Vrouwen zaterdag, VR2, 2e klasse A

8 oktober 2016 15:15

Nielen, B.

Deze thuiswedstrijd begon in de voorbereiding iets anders dan gewoonlijk: “Grote mensen voor of achter? Linker- of rechterknie naar voren? Star ervoor liggen of toch gewoon braaf in het rijtje?” Het was tijd voor onze teamfoto, die gepaard ging met heel getetter van verschillende dames die wel wisten hoe we dan wel niet het beste op de foto konden. Gelukkig had fotografe Tamar veel geduld en hebben we daarna ook nog allemaal persoonlijk een foto gemaakt.

Iets meer dan driekwartier later, om 15:15, klonk het fluitsignaal. De bank was, zoals we wel gewend zijn bij VR2, goed gevuld: Marloes, Evy en Emma die al om 10 uur s ’ochtends hadden meegedaan met VR3 en blessa’s Lisa en Judith. Vol goede moed en met een goed gevulde enthousiaste tribune vol VR1-spelers, begonnen we aan de wedstrijd. Echter was Blauw-Geel meteen al in de eerste minuten gevaarlijk in onze 16. Dit leidde in de 5e minuut dan ook al tot het eerste doelpunt: 0-1. Wat een domper, zo snel al een tegendoelpunt. Blauw-Geel bleef veel balbezit houden, maar in de 7e minuut lijkt er toch een kans aan te komen voor Ody, wanneer Hans de bal verlengt richting Remi, maar de bal is net te diep waardoor de keeper hem op tijd weet te onderscheppen.

Helaas kregen we, na deze halve kans, niet meer veel de bal. In de rest van de eerste helft is Blauw-Geel heer en meester op het veld, ze weten nog vier keer te scoren, waardoor de ruststand uiteindelijk 0-5 is. Hier moet bij vermeld worden dat Elke super staat te keepen, dus zonder haar was de schade nog veel groter geweest. Trainers Kate en Niels nemen het team mee naar de kleedkamer en proberen daar het team weer op te krikken voor de tweede helft.

In de tweede helft lijkt Ody meer te zeggen te hebben, maar 5 minuten later valt helaas alweer de 0-6. Twee minuten later is er vervolgens wel een grote kans voor Ody: Pim geeft een diepe steekbal op Remi en Hans, Hans schiet hem vervolgens vol op de wreef, maar helaas over het doel. In de 63e minuut komt er weer een kans voor Ody, Timpie krijgt de bal en rent via het centrum richting doel, achtervolgt door een verdediger van Blauw-Geel, schiet ze, maar helaas recht op de keeper, waardoor deze hem kan pareren.

In de 75e minuut scoort Blauw-Geel weer, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd omdat er voorafgaand een overtreding op Elke is gemaakt. Helaas wordt 2 minuten later alsnog de 0-8 gemaakt. Hoewel Martha duidelijk aangaf dat het buitenspel was, sloeg de scheidrechter haar advies in de wind en keurde het doelpunt goed. Hierna volgen er nog twee kansen voor Ody, maar beide keren lukt het niet de bal tussen de doelpalen te schieten.

Ik kan het niet laten om VR1 nog even te bedanken voor de hele wedstrijd lang achter VR2 te blijven staan, wat gepaard ging met veel getrommel en gezang, hulde! Laten we hopen dat het volgende wedstrijdverslag wat meer doelpunten van VR2 kan beschrijven!