Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

18 maart 2017 12:30

Otten, M.D.

Wedstrijdverslag Odysseus’91 Heren 2 – Geinoord Nieuwegein 2 4-0

Voor de studenten in ‘een paarse trui’ van Heren 2 stond er afgelopen zaterdag een spannende wedstrijd op het programma. In het voorjaar werden we vrij kansloos van de mat werden gespeeld tijdens de uitwedstrijd tegen Geinoord, maar de afgelopen drie wedstrijden liep het niet op rolletjes bij de ploeg uit Nieuwegein. Zij liepen nederlagen op tegen opponenten waar wij minder moeite mee hadden. Desalniettemin hadden wij geen reden om de wedstrijd anders te benaderen. Ze staan immers niet voor niets 3e op ranglijst.Met de lastige uitwedstrijd in ons achterhoofd, een prima trainingsweek in de benen en een grotere wedstrijdselectie dan vorige week waren we goed voorbereid op deze clash.

Een grauw en regenachtig kunstgrasveld op sportpark Olympos was het strijdtoneel van afgelopen zaterdagmiddag. Roel Elfring maakte de opstelling bekend in de kleedkamer en gaf iedereen duidelijke instructies voor de wedstrijd. In verband met de professionele houding van Odysseus kan onze tactiek helaas niet in dit wedstrijdverslag worden verwerkt.

Bij het warmlopen en inspelen werd al duidelijk dat al onze spelers echt zin hadden in de wedstrijd en het een uitdaging vonden om dit keer meer tegenstand te gaan bieden aan Geinoord. Nadat alle spelerspassen waren gecontroleerd en de scheidsrechter andere formaliteiten had afgerond, kon de bal om 12:30 gaan rollen.

Odysseus begon de wedstrijd slordig. Veel onnodig balverlies en een dominerend Geinoord waren de eerste 20 minuten het wedstrijdbeeld. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd te zitten. Na onderling overleg in het veld kreeg iedereen door hoe de aanvalslinie van de bezoekers precies werkte en konden we meer in ons spel komen. Nadat het eerst vooral tegenhouden was, kon ‘Ody’ nu ook zelf aan attaqueren gaan denken. We werden een aantal keer gevaarlijk door combinaties tussen Joost, Lucas, Jelle en Dylan, maar een echt wapenfeit was er nog niet geweest. Tot de 38e minuut, toen Jeshua een prachtige steekpass kreeg en oog in oog met de keeper niet faalde. De grensrechter gaf buitenspel aan, maar daar wilde de man in het zwart (die overigens prima floot) niets van weten. Hiermee was de brilstand van het scorebord verdwenen.

Ondanks het slechte weer kon Heren 2 toch rekenen op een hoop steun vanaf de tribune. Onder luid gejuich verlieten de mannen het veld om aan de thee te gaan.

Het enige wat oefenmeester Elfring op het spel had aan te merken in de rust, was dat we minder slordig met het balbezit om moesten gaan. Een betere passing, maar verder vooral zo doorgaan. Dat was het devies.

De tweede helft werd begonnen scherp begonnen. Na vijf minuten strijd leveren van beide kanten wist Jelle met een knappe actie aanvalsleider Jeshua te bereiken die de keeper met een goed schot wederom wist te verschalken. De 2-0 was een feit en ‘De Körk’ van Fabrizio kon weer over de velden schallen.

Kort daarna kreeg de nummer 11 van Geinoord een rode kaart, omdat hij in een emotionele opwelling een ziekte vermeldde waar de scheidsrechter niet van was gediend. Tegen tien man domineerde Odysseus de wedstrijd. Na lang rondspelen resulteerde dit in een vrije schietkans voor Joost, die de bal prachtig in de verre bovenhoek krulde.

Er volgden vele meerdere kansen. Finn raakte de lat met een fraai afstandsschot bijvoorbeeld. Uiteindelijk was het Cas ‘Puppy’ Molenaars die de eindstand van 4-0 én zijn eerste doelpunt in het shirt van Odysseus op zijn naam zette. De wedstrijd werd vervolgens kalm uitgespeeld en de drie punten waren binnen. De kannetjes bier smaakten goed in de kleedkamer en iedereen ging met een fijn gevoel het weekend in.