Geinoord Nieuwegein 3

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse H

8 april 2017 10:00

Inswinger

De wedstrijd van zaterdag 8 april tegen Geinoord N'Gein 3 beloofde een van de meest boeiende wedstrijden van het jaar te worden. Met nog maar drie wedstrijden op het programma, was dit voor de heren van het derde elftal van Odysseus namelijk de laatste kans op nacompetitie, mits alle drie de wedstrijden gewonnen zouden worden...

In de uitwedstrijd werd Odysseus vrij hard van de mat geveegd. Dit eindigde dan ook in een 5-3 nederlaag. We kennen Geinoord als een goed voetballende en ervaren ploeg met veel oude knarren zoals Ad, Mo en een gast waarvan ik de naam even kwijt ben die nogal snel agressief wordt als het even niet mee zit, gezellig.

Om Geinoord dit keer te verslaan leek het, gezien de overtuigende overwinning van vorige week tegen Focus, dan ook meer dan een logische keuze om verder te gaan met het 'geniale' 1-5-3-2 systeem. De basis bestond uit Tom, Paul, Freek, Timo, Bart, Lars, Sieds, Jeroen, Stephan, Vincent en Tijn.

Verder zaten Daan, William en Kjel op de bank voor de nodige versterking.

Al bij de warming up was het fijn om te ervaren dat het combiveld waarop gespeeld zou worden er prachtig bij lag. Een strakke bal over de grond kwam met behulp van drie hobbels en een kuil keurig in de voeten aan.

Eerste helft

De scheidsrechter betrad het veld, hij blies op zijn fluit en de wedstrijd kon beginnen. Het was direct zichtbaar dat Odysseus strijdlustig aan de wedstrijd begon. Zo ontstond de eerste en grootste kans van Odysseus al na twee minuten speeltijd. Lars belandde op een of andere manier via een een-tweetje in de zestien meter, waarna hij vol enthousiasme een poging deed om richting doel te schieten. Gezien het schot werd Lars er even aan herinnerd dat hij normaal toch echt een verdediger is.

Gedurende de eerste helft probeerde Odysseus kansen te creëren via het midden met Stephan of via de zijkanten. Een aantal keer kwam Odysseus dicht bij de goal, maar het mocht niet baten. Geinoord speelde de eerste helft niet zoals we ze kenden en ze werden de eerst helft daardoor niet echt gevaarlijk. De eerste helft was Odysseus overtuigend de betere ploeg en de strijd voor een overwinning was nog verre van verloren. Toch gingen we de rust in met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft
In de rust kreeg de ploeg te horen dat we in de tweede helft dezelfde tactiek zouden aanhouden. De enige verandering was dat Freek gewisseld werd voor Daan.

Helaas gebeurde er in de tweede helft bijna net zo weinig als in de eerste. Want man, man, man, wat was deze pot saai om te bekijken... aldus de bank.

Odysseus bleef proberen, maar Geinoord leek iets beter in de wedstrijd te komen. Waar Geinoord gedurende de hele wedstrijd bijna geen kansen wist te creëren, hadden ze uiteindelijk genoeg aan één moment. De bal belandde een half uur voor tijd via het middenveld bij de rechtsvoor van Geinoord. Met een prima actie werd de verdediging van Odysseus gepasseerd waarna de bal ongelukkig in de lange hoek belande: 0-1 voor Geinoord.

Er werd alles aan gedaan om deze onterechte tussenstand nog recht te zetten.

Vincent werd gewisseld voor William en Kjel kwam er even later in voor Tijn.

Met deze frisse spelers werd in de laatste 10 minuten nog even alles gegeven.

Zo werd Paul vriendelijk verzocht om het laatste gedeelte te fungeren als spits. Nadat Jasper tot drie keer duidelijk probeerde te maken dat het geen grap was, rende Paul naar voren in de hoop nog een keer te scoren met een omhaal. Odysseus kwam op het einde nog redelijk dichtbij een doelpunt.  Zo leek het alsof Kjel heel dichtbij een goal zat met de kop en loste William nog een schot uit een rebound. Helaas zat het allemaal niet mee en eindigde de wedstrijd met een 0-1 nederlaag.

Lullig genoeg kwamen we er pas na de wedstrijd achter dat de keeper van Geinoord eigenlijk een speler was. Met die kennis hadden we namelijk uiteraard gewonnen...