2 - 2

Odysseus '91 7

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

8 oktober 2016 15:15

Na de spectaculaire overwinning van vorige week zat de spirit er goed in en gingen wij op zoek naar de volgende winst. De tegenstander van de week die dat mogelijk mocht gaan maken heette JSV Nieuwegein. Met een wat magere selectie –er waren slechts twee, niet geheel fitte, wisselspelers beschikbaar- kon er aan de wedstrijd begonnen worden.

Na een aftastende openingsfase van beide teams was het voor het eerst dit seizoen dat Ody 7 de leiding nam. Tom kon gemakkelijk redding brengen op een slap rollertje van JSV en schoot direct daarna de bal hard naar voren. Deze stuiterde over een verdediger heen en kon daarna gemakkelijk meegenomen worden door Christian, die zo alleen op het doel af kon. Oog in oog met de keeper trok hij aan het langste eind en tekende zo voor de openingstreffer. Vrijwel direct hierna stond het echter al weer gelijk. Een JSV-aanvaller ontsnapte aan de buitenspelval en dook zo uit het niets achter de verdediging op, om vervolgens de bal achter Tom te schieten. Lang kon Heren 7 helaas dus niet van de voorsprong genieten. Ook uit het restant van de eerste helft bleken beide ploegen behoorlijk tegen elkaar opgewassen te zijn. Dit bleef zo tot Stijn aan de bal kwam en hiermee richting het vijandige doel wilde. De verdediging zette hierop een tackle in, waarna de scheidsrechter onmiddellijk naar de stip wees. Of deze Nieuwegeinse tackle eigenlijk gewoon op de bal was, laten we maar even in het midden. Geheel tegen alle ongeschreven regels in het voetbal in, was het Stijn die achter de zelf versierde strafschop ging staan. Gelukkig ging hij goed met dit buitenkansje om en faalde niet. Zo kon Heren 7 met een nieuwe voorsprong de rust in.

Na de pauze was het vooral zaak om de voorsprong vast te houden en zelf te proberen een derde keer te scoren. Ody had in de tweede helft het betere van het spel en kwam er dan ook een paar keer gevaarlijk uit, maar was iedere keer ongelukkig in de eindpass of de afronding. Even leek de bevrijdende 3-1 er dan toch te komen. Giel had de avond ervoor goed gekeken wat Vincent Janssen tegen Wit-Rusland had gedaan en haalde verwoestend uit richting de kruising. Jammer genoeg raakte zijn inzet de lat. Tegen het einde van de wedstrijd begon het gebrek aan wisselspelers Odysseus toch parten te spelen en raakte iedereen meer vermoeid. Hierdoor ging uiteindelijk dan ook de aloude voetbalwet in werking. Na zelf de kansen niet te hebben afgemaakt, was het vijf minuten voor tijd de spits van JSV die van net buiten het strafschopgebied raak volleerde en zo de gelijke stand op het bord zette.

Een gelijkspel met een wrange nasmaak dus. Weliswaar werd er het eerste punt in een uitwedstrijd behaald, maar Heren 7 bleef achter met de gedachte dat hier gewonnen had kunnen en moeten worden. Met dat ene punt wordt er op de ranglijst immers niks opgeschoten en zal de weg naar boven volgende week opnieuw moeten worden ingezet, dit keer tegen Rivierwijkers.