Odysseus '91 VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 2e klasse A

24 september 2016 17:15

Makdan, M.

Een late wedstrijd zaterdag 24 september voor Dames 2. Ze speelden in Amsterdam tegen de ongeslagen Dames 3 van Wartburgia, dat bestond uit voornamelijk oudere dames (24 tot 44 jaar!).

Aangekomen bij de club was het niet helemaal duidelijk waar de kleedkamers waren. In het oude vervallen clubhuis, dat meer weg had van een scheef hangende blokhut? Nee. Omdat Wartburgia haar kleedkamers aan het opknappen was, waren er voor de spelers containers om zich in om te kleden. En niet alleen voor de spelers, want ook de scheidsrechter had zich vertoeft in een van de containers. Dat dat nou net de container was die toegewezen was voor de dames van Ody, trok de scheids zich niets van aan. Hij ging nog even douchen. Intussen nam Dames 2 alvast de tactiek door naast het veld. Niels hing het positiebord op aan een van de ijzere hekken van de verbouwing. Een gek gezicht. Nadat de scheidsrechter uit de kleedkamer weggejaagd was konden de dames zich nog snel even omkleden. 20 minuutjes voor de wedstrijd stond iedereen aangekleed en wel op het veld. Een korte warming-up, want er was nog maar weinig tijd over. Hierbij ging het helaas al mis voor Anne, de vervanger van aanvoerster Lisa, die al eerder deze week helaas een enkelblessure kreeg. Anne beland met een pijnlijke knie op de bank. Maar dit betekende dat Hans, die eigenlijk alleen maar kwam kijken, mocht spelen. Zij had vanochtend al haar debuut gemaakt bij Dames 3, maar heeft ontzettend veel zin in nog een wedstrijd bij haar eigen team. Met een hoop blessa’s op de bank begon de wedstrijd.

Al vanaf het begin zet Wartburgia hoog druk. Maar Ody verdedigt goed. Het eerste tegendoelpunt valt in de 20e minuut. Reinet en Elke worden uitgespeeld. Ody krijgt hierna een paar kleine kansjes, maar voor alsnog zijn ze niet echt gevaarlijk voor de Amsterdammers. Wartburgia daartegen komt er steeds vaker door en creëert een hoop kansen. Tamar verliest in de 35e minuut de bal door een miscommunicatie achterin en wordt netjes uitgespeeld door de spits van Wartburgia. De stand is 2-0.  Vijf minuten later volgt het derde doelpunt. Er wordt een voorzet vanaf rechts geven aan iemand die helemaal vrij staat op de stip. Deze schiet hem er binnenkant paal in. Na wat slordige overtredingen van Odysseus wordt de eerste gele kaart aan Tamar gegeven. Ze gaf een knietje aan de tegenstander en dat werd niet gewaardeerd door de scheids. Net voor het einde van de eerste helft geeft Pim aan Remi en Ciska beide nog een diepe steekpass. De keeper schiet hem elke keer weg.

Tijdens de rust bleef Dames 2 op het veld. Niemand zat te wachten om in een container te gaan zitten. Remi wordt gewisseld voor Evy en de wedstrijd wordt weer vervolgd. In de 50ste minuut krijgt Ody een vrije trap. Marloes schiet hem netjes de dug-out in. Een aantal minuten later wordt er door Wartburgia vrij rondgespeelt in de 16. Een speler schiet hem in het goal. 4-0. Het combinatiespel van Ody is slordig en de bal wordt snel afgepakt door Wartburgia. Een tweede gele kaart voor Ody in de 57e minuut. Ditmaal is het Reinet die een overtreding maakt. Tijdens de 60ste minuut komt er voor Wartburgia een voorzet vanaf links. In de verre hoek staat een speler die hem in het goal van Elke in kopt. Een schot vanaf de 16 zorgt twee minuten later voor de 6-0. Lisa, Emma en Sientje consumeren naast de zijlijn alvast wat biertjes. Hans gaat voor een snicker. Ze kan wel wat energie gebruiken na de wedstrijd van Dames 3. In de 70ste minuut komt Hans er in voor Fleur en Dagmar voor Star. Ciska en Pim creëren nog wat kansen. Eén ervan leidt tot een corner, die Lieke helaas net mis kopt. In de 80ste minuut is er een schot op doel die Elke mooi redt. De coach van Wartburgia roept dat de bal op Sientje moet. Dames 2 is in de war. Bedoelen ze de mascotte van Dames 2? Het blijkt dat er een dame van hun team Sien heet.

De scheids is de hele wedstrijd geen meter uit de cirkel geweest, maar toch geeft hij in de 86e minuut een pingel. Waarom? Niemand snapt het en de schattige baby naast het veld ook niet. Die begint namelijk een partij te krijsen. One way or another: de bal gaat er in en de stand is nu 7-0. Pim en Ciska geven nog een klein beetje hoop in de wedstrijd. Af en toe breken ze mooi door de verdediging van Wartburgia heen. Helaas levert dat niets op. Ciska stapt in een van de laatste minuten uit doordat ze een bal krijgt op haar hoofd. De wedstrijd wordt verder gespeeld met 10 man. Wartburgia is voor de rest van de wedstrijd niet gevaarlijk. Ze krijgen nog een paar vrije trappen, maar daar doen ze niets mee. Odysseus wordt verslagen met een, snel te vergeten, eindstand van 7-0. Met neergeslagen koppies loopt Dames 2 het veld af. Gelukkig worden ze weer opgevrolijkt door Judith. Hoewel ze niet mee kon spelen door een blessure heeft ze samen met haar ouders gezorgd voor een heerlijke maaltijd. En bier om het verdriet een beetje weg te drinken.