Overtuigende overwinning van Dames 4 smaakt naar meer

Tinder Waal (schot)
Lina Knol (schot)

Vrouwen zaterdag, VR4, 4e klasse D

17 september 2016 13:30

Zaterdag 17 september mocht Dames 4 voor haar tweede competitieduel aantreden. Na de eerste wedstijd jammerlijk te hebben verloren waren wij er allemaal klaar voor om deze keer wél als winnende partij van het veld te stappen. Onze tegenstandster was het eerste vrouwenelftal van Woudenberg, het team waar we amper 10 dagen eerder al van hadden gewonnen in de beker.

Ons spel begon sterk; al vrij snel werd duidelijk dat wij de betere partij waren. Het was dan ook niet zo gek dat Esmée, die tot groter verrassing aller dames in de spits stond, de score opende. De keepster van Woudenberg liep met bal en al in de handen het strafschop gebied uit, en Esmée wist vanuit de daaropvolgende vrije trap op sublieme wijze te scoren. Niet veel later bewees zij wederom haar waarde voor het team door een corner heerlijk bij de tweede paal te plaatsen, waar Josine met alle gemak de bal het net in mocht koppen. Odysseus mocht haar eigen spel maken, wat aardig ging. Opbouwend begint het er steeds beter uit te zien, al is er nog steeds ruimte voor verbetering: nog steeds wilde men de bal te snel naar voren brengen. Desondanks viel er een derde doelpunt in de eerste helft. Superspits Tinder kreeg vanuit de chaotische verdediging van Woudenberg een bal in de voeten en ramde hem zonder enige twijfel erin. Het tweede doelpunt van het seizoen voor Tinder, waar hopelijk nog vele mogen volgen.

Mede door de hitte ging het tempo enigszins omlaag bij deze 3-0 voorsprong. In de rust maakte de trainers dan ook duidelijk dat het belangrijkste was dat de bal binnen het team bleef en dat we geen kansen gingen weggeven. De druk om te scoren was inmiddels wel afgenomen. De tweede helft was wat dat betreft wellicht wat minder interessant. Het mooiste spel was eigenlijk wel gespeeld in de eerste helft, en Woudenberg had duidelijk geen zin meer in voetballen. Moeilijk wisten ze onze uitstekend spelende verdediging het in ieder geval niet te maken. Uiteindelijk viel nog wel een vierde doelpunt, van de voet van ondergetekende. Dat maakte dit de wedstrijd waarin vooral gescoord werd door mensen die normaal gesproken niet scoren. Een verdiende overwinning, die hopelijk aankomende zaterdag gevolgd wordt door nog zo’n uitslag in het voordeel van Dames 4!