Guido Dirven (kopbal)

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse H

10 september 2016 12:00

10 sept. 2016

Een warme zaterdagmiddag in het begin van het seizoen liep uit op een bloedspannende pot voetbal uit bij vv Brederodes. Tijdens de warming-up was het al duidelijk wat voor middag het zou worden. Bloed, zweet en tranen zouden nodig zijn om de overwinning binnen te slepen.

12:00 precies floot de scheids om de wedstrijd te laten beginnen. Brederodes trapte af en nam vanaf dat moment het heft in handen. Het H3-elftal onder leiding van Jasper Keijzer werd langzaam maar zeker achteruit gedrukt en wist een aantal keren ternauwernood te ontsnappen aan de gevaarlijke voorzetten van de links buiten van Brederodes. Ook al werd Odysseus flink onder druk gezet, ze lieten zich niet gek maken en bleven geloven in de kracht en het spel van het team. Dit geloof in een goed resultaat resulteerde daarmee ook in de 0-1 van Ruben. Het geweldige dribbelwerk van Tijn Koolen leverde de kans op voor Ruben die was door geschoven vanuit de nummer 10 positie naar de spits. Door een lastige klutsbal wist hij de bal toch in de goal te werken.

Halverwege de eerste helft gaf de scheidsrechter een drinkpauze aan de spelers. Dit bleek voor Odysseus fataal te zijn en vrijwel direct na de spelhervatting scoorde Brederodes de 1-1.

Nog in de eerste helft maakte Sieds Minnema de 1-2 door een geweldige onderschepping op ongeveer 25 meter van de goal. Na een korte dribbel dacht hij om de trekker maar eens over te halen en schoot de bal vanaf een meter of 20 in de rechter kruising. Einde eerste helft.

In de 2e helft ging de sportieve strijd tussen Brederodes en Odysseus gestaag verder. Brederodes wist veel kansen te creëren en na een klein kwartier spelen viel de 2-2, een intikker na een bal op de lat. Odysseus werd weer met beide benen op de grond gezet. Door deze gelijkmaker voerde Brederodes de druk maar weer eens extra op en Odysseus lag onder vuur. Verscheidene hoekschoppen ging rakelings naast en door het blunderen van de scheidsrechter kwam Brederodes regelmatig gevaarlijk voor de goal.

Daan ‘Roberto Carlos’ Cohen die in de eerste helft voornamelijk verdedigend aan het schitteren was, bleek in de 2e helft meer aanvallend actief te zijn. Na meerdere voorzetten die op de hoofden kwamen van verdedigers bleek er ook één voorzet te zijn die achter de keeper belandde. Een meter voor de achterlijn had hij de ingeving om de bal voor het doel te slingeren. Deze bleek echter recht op de doelman af te gaan. De doelman in kwestie schatte de bal compleet verkeerd en zo verdween de bal in het netje.

Kort daarna bleek een geweldige steekpass van één van de middenvelders fataal te zijn voor de verdediging van Odysseus, want de centrale verdediger Koen Löwental moest ingrijpen doormiddel van een beuk in de zij van de rechtsbuiten. Er wordt nog steeds gediscussieerd of het wel of geen strafschop was, maar de scheidsrechter was er zeker van en gaf Koen ook nog eens de gele kaart. De strafschop werd verzilverd en zo werd de 3-3 gemaakt. Tom Ramaker, de keeper, zat nog wel in de goede hoek, maar kwam enkele millimeters tekort.

Alweer was het spannend en iedereen op en langs voelde het. Het was duidelijk dat Brederodes conditioneel gezien verder was dan Odysseus. De laatste beetjes energie werden eruit geperst, maar toch werd de 4-3 gemaakt door een goede steekpass en de goede aanname van de spits van Brederodes. Hier bleek echter de scheidsrechter weer te falen doordat de aanname met de hand gemaakt bleek te zijn. Het appelleren had echter geen zin en het doelpunt werd goed gekeurd. Sommigen zeggen dat ze de scheidsrechter na de wedstrijd direct naar Hans Anders hebben zien rijden.

Iedereen op het veld zat er doorheen, maar toch werd er nog voor een punt geknokt. 5 minuten voor tijd was er een duwfout gemaakt door de linksbuiten van Brederodes op Daan ‘Roberto Carlos’ Cohen. Alles en iedereen ging de pot in om te wachten op de vrije trap van Marijn Greuters net voor de middenlijn. Guido de ijzersterke spits wist de geweldige trap van Marijn binnen te koppen met een geweldige lob-kopbal. Met een mooie boog werd de 4-4 gemaakt.

Na een heftige strijd waarin iedereen tot het uiterste was gegaan bleek er voor beide teams niet meer in te zitten dan een gelijkspel. Zo gingen de heren van Odysseus met dubbele gevoelens terug naar Utrecht.