Seizoen 2009/2010

19 september 2009 15:00

Broedertwist levert winstduel op

NIEUWEGEIN - Gertjan Verbeek, Huerelho Gomes en Hans Kraay sr. allemaal hebben ze ooit geroepen: “Hij eruit of ik eruit.” Door dit machtswoord te gebruiken konden ze vertrekken bij hun club. Dezelfde woorden klonken ook tijdens de eerste competitiewedstrijd van heren 4 tegen Jutphase Sport Vereniging.

De voorsprong van de Utrechtse ploeg kwam in de tweede helft onder druk te staan, waardoor onderlinge irritaties ontstonden. De coach, Jan Willem de Kleuver, liet zich niet intimideren door het hoog spel en volgde Ernst Happels motto: “Niet lullen maar voetballen.” Tot dan toe speelde Odysseus’91 goed voetbal.

Het tijdrekken van JSV voor aanvang van het duel zorgde ervoor dat heren 4 fel aan de wedstrijd begon. Toch leverde het hun niet veel kansen op. Tweemaal raakte Ody de dwarsligger en slechts één keer liet de ploeg het doelnet van Jutphase voor rust bollen. Direct na de onderbreking verdubbelde Koen Derks de voorsprong op aangeven van Carel Kooij. Bij de derde treffer waren die rollen omgedraaid.

Teruggekomen tot 2-3 en de gelederen van Odysseus’91 leken doorbroken; begon JSV al te fantaseren over een gelijkspel. Ze vergaten door hun aanvalsdrang te verdedigen waardoor Jelmer van Zeijl vijf minuten voor tijd eenvoudig zijn tweede doelpunt kon scoren. Het verslagen elftal moest nog één keer toekijken hoe Simon Kroese (De Pokeraar) met een mooie lob zijn slag wist te slaan.

De ruzie op het veld lijkt een truc te zijn geweest om de tegenstander af te bluffen. Misschien heeft heren 4 dit afgekeken bij Daniel 'Dani' Cavalho. Tegen Nederland onder twintig liet Portugal een nieuwe variant zien. Bij het nemen van een vrije trap leken Bruno Caires en Dani ruzie te krijgen. Tijdens de verwarring die ontstond, nam Dani vlug de vrije trap en scoorde Agostinho. Heren 4 demonstreerde tegen JSV een andere ‘ruzievariant’.