79'
Koen Bots (intikker)

Mannen, 7, Groep 3 17

22 oktober 2016 16:30

Vandaag stond het bekertreffen tegen Jonathan op het programma. Na twee gelijke spelen in de competitie mocht er wel weer eens gewonnen worden, ook omdat overwintering in de beker nog steeds mogelijk was. Hiervoor moest dan wel minstens 4 keer gescoord worden en met 3 doelpunten verschil gewonnen worden, tegen een team dat een klasse hoger acteert. Geen gemakkelijke opgave dus, maar een beetje Odysseaan gaat een uitdaging niet uit de weg.

De eerste 25 minuten was het wel Jonathan dat iets meer aandrong, maar ook Odysseus kwam er een aantal keer gevaarlijk uit en stond vooral zeer gefocust te verdedigen. Het was vooral een openingsfase die gekenmerkt werd door merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter; ingooien die aan de verkeerde partij werden gegeven, een corner die onterecht aan Jonathan werd gegeven en zelfs een indirecte vrije trap vanwege vermeend gevaarlijk spel van Koen Kros, die vakkundig onschadelijk werd gemaakt door een 8-mans muurtje. Gelukkig stond de scheids wel goed op te letten toen in de 35ste minuut Joren in het vijandelijk strafschopgebied gehaakt werd en hij niks anders kon dan de bal op de stip te leggen. Koen Kros schoot de penalty vervolgens onberispelijk binnen.

Enkele minuten later was het echter weer de scheidsrechter die een hoofdrol opeiste. De spits van Jonathan struikelde over zijn eigen voeten en de arbiter zag hier een overtreding van Max in. De vrije trap die werd toegekend was dit keer te machtig voor zowel de muur als Tom: 1-1. Dat deze laatste 10 minuten van de eerste helft voor de neutrale toeschouwer het leukst waren bleek wel uit dat er vrijwel direct alweer gescoord werd. Ody kreeg een vrije trap en Joren ging achter de bal staan. De keeper van Jonathan kon nog wel een paar vingers tegen Jorens inzet krijgen, maar kon niet voorkomen dat hij voor de tweede keer moest vissen. Op slag van rust werd het zelfs 3-1. Opnieuw eiste Joren een vrije trap op, maar besloot hem dit keer voor te geven, zodat Bas zijn hoofd tegen de bal kon zetten. Voor Heren 7 betekende dit de zesde goal op rij die uit een standaardsituatie viel.

Na de rust was het vooral Jonathan dat moest komen om aanspraak te maken op een plekje in de volgende bekerronde en het liet dan ook wel heel even van zich gelden, toen een aanvaller van afstand Tom kansloos liet met een harde volley en zo voor de aansluitingstreffer tekende. In de rest van de tweede helft was Jonathan echter niet bij machte om gevaar te stichten voor het Paarse doel en was het weer Ody dat de beste kansen had. Deze kwamen met name van de rechtervleugel, waar de bij vlagen ongrijpbare Chris zijn directe tegenstander zoek speelde. Dit leidde ook tot een vierde treffer voor Ody, toen Chris snel opkwam en de bal laag voorzette. Joren wist net geen voet achter de bal te krijgen, maar achter hem stond Koen Bots nog klaar om de bal simpel binnen te tikken. Met de marge hersteld naar 2 goals ging Heren 7 op zoek naar die benodigde laatste goal om de volgende ronde te bereiken. De kansen kwamen er nog wel, opnieuw vooral via Chris, maar helaas was Ody niet fortuinlijk genoeg in de afronding en bleef de eindstand van 4-2 in Paars voordeel staan.

Uiteindelijk dus één doelpunt te weinig om door te bekeren, maar dat neemt niet weg dat Heren 7 vandaag een zeer sterke pot heeft neergezet tegen een op papier sterkere tegenstander. Iedereen stond ontzettend scherp te spelen, vocht voor iedere bal en het resultaat mag er zijn.

Volgende week zal Voorwaarts de tegenstander zijn, dat na een sterk begin van de competitie is afgezakt van de eerste naar de vijfde plaats. Als Heren 7 het spel van vandaag ook volgende week op de mat weet te leggen, is het einde van deze val op de ranglijst voor Voorwaarts nog niet in zicht.