...

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

17 september 2016 15:30

Lars Streefland

Na twee verliespartijen in de eerste competitieronde en in de beker kon Heren 7 deze week wel een overwinning gebruiken. Dit moest dan wel gebeuren tegen DVSU 3, dat vorig jaar als tweede is geëindigd en dit seizoen ook weer om de titel mee wil doen. Een moeilijke opgave dus, maar in een week waarin Feyenoord van Manchester United weet te winnen is alles mogelijk.

Na een geslaagde fotoshoot kon er afgetrapt worden. DVSU liet hierbij meteen zien een goeie titelkandidaat te zijn en zette het onrustig voetballende Ody flink onder druk. De openingstreffer viel dan ook al snel, nadat Bas de bal van korte afstand op zijn arm geschoten kreeg. Scheidsrechter Lars kon niet anders dan de bal op de stip te leggen en Tom was vervolgens kansloos op de inzet van een DVSU-middenvelder. Even later was het opnieuw raak. In de 20ste minuut werd er geprobeerd mooi uit te verdedigen in plaats van de bal het stadion uit te rammen en hier maakte een DVSU-aanvaller dankbaar gebruik van: 0-2. Dit leek wel de wake-up call die Ody nodig had, want hierna werden ze steeds gevaarlijker. Dit leidde vijf minuten voor rust dan ook tot een paars doelpunt. De keeper van DVSU maaide langs de bal, waarna die uit de kluts voor de voeten van Giel terecht kwam. Die aarzelde niet om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten.

Deze goal deed het zelfvertrouwen van Heren 7 goed, want in de tweede helft waren zij de bovenliggende partij. DVSU hanteerde steeds vaker -zonder succes-  de lange bal, terwijl Ody gretig op zoek ging naar de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Rachid die voorzette en de doelman die opnieuw mis tastte, waardoor Adriaan de bal voor het binnentikken had. In het restant van de wedstrijd probeerde DVSU nog de winnende treffer te maken, al kwam Ody er ook nog een paar keer gevaarlijk uit, met onder andere een nét gemiste kopbal van Koen Bots. Het slotakkoord was uiteindelijk ook aan Odysseus. Wederom was het Rachid met de assist, ditmaal Christian die de bal op fantastische wijze meenam en via de binnenkant van de paal raak schoot. Met nog vijf minuten te spelen kwam deze voorsprong niet meer in gevaar en trok Ody 7 de eerste overwinning van het seizoen over de streep.

Door deze 3 punten staat Ody 7 nu op een fraaie zevende plaats en volgende week wordt er aangetreden tegen Hercules 7, dat ook één wedstrijd heeft gewonnen en met dezelfde cijfers als Ody 7 onderuit is gegaan tegen Odin. Dat belooft dus een mooie wedstrijd te worden.