0 - 3

Focus 07 2

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse H

29 oktober 2016 10:00

Op de 29e van oktober 2016 stond om 10:00 uur de wedstrijd Odysseus heren 3 tegen het 2e van Focus op het programma. De ploegen stonden op respectievelijk plaats 6 en 8 in de competitie, dus iedereen begreep dat er wat op het spel stond. Het beloofde een mooie voetbal dag te worden met heren 3, heren 2, heren 1 en dames 1 en 2 allemaal ingepland op sportpark Olympos. Ook scheen de zon nog eens volop en zo leek alles goed te gaan voordat we ons om 9:00 uur meldden in het sportcafé.

Maar niets is wat het lijkt.. De scherpte zat er duidelijk niet in bij de boys van Ody 3. Het begon al met het feit dat ongeveer een kwart van de spelers te laat waren. Gelukkig besteedde Trainert hier niet teveel aandacht aan, zo vlak voor de 6 puntenwedstrijd die gespeeld ging worden. Vlak voor het eerste fluitsignaal maakte diezelfde Trainert ons nog even goed duidelijk dat we het toch echt zelf moesten gaan doen en dat we met felheid en strijd moesten gaan voetballen om die lage klassering op de ranglijst snel te gaan verlaten.

Die wijze woorden bleken in de eerste 5 minuten van de eerste helft goed begrepen te zijn met snel druk zetten onder leiding van captain Sieds. Het bleef echter bij deze 5 minuten want daarna liet Ody weer zien dat het dit seizoen erg moeilijk is om de tegenstander echt hard aan te pakken in de eerste helft. Dit resulteerde al tot een tegentreffer na 10 minuten. De handige spits van Focus liep een aantal spelers simpel voorbij en schoot de bal vervolgens laag en strak in de rechterhoek. Een paar minuten later was het weer raak. Uit een afgeslagen corner werd de bal voorgegeven en binnengetikt door diezelfde goede spits. Zo stonden we na 20 minuten al met 2-0 achter.

Een aantal keer probeerde Ody een goede aanval op te zetten, via het diep sturen van VinnieDit leverde echter weinig kansen op en verder dan een schot op de lat van Geert zijn we niet in de buurt van de goal van de tegenstander gekomen tijdens deze eerste helft. Wel wist de Focus spits een hattrick te maken door vanaf de 16 meter de bal nogmaals keurig in de hoek te schieten. Weer was hier geen houden aan voor onze Keepert.

In de rust vertelde ons trainersduo dat we echt beter kunnen voetballen dan wat we lieten zien en dat het best mogelijk was om 4 doelpunten te scoren in de 2e helft.

Helaas blijken we niet in de vorm te verkeren waarin dat mogelijk is want over die tweede helft valt weinig leuks te vertellen, omdat er behalve een goed schot van Guido en het missen van de rebound door Wil eigenlijk weinig spannends te beleven viel. Er werd iets meer strijd geleverd dan in de 1ehelft, maar in goed voetbal resulteerde dit helaas niet en zo eindigde deze pot in een 3-0 nederlaag.

Na dit teleurstellende resultaat vertelde ook Trainert ons dat dit een teleurstellend resultaat was en dat we deze dag snel moeten vergeten. Het laatste wat hij kwijt wilde is dat we komende dinsdag een zware training kunnen verwachten.