Gooi 't sc VR1

Vrouwen zaterdag, VR2, 2e klasse A

3 september 2016 13:30

Tilma, F.J.

Zaterdag 3 september: het was zo ver! De eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse. Na het kampioenschap van vorig jaar en een zomerstop waarbij iedereen weer alle hoeken van de wereld heeft gezien, begon op 30 juli de voorbereiding voor aankomend seizoen. Nieuwe trainers (voor zowel da1 als 2), die het op geheel eigen manier aanpakken, probeerden ons weer fit te krijgen. Zodat wij bij de eerste competitie wedstrijd klaar waren om te knallen.

Wij kregen de eer om onze eerste wedstrijd op het o-zo beruchte rugbyveld te spelen. Vers gezaaid gras dat de hele zomer kon groeien zorgde ervoor dat het veld er in lange tijd niet zo netjes bij lag. Maar het is en zal altijd het rugbyveld blijven. En uiteraard was dat niet de enige uitdaging die bij het rugbyveld hoort: zijn het nou de rode of de witte lijnen?

Na de bespreking was het tijd om ons weer in onze ody-pakjes te hijsen, en de wandeling naar het veld te maken. Bij de voorbereiding merkten we al dat het een zware dag zou worden. Het zonnetje scheen namelijk hard, dus de zonnebrand werd naar voren getoverd.

Om 13:30 klonk het fluitsignaal. De wedstrijd kon beginnen. Met 11 man op het veld, en Martha aan de zijlijn met de vlag in de hand (hulde!) begonnen we scherp aan de wedstrijd, en dat resulteerde in de 3e minuut al tot een kans. Lotte verlengt de bal in de diepte op Dani, die de bal uiteindelijk recht op de keeper schiet. Wij lieten ’t Gooi duidelijk merken dat we van plan waren de punten hier te houden. Even later creëert Ody nog een kans. Anne neemt een vrije trap en legt hem in de diepte op Dani die weer in actie kan komen. Daarna is er nog een grote kans voor Ody als Anne de bal net over schiet. Waar blijven toch die goalen?!?

Een aantal keer probeerde ’t Gooi er over heen te komen, en dat kon soms erg gevaarlijk zijn. Maar de verdediging doet wat moet, en Elke heeft een aantal goede reddingen.

Vanwege de warmte laste de scheids een drinkpauze in en dat was een verademing. Bezwete hoofdjes bediscussieerden het wel en wee van de wedstrijd. Wat gaat goed? En wat kan beter? Heel veel tijd om dit te bespreken hadden we niet, na niet langer dan een paar minuutjes was het tijd om de wedstrijd te vervolgen. De drinkpauze deed ons goed! In de 30e minuut geeft Lotte opnieuw een diepe pass op Dani, een dribbel binnen de 16 om de keeper heen en hij zit er in! 1-0 Ody! Dat is lekker. Wat minder lekker is, is de appel van Ciska. Hij proeft wat zuur, en op de bank wordt nagedacht over wat voor appel het is. Een Elstar? Een Pink Lady? Niemand die het weet.

Op de bank zitten naast de wissels verder nog blessa’s Ciska, Hans, Judith en Dagmar en ook oud-Ody Dames 2’ers Hugo en Iris zijn aangeschoven om in het zonnetje naar een spannende wedstrijd te kijken!

In de 45e minuut, zo vlak voor rust, krijgt ’t Gooi een corner. De bal wordt half weggewerkt en ze kunnen hard inschieten. 1-1 is de ruststand.

De tweede helft begint en al snel krijgt ’t Gooi een aantal kansen, of althans, kansen om in de rugbygoal te scoren. Deze bal ging helaas net over (de rugbygoal). Maar ze weten ook dichter bij ons goal te komen. Een bal op de lat wordt gelukkig goed weggewerkt door Marloes. En niet veel later is het dan toch raak. In de 55e minuut wordt er een afstandsschot gelost die iedereen mist, en hij schiet zelfs onder Elke door de goal in, 1-2.

Het spel gaat op en neer en vanaf minuut 70 zijn wij weer aan zet. Over de linkerflank komt Dani op en Jetje staat voor de goal helemaal vrij. De goede voorzet van Dani wordt netjes afgewerkt door Jetje en het spel is weer gelijk. 2-2. Nu is het zaak om een extra tandje bij te zetten, want deze wedstrijd willen we eigenlijk niet uit handen geven. Maar ’t Gooit blijft gevaarlijk. Na een actie van de geel-zwarten wordt Elke uitgespeeld, maar gelukkig stond daar Anne en redt ze van de lijn. Direct daarna keert het spel zich weer om, in de goede richting voor Ody. Na mooi combinatiespel in de 85e minuut komt de bal bij Emma, en schiet op de lat. Gelukkig nog geen minuut later weet Ody wel te scoren. Jet krijgt bal op het middenveld, die hem prachtig diep geeft aan Emma. Emma staat nu helemaal vrij en schiet hem in 1 keer in de rechter kruising. 3-2!

Met nog maar een paar minuten op de klok proberen wij deze voorsprong te behouden, maar ’t Gooi blijft druk zetten, en dat resulteert in de 92e minuut nog tot een goal. Ze weten de bal knap over Elke heen te schieten vanuit een ingooi. En met 3-3 is de eindstand bepaald.

Met zijn allen hebben we hard gestreden, en met een positief gevoel kunnen we terug kijken op de openingswedstrijd van seizoen ‘16-‘17. Volgende week vervolgen wij ons avontuur tegen de dames van Hercules. Kunnen zij ons trotseren? Kom naar de wedstrijd kijken, en maak het mee!

Opstelling: Elke; Fleur, Lisa, Reinet, Marloes (60’ Christa); Woutertje, Anne, Star; Remi (30’ Jetje), Lotte (65’ Emma), Dani