Odysseus '91 4

Beker competitie 2009/2010

2 september 2009 19:00

Wissels pakken goed uit

UTRECHT - Als dieven in de nacht wint heren 4 zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Met moeite heeft de ploeg van gelegenheidscoach Jan Willem de Kleuver van VSC 4 gewonnen. De blauw-gele ploeg wist met goed combinatiespel de opening in de defensie van Odysseus'91 te vinden. Het kreeg echter eenvoudig het eerste doelpunt tegen van een doorjagende Carel Kooij.

Bij rust was de stand met 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Voor heren 4 een veel betere seizoensstart dan verleden jaar toen met dubbele cijfers van Kampong werd verloren. De Kleuver wisselde in de rust Simon Kroese voor Koen Derks in de spits. Dit bleek een meesterzet doordat Derks met twee doelpunten zijn team opnieuw op voorsprong bracht, waarvan het tweede uit een mooie boogbal van Robbert Vrugteveen.

Vrugteveen is één van de spelers die het vertrek van Peter Verkroost, Predrag Milicevic en Joris Boers uit het kampioensteam moet zien op te vangen. Centraleverdediger Steven Stokkers en middenvelder Alessandro Vasta zijn de andere versterkingen.

Onverwacht maakte VSC 4 opnieuw gelijk, terwijl de wedstrijd in de pocket van heren-Ody leek te zijn. De avondschemering was al ingevallen wanneer een lage voorzet van de rechterflank door de keeper, die met één hand naar de grond dook, niet goed werd verwerkt. De bal viel plots voor de voeten van Kroese. Ingezet om als breekijzer te dienen miste hij deze kans niet en bezorgde heren 4 de eerste overwinning.