4 - 0

Rijnvogels VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

6 mei 2017 12:15

Afgelopen zaterdag stonden de laatste wedstrijden van de Eerste klasse A op het programma. Aangezien we bij Ody allemaal ochtendmensen zijn, zou onze wedstrijd om 12:15 aanvangen terwijl de overige wedstrijden in de competitie pas om 15:00 zouden beginnen. Ody had zich vorige week al verzekerd van een plek in de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse door titelkandidaat Klarenbeek met 5-3 op eigen veld te verslaan. Voor het oog van honderden Klarenbekers liet Ody zien dit jaar gegroeid te zijn en als een echt team werd de overwinning door het vuur gesleept. Vandaag tegen FC Rijnvogels uit Katwijk werd een soortgelijke wedstrijd verwacht. Rijnvogels kon namelijk nog kampioen worden aangezien wij ze vorige week nog een extra kans hadden geschonken door Klarenbeek te verslaan. Met een wedstrijd te gaan was het verschil drie punten in het voordeel van Klarenbeek. Voor Ody stond er weinig meer op het spel, behalve een kleine kans op een iets betere uitgangspositie in de nacompetitie. Desalniettemin, wilden we natuurlijk ongeslagen blijven in 2017 en daarnaast onze reputatie als reuzendoder waarmaken.

Voor Lotte en Ciska bleek het seizoen helaas net iets te lang en zij moesten afhaken voor de wedstrijd. Daartegenover stond de terugkeer van Granny Danny die fit genoeg was bevonden om te starten. De basiself bestond verder uit DJ Jenny, TemmiedeTammerdeTummer, BousieBous, GimmieGim, Veurzitter Nora - LB - Middag, LoesBert-is-Ernie, Pitbull Vries, Independencia Pils, Fittie Rens en Annetje Kannetje. Op de bank namen plaats: San Dieto-Lins, Turbo Rémi, Lisa-ik-heb-een-pet-op-mijn-hoofd-Stigter en ElkieElk. De ZatCo had 's ochtends alle maagjes gevuld met heerlijke bammetjes en krentebollen. De gelukkigen onder ons konden zelfs genieten van een beetje flugel om net dat beetje extra's te kunnen geven tijdens de wedstrijd. Al snel bleek duidelijk dat we die flesjes flugel beter aan de tegenstander hadden kunnen geven want zij leken door de kampioensstress versteend te zijn geraakt. Het grootste wapenfeit van de Rijnvogels stond letterlijk voorin: twee boomlange spitsten waar zelfs Temmie het in lengte tegen moest afleggen. De middenvelders van de vogels probeerden telkens de bal tussen onze verdediging en Jenny in te leggen. Een enkele keer werd dit gevaarlijk, maar altijd was het wel of Jenny of een van onze verdedigers die op tijd ingrepen. De bal was echter vaker aan de andere kant van het veld waar simpel werd rond getikt door de dames van Ody. Het woord "simpel" waardeert het goede spel van de paarse dames niet genoeg, want simpel voetballen is het moeilijkste dat er is. Donderdag was er nog op getraind en als het dan tot uiting komt in de wedstrijd is dat natuurlijk werkelijk waar ontzettend fantastisch.

Het duurde echter tot de 33ste minuut voordat het eerste doelpunt viel. Een van de vele mooie aanvallen, opgebouwd vanuit centraal achterin tot aan de vleugels werd omgezet in een goal door Pils. Ody was nu helemaal los en bleef op zoek gaan naar nog een doelpunt. Deze kwam mooi vlak voor de rust zodat Rijnvogels helemaal gedesillusioneerd de rust inging. Dit doelpunt kwam op naam van Annie die een voorzet van Rens als een echte spits tot doelpunt promoveerde. Tijd voor de rust. De lange gang naar de kleedkamer werd gemaakt en in de kleedkamer heerste vooral verbazing over het feit dat Rijnvogels niet echt leek te willen. Het was echter zaak om niet te verslappen en het goede spel van het einde van de eerste helft vast te houden.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd: met een doelpunt. Wel deed dit keer het netje van het andere goal bollen, wat dus weer een doelpunt voor Ody betekende. Het doelpunt viel zo snel na rust dat de plaatselijke verslaggever nog niet goed was gepositioneerd en alleen zag hoe Ilse de bal zorgvuldig in het doel kopte. Later bleek dat de bal perfect op het hoofd geplaatst was door Gimbel, aldus Gimbel zelf. "Gallery play" bleef het motto bij Ody en dus strooide Rens weer even met een panna en verzilverde ze niet veel later een prachtige aanval inclusief hakje van Pils met een stiftje, met rechts, over de keep van de dames uit Katwijk. Een prachtig doelpunt! Ondertussen was SpinseyLinsey in het veld gekomen voor The Base om zo de lengteverhouding op het veld weer te herstellen. Een van de lange spitsen van Rijnvogels was namelijk uitgevallen met een blessure en vervangen door een dame met wat minder lengte. Niet veel later werd Annetje K. vervangen door Remielisa en verliet Granny Danny het veld voor Lies. Ody bleef de bal simpel rond tikken zonder ook maar enigszins in gevaar te komen en voor de Rijnvogels duurde het seizoen duidelijk te lang want de speelsters bleven maar geblesseerd raken. Gimmie deed ook nog een duit in het zakje door een Rijnvogel van achter neer te halen en ontving daarvoor een plakje kaas. Dit betekende nóg een extra kannetje op deze zonnige Super Saturday. De wedstrijd eindigde in een prachtige 4-0 overwinning met goed voetbal, de hele wedstrijd lang een dominant Ody en een potdichte achterhoede.

Met deze overwinning werd zelfs de tweede periode binnen gehengeld en werd Klarenbeek kampioen gemaakt voordat ze ook maar aan hun eigen wedstrijd begonnen. Zuur was het wel voor Rijnvogels toen duidelijk werd dat Klarenbeek haar eigen wedstrijd verloor en ze dus vandaag een beslissingswedstrijd om het kampioenschap hadden kunnen afdwingen. Klarenbeek mag ons echter op de blote knietjes bedanken en zal ons misschien weer iets minder haten na het verpeste DJ-Stefaan-feest van vorig weekend.

Wij gaan ons nu richten op de nacompetitie die start met een tweeluik met Oranje Nassau uit Groningen. Komende zaterdag zal eerst thuis tegen hen worden gespeeld, waarna de week erna de wedstrijd in Groningen op het programma staat. Hopelijk kunnen we de goede vorm van de laatste weken meenemen naar de nacompetitie en zullen we ook daarin laten zien dat we als team gegroeid zijn gedurende dit seizoen.

Opstelling: Jenny, Tamar(Linsey), Bous, Gimbel, Nora, Loes, Jutka, Ilse, Renske, Anne(Rémi), Dani(Lisa)