79'

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

8 april 2017 12:30

Lekatompessy, S.

Heb ik vandaag een zonnebril nodig? Dat vroegen vele dames 1 speelsters zich zaterdagochtend af toen het zonnetje voorzichtig door de wolken gluurde. Een aantal van ons, inclusief ondergetekende, hadden geopteerd om de zonnebril thuis te laten waardoor er weer een aantal kraaienpootjes bij zijn gekomen. Gelukkig bood Kate (trainster dames 2, red.) redding voor de neusjes met een flesje zonnebrand. Waar normaal Tamar en Nora zwaar door de zon getroffen worden, was nu alleen voor Gimbel factor 50 helaas niet dekkend genoeg. Het weer zat dus mee en over dingen gesproken die stralend waren, over na de wedstrijd.
Er heerste een goede sfeer in de kleedkamer, iedereen had er zin in. Dat we in kleedkamer 17 zaten (met 17 vrouwen) mocht de pret niet drukken. Na een degelijke warming up begonnen we aan de wedstrijd, die een beetje saai begon. Wellicht kwam dit doordat zelfs wapperman compleet stilstond door het gebrek aan wind. Het eerste kwartier gebeurde er dan ook helemaal niks in de wedstrijd. Behalve dat er snoepjes uitgedeeld werden door LoesBert (bedankt weer ouders van Bert) en een afgekeurde goal voor Ody. Was dit echt buitenspel of snapt de vlagster van Wartie de spelregels niet helemaal? We zullen het nooit weten. Wartburgia leek er weinig zin in te hebben. Een insider vertelde na de wedstrijd dat zij veel geblesseerden hebben en een aantal speelsters van dames 4 en 5 geleend hebben. Nu heb ik wel genoeg trivia geschreven en kan ik na 20 minuten weer wat over de de wedstrijd schrijven, want binnen 10 minuten zou het al 3-0 staan. Ody krijgt een corner, Pils geeft de bal strak voor en Gimbel kan vrij inkoppen. De bal komt nog tegen een speelster van Wartie aan, maar die stond al over de lijn, 1-0. In de 25e minuut volgt al de 2-0. Nora speelt een diepe bal op Renske die een overstapje doet, omdat ze Pils al in volle sprint voorbij zag komen, die vervolgens de bal netjes langs de keeper speelt. In de 30e minuut is de goal uit het Lotski boekje: een strakke voorzet van Renske die Lotski binnen tikt, 3-0. Inmiddels zijn ook de ouders van Christa gearriveerd.  Een mooie quote van de moeder van Christa wil ik toch wel vermelden: "jullie kijken goed voordat jullie spelen." Hebben de trainingen toch geholpen, fijn om dat te weten. Na 34 minuten voetballen heeft Wartie al twee keer gewisseld en is daarmee ook door haar wissels heen, het lijkt wel Ody VR1 in het vorige jaar. Gelukkig blijft de wedstrijd netjes en sportief (in tegenstelling tot een zekere Zeeuwse concurrent).
Nora wordt in de rust eruit gehaald om te rusten en Linsey komt in het veld. Ody komt scherp uit te startblokken en er volgen gelijk kansen. Dit resulteerde in de 50e minuut in een kans, waar vier verschillende mensen wel uit hadden kunnen scoren. Het blijft echter 3-0. In de 63e minuut komt LoesBert erin voor Jutka. Verdedigend staat het ijzersterk. Er komt niks langs, het blijkt later ook dat ze nog maar met 10 man stonden. Toch goed gedaan. Dan weer een doelpuntje in de 71 minuut. Loes speelt de bal goed naar Pils die aflegt op onze goalgetter Lotski. Wout Timmers (speler heren 6, red.) maakt zich al ernstig zorgen over zijn positie in de topscorerslijst. Zo probeert hij mensen om te kopen om geen voorzetten meer op Lotski te geven, een beetje triest Wout. In de 75e minuut komt Dani erin voor Remi. Dani krijgt nog een kans na een snel genomen vrije trap, maar verzaakt om te scoren. Gelukkig maken we nog een 5e doelpunt. Ilse omspeelt de keeper en geeft ditmaal een assist op Renske, die nu de bal mag binnen schieten.
Een goede wedstrijd waarin we vijf doelpunten hebben gescoord, we blijven groeien (vorige keer 4-1 gespeeld tegen Wartie, red.). Feit blijft dat we in deze wedstrijd veel kansen hebben gemist en met Rijnvogels en Klarenbeek op het programma moeten we een scherper vizier krijgen. Gelukkig hebben we met Jenny, Bous, Gimbel, Nora, Linsey en Tamar een ijzersterke verdediging in huis en hebben we geen tegen doelpunten gekregen en kunnen we het af en toe permitteren om een kansje te missen.
Opstelling: Jenny, Temmie, Bous, Gimbel, Nora (’45 Linsey), Jutka (’63 LoesBert), Remi (’75 Dani), Ciska, Lotski, Pils, Renske