92'

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

29 april 2017 14:00

Spiek, R.

Zaterdag, de mooiste dag van de week, stond de wedstrijd tegen sc Klarenbeek op het programma. Het was niet zomaar een wedstrijd: de dames uit Klarenbeek zouden vandaag bij winst of een gelijkspel kampioen zijn. Alle voorbereidingen waren getroffen: de wedstrijd was een uur vervroegd, een Facebookevenement aangemaakt, de platte kar stond klaar en als kers op de taart zou DJ Stefaan een spectaculair optreden verzorgen. Voor The Purple Girls (#WeLoveYourOdyWeDo#DJStefaan#GrannyDani#PaarseHart#Kannetje) stond er echter ook wat op het spel: bij winst konden wij nacompetitie zeker stellen. Dat beloofde een waar spektakel te worden..

En dat werd het. Al vroeg in de eerste helft werden we wakker geschud. Lange ballen op met name de linksbuiten met nr. 14 veroorzaakten veel gevaar. Al in de 5e minuut werd ze weggestuurd en kon ze de bal voorgeven op de spits, die inmiddels in het vijfmetergebied stond gepositioneerd. LB Nora (niet te verwarren met de harige viervoeter van Gimbel) kon de bal gelukkig blokken. Een paar minuten later kreeg de nr. 14 weer een grote kans, maar ze schoot hard over. In de 10e minuut volgde een goede actie van de op linksbuiten speldende Kannetje (GS, red.). Door middel van een sliding-voorzet bereikte zij Pils (van het duo: Kannetje-Pils) helaas net niet. Even later was het wel raak toen "Ouwe Snoeperd Renske Francken" in de 12e minuut de 0-1 op het scorebord zette. Flankerend vanaf de rechterzijde krulde zij van buiten de zestien met links de bal over de keeper heen. Dat we moesten blijven opletten, werd duidelijk toen we 1 minuut later bijna een tegendoelpunt om de oren kregen. In de 16e minuut was het wel raak, toen Jenny werd voorbij getikt en niet meer kon herstellen: 1-1.

Hoewel Ody VR1 in deze fase van de wedstrijd veel balbezit had, kreeg sc Klarenbeek  een aantal kansen. Gelukkig viel hieruit geen doelpunt, mede doordat Jenny knappe reddingen in petto had. Zo wist de spits van Klarenbeek in de 31e minuut door de verdediging heen te breken, maar doordat Jenny goed uitkwam en de bal van ruim buiten het zestienmetergebied met een sliding wist weg te werken, was het gevaar geweken. Even later viel het tweede doelpunt aan onze zijde. Na een overwaaiende corner van Pils, wist Gimmie (die naar verluidt na de verloren bekerfinale tegen Vites haar heil(oo) heeft gezocht op de Drentse heide en sindsdien niet meer is gesignaleerd) rondom de rechter corner de bal op te pikken, een man uit te spelen en een perfecte voorzet te geven. Lotski B. kopte vervolgens à la Ricky van Wolfswinkel de 1-2 binnen. Daarmee staat deze topspits op 20 doelpunten en is de strijd om het Ody-topscoorderschap nog niet gespeeld.

In de tweede helft bleef de spanning onverkort aanwezig. Wederom weet de nr. 14 door te breken, maar ze heeft het vizier niet op scherp vandaag. In de 55e minuut is het wel raak, ondanks dat Lins vlagde voor buitenspel: 2-2. Kort daarop wordt Pils ruw neergehaald. De scheidsrechter bedenkt zich geen moment en trekt een plakkie kaas uit zijn borstzak. Helaas voor Pils resulteert deze actie in een bult op de laterale epicondyl, zo Granny Dani haar toehoorders op the bench weet uit te leggen. Dit schijnt niet gevaarlijk te zijn en Pils kan door.

Het spel gaat op en neer en Ody VR 1 moet blijven opletten voor de steeds terugkerende lange ballen en de snelheid van de voorhoede van sc Klarenbeek. In de 70e minuut komt Ody goed weg: een schot van Klarenbeek belandt op de lat. Kort daarna is het voor de Paarse Helden raak. Renske ("Renske heet wel Ren-ske, maar eigenlijk houdt ze niet van rennen" - TodK) steekt de bal in de 77e minuut kundig op Pils, die de bal op haar beurt scherp voor geeft. De net voor Kannetje op rechtsbuiten in het veld gekomen Remi kan de bal van dichtbij binnenlopen. Haar eerste balcontact en eerste doelpunt van het seizoen! De stand was weer in ons voordeel: 2-3.

De spanning was om te snijden. In de '81 minuut wist Klarenbeek wederom het net te raken en stond het 3-3. Wederom vlagde Lins voor buitenspel, maar ook dit keer besloot de scheidsrechter haar signaal te passeren. Onterecht, naar bij bestudering van de spelregels bleek. Op het moment van spelen stond de speelster die scoorde buitenspel. Volgens de scheidsrechter schampte Bous de bal en werd het buitenspel daardoor opgeheven. Schampen is echter niet voldoende voor het opheffen van buitenspel (regel 11.2 KNVB Spelregels) en dus kunnen wij wel stellen dat het doelpunt onterecht werd goedgekeurd. Klarenbeek kwam hier goed mee weg.

Ody VR1 had echter binnen no time het perfecte weerwoord: 1 minuut later lag de bal bij Klarenbeek in het net. Renske besluit haar tegenstander (die ook Renske heet, hetgeen ervoor zorgde dat Renske na alle aanmoedigingen van het in grote getale aanwezige publiek stralend op het veld stond en zelfs op geen enkel moment op een woordenwisseling met de scheidsrechter kon worden betrapt) twee panna's achter elkaar te geven - "er omheen lopen, kost zoveel energie" - en een perfecte pass op Pils te geven, die knap wist af te ronden. We stonden weer voor!

In de blessuretijd werd de score zelfs nog uitgebreid. De keepster van Klarenbeek kwam bij een corner ver uit haar doel en bevond zich rondom de middellijn. De corner werd echter door Ody weggewerkt, Pils won het duel van de keepster en wist Renske te bereiken. Rens wist vervolgens van een behoorlijke afstand de bal in het lege goal te schieten. Het was 3-5 en de zenuwslopende wedstrijd was beslist! Complimenten aan iedereen voor de geleverde strijd en op naar volgende wedstrijd tegen Rijnvogels.