...

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse H

25 maart 2017 10:00

De morele winnaars!

Op zaterdag 25 maart mocht de formatie van Jasper Keizer enTamar op den Kelder aantreden voor de 14e wedstrijd van het seizoen. Op deze heerlijke lentedag werden 3 punten van te voren gevraagd tegen de directe concurrent OSM’75. De uitwedstrijd was een strijd met 10 tegen 11 die in het voordeel van Ody uitpakte toen er knap met 2-1 gewonnen werd.  De normaal zo grote selectie was stevig uitgedund door blessures ( Yannick, Marijn, Koen, Pepijn en Timo) en afwezigen (Kjel, Vincent en Geert). Daarom werd er een beroep gedaan opHeren 2 waardoor de rentree van Jasper Kok een feit was.

Er werd gestart in een 4-3-3 opstelling : Tom, Jasper, Bart, Freek, Daan – LB, Tijn, Sieds – Ruben, Stephan, William en als wissels: Paul en Lars.

In de 5e minuut van de wedstrijd kwam er een steekpaas door het midden van onze defensie en werd de bal in de loop strak in de hoek langs Tom geschoten. We toonde ons strijdlustig en wisten al vrij snel gelijk te maken, een lange bal van achteruit werd doorgekopt waarbij Ruben de bal heerlijk op zijn pantoffel nam en de 1-1 onderkant lat boven de keeper schoot.

Het gevaar van onze zijde kwam van de voet van Sieds die met een heerlijke pegel helaas de bal op de lat plaatste en via William kwam er dreiging vanaf de rechterkant die met zijn snelheid bijna wekelijks zijn man eruit loopt. De kansen werden niet benut en eerlijk is eerlijk OSM was de eerste helft gevaarlijker. Dit resulteerde tot de 1-2 net voor rust. De bal viel in de klust voor de aanvoerder van OSM die met een droge knal van een meter of 8 de bal er in schoot. En opnieuw werd er veerkracht gevraagd.

Tijd voor een bakkie thee. In de rust werd er gestuurd op dat er simpele gevoetbald moest gaan worden en er zorgvuldiger met de balbezit moest worden omgegaan. Er zit veel meer voetballend vermogen in de ploeg dan dat er de eerste 45 minuten werd laten zien.

De 2e helft stond in het tekenen van terugkomen, kaOdy het vertrouwde Tikkie –Takka voetbal laten zien waar ze bekend om staan. Na een uur vinden de wissels plaats Daan voor Lars en Tijn voor Paul.

Na 70 minuten kregen we de kans op de gelijkmaker, een corner genomen door LB werd strak raak gekopt door Ruben die hiermee zijn doelpuntentotaal dit seizoen op 13 zet. Vanaf de 80e minuut zijn we gewisseld naar een 4-4-2 formatie en lag het veld helemaal open.  De kansen komen er voor beide ploegen en helaas werd het 5 minuten voor tijd 2-3, de spit van OSM ging 1 op 1 tegen Tom en schoof de bal net langs hem.

En dan het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. In de 94eminuut kregen we een vrijetrap op circa 18 meter, een mooie plek voor Sieds om de keeper te testen. De bal gaat in de pot en wordt weggekopt door de defensie van OSM waarbij Lars de bal voor zijn voeten krijgt en het probeert. Helaas wordt het schot geblokkeerd….  Einde verhaal?

Nee! De bal komt achter Paul terecht die zich geen moment bedenkt en met een omhaal de bal in de verre hoek langs de keeper plaatst!!! 3-3! Met zijn eerste goal bij Ody kon de dag van Paul niet meer stuk en zong hij de hele dag ‘Jij krijg die lach niet van mij gezicht’https://www.youtube.com/watch?v=Ish_BwyjOso . En heeft er nog 9 te gaan om zijn idool Rutger Worm te evenaren.

Al met al zijn wij de morele winnaars van dit duel , alleenworden de punten gedeeld en Ody staat nu op de 7e plek. Zoals ze bij de KNVB zeggen vanaf nu moeten we alles op alles zetten om elke wedstrijd te winnen. Het zijn nog 6 finales waarbij volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen Focus op het programma staat. TOT DAN !