelijk niet Odysseus, maar Rivierwijkers dat het beste uit de rust kwam. Het was dan ook aan uitblinker Tom te danken dat de gelijke stand nog lang op het scorebord stond. Ondanks de vele goede reddingen van Tom wist Rivierwijkers na een minuut of 20 in de tweede helft toch te scoren. Een sterk schot van een meter of 16 zorgde voor de 2-1. Met nog 25 minuten te spelen moest Ody alles op alles zetten om niet zonder punten naar huis te gaan. Helaas kreeg een paarse strijder een gele prent waardoor Heren 7 tien minuten lang met een man minder moest spelen. Deze zware inspanning eiste zijn tol, waardoor Ody tot weinig grote kansen kon komen in het laatste kwart van de wedstrijd. Gelukkig heeft Odysseus geen grote kansen nodig om tot scoren te komen. Er zijn namelijk altijd nog standaardsituaties. Met minder dan 10 minuten te spelen kreeg Heren 7 een vrije trap op ruim 20 meter van het doel. Hoewel de muur goed stond opgesteld, wist Matthijs de bal daar prachtig overeen te lepelen en de bal keurig in de bovenhoek te plaatsen. Na de 2-2 deelden beide teams nog een aantal speldenprikjes uit, maar dit mocht niet baten. Heren 7 speelt net als vorige week met 2-2 gelijk, maar heeft over vandaag aanzienlijk minder te klagen dan over de puntendeling met JSV. Ondanks het chaotische spel wist Ody de meegereisde supporters wel te imponeren, wat de nodige kannetjes opleverde. Tijdens de nabeschouwing was spits Giel duidelijk: ‘’We hebben te weinig goalen gemaakt, dit was echt zo’n wedstrijd met twee helften. Doordat we gewoon vergeten te voetballen, laten we hier kostbare punten liggen. Gelukkig kan het raar lopen in de voetballerij, alles in nog mogelijk.’’

Volgende week speelt Ody 7 een bekerwedstrijd tegen Jonathan. Alleen een ruime overwinning is genoeg om door te bekeren. Elke vorm van steun is welkom!