3 - 2

Odysseus '91 3

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse H

11 maart 2017 14:00

Een maand lang hebben de jongens van heren 3 zich moeten vermaken zonder wedstrijd. Dit resulteerde in doelgerichte trainingen voor de wedstrijd tegen Hercules. De vorige ontmoeting staat nog in het geheugen gegrift, een 3-1 achterstand werd in het laatste kwartier omgebogen tot een 5-3 overwinning. Om 14:00 stipt werd er verzameld op het prachtige complex, het zonnetje scheen en iedereen was op tijd. Alle ingrediënten voor een kraker van een wedstrijd. Het humeur werd echter verpest toen de Blanke Kongolovoor DJ ging spelen in de kleedkamer. U raadt het al, ‘hallo wereld’ kwam 4x langs.

De opstelling was als volgt.  De altijd betrouwbare Tom op goal. Lars, Bart, Koen en Kjel vormde de zowel voetballende als ijzerharde verdeding. Een dynamisch middenveld daar voor, met Sieds, LB en Geert. Tijn, Ruben en William mochten voorin de goalen maken.

De wedstrijd begon prima, Hercules liet ons voetballen en dat ging redelijk. De paar kansjes van Tijn en Ruben konden helaas niet verzilverd worden. Rond de 30eminuut kakte Ody in, het leek alsof Hercules hier een beetje op zat te wachten. Ze maakten hier effectief gebruik van en schoten er binnen een paar minuten twee het netje in.

Vlak voor rust wist Ody gelukkig de stand nog een beetje bij te schaven. De gelegenheidsback Kjel, die overigens een hele goede wedstrijd speelde, gaf een voorzet op maat richting de spits Ruben. Deze kopte em op ‘fernando torres’-achtige wijze over de doelman heen (zie https://www.youtube.com/watch?v=R_BpY22EVcY). Ruben zelf vond hem eigenlijk nog mooier dan die van Torres, en begon al over ‘doelpunt van het jaar’.

Na rust ging Ody rustig door met voetballen, de kansjes zouden vanzelf wel komen, dat bleek ook zo te zijn. Leenspeler en invaller Ate kon één-op-één lopen, speelde de keeper voorbij en schoot hem het net in. Alles wees er na deze goal op dat ody ‘erop en erover’ zou gaan. Een missertje in de 80e minuut van één van onze betrouwbare centrale verdedigers zorgde er echter voor dat Hercules weer op voorsprong kwam. Sinds deze goal werd er niet meer gevoetbald. Mount Lowental mocht naast de ingevallen Stephan de spits in, en alle ballen werden lang gegooid. Hercules bleef compact en geconcentreerd, er ontstonden geen kansen meer.

Ody 3 zakt verder in de saaie middenmoot. De aansluiting met de top is helaas gemist. ’S Avonds zijn de kopjes eraf geschroefd in de rex. We zullen de details daarlaten.