9 - 0

Maarssen 2

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse H

8 oktober 2016 10:00

Zaterdagochtend 8 oktober, 9:00 uur. Van heinde en verre waren supporters naar Sportpark Olympos afgereisd voor een ouderwets ochtendje heren 3. Naar verluidt waren er zelfs Spaanse en Rotterdamse accenten te horen op de inmiddels doorgezakte tribune. De enige die klaagde was Lars, daar er de hele ochtend geen tromgeroffel te horen is geweest.

Hoe dan ook,  het was een wedstrijd om naar uit te zien. Met de eerste driepunter van het seizoen nog vers in het geheugen was heren 3 erop gebrand de stijgende lijn door te zetten. Alle voortekenen waren gunstig: voor de wedstrijdbespreking had Jasper een glimmend whiteboard uit een stoffige la getrokken, Protos had de kantine voor ons versierd en Robijntje leverde natte shirts. Tel daar een tegenstander die op -3 staat en een veld dat er ondanks de levensgevaarlijke substantie prachtig uitzag, bij op en het kon eigenlijk niet meer mis gaan. Zelfs de pers was ingelicht, waardoor elke speler zijn minst slaperige blik mocht opzetten voor de camera.

Dan de wedstrijd. Er zou natuurlijk uren geschreven kunnen worden over het prachtige combinatiespel, de sublieme een-tweetjes en die ene redding van keepert, maar deze wedstrijd ging maar over één ding: doelpunten, doelpunten, doelpunten.

In minuut tien opende Stefan het bal. Na een goede actie op de rand van de zestien, stuitte Tijn op de keeper. De bal ketste af, waarna Stefan zijn hoofd koel hield en de bal geplaatst achter de terugkrabbelende keeper de goal in werkte. Al snel werd duidelijk dat er van Maarssen weinig te verwachten was. Op elke positie werd het team van Maarssen overklast. Heren 3 bleef rustig combineren en Koen en Timo vermaakten het publiek zo nu en dan met een Jaap Stammetje. Alleen de linksbuiten van Maarssen, een groot liefhebber van de Nederlandse taal, probeerde nog wat  vuur in het spel van de witten te leggen. In de 22e minuut werd het weer tijd voor een goaltje. Na een goede paarse aanval over links, leek de bal een makkelijke prooi te worden voor de verdediging van Maarssen. Maar na goed druk zetten door de spitsen belandde de bal voor Stefan’s voeten. Deze geboren spits bedacht zich niet en tekende voor de 2-0. Om de hooggespannen verwachtingen na zijn flirt met heren 2 in te lossen, besloot Stefan er nog een te maken. Op aangeven van Tijn wist hij de bal in de 43e minuut op onbeschrijfbare wijze tegen de touwen te werken: 3-0. Een loepzuivere hattrick! Na 45 minuten hield de hattrick hero het voor gezien en kon hij beginnen met het uitdelen van handtekeningen. Ook William mocht een plaatsje in de zon uitzoeken. Voor hen in de plaats kwamen Guido en Vincent.

Na rust ging het spel de andere kant op. In minuut 54 zag Tijn zijn kans schoon om na een gepareerd schot van Vincent de 4-0 op het bord te zetten.  Na een eindeloze tussenfase zag Tijn twaalf minuten later opnieuw kans om een bal achter de wat twijfelachtige keeper van Maarssen te leggen, nu geassisteerd door Ruben. De spitsen wisselde elkaar leuk af, want drie minuten later was het Ruben die na een rommelige situatie voor de goal zijn doelpuntje meepikte. Ondertussen besloot de eerder genoemde linksbuiten van Maarssen dat zijn team het nog niet lastig genoeg had en maakte van achter een sliding op de kuit van Pepijn. Gevolg: een terechte rode kaart en een spanningsniveau dat terugliep naar het absolute nulpunt. Keepert had inmiddels zijn campingstoel en een krat bier erbij gepakt, maar Koen besloot dat het nog niet genoeg was. Op zijn typerende manier verscheen hij bij een corner van Sieds voor het goal en ja, ook deze bal werd binnengekopt. Telt u nog mee?

Omdat heren 3 zich werkelijk kapot verveelde bedacht Koen met enig gevoel voor sadisme dat het leuk was om vijf minuten druk te gaan zetten. Dit had al na één minuut resultaat. De keeper van Maarssen, die de komende week waarschijnlijk slecht slaapt, schrok zich kapot en passte de bal in de voeten van Pepijn. Voor deze gigant was het een koud kunstje om de bal in de rechterhoek te leggen: 8-0.

IS HET DAN NOG NIET KLAAR?!

Nee. In minuut 90, terwijl Maarssen snakte naar het verlossende eindsignaal , kreeg heren 3 een vrije trap op een meter of twintig van de vijandelijke goal. Voor Sieds een uitgelezen kans om te laten zien waar de wekelijkse vrije-trappentraining voor bedoeld is. En zo geschiedde, na een soepele beenzwaai van Sieds verdween de bal met een nog soepelere krul in de linkerhoek. Hiermee werd de eindstand van maar liefst 9-0 op het scorebord genoteerd.

9-0! Een prachtig resultaat!

Volgende week wacht Geinoord, de huidige nummer 2 uit de 3e klasse H. Een mooi moment om te kijken hoe heren 3 ervoor staat.