Assist: Ilse Vasse

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

1 april 2017 14:00

Bruinsma, SJ

1 april speelden we tegen IJFC. De thuiswedstrijd hadden we 2-2 gespeeld en daarmee de periodetitel niet gewonnen, dus iedereen was erop gebrand om dit keer een beter resultaat neer te zetten. En alhoewel geen 12 punten wedstrijd, is het desalniettemin wel een belangrijke wedstrijd om de top van de competitie in zicht te houden.

Op papier dus een uitwedstrijd, maar kijkend op de kaart speelden we praktisch thuis. En aangezien vele wegen naar IJsselstein leiden, gingen er mensen op de fiets, met de auto en met de sneltram richting IJsselstein. De sneltram bleek een ware ervaring en Lieke en Tamar wilden hier graag nog even langer van genieten, dus in plaats van de stop bij IJFC te nemen, besloten zij de halte verderop pas uit te stappen (of gingen de deuren gewoon te snel dicht wat een verklaring kan zijn voor de naam ‘sneltram’). Gelukkig kwamen zij al snel Jerry tegen en zodoende was iedereen toch min of meer op tijd bij IJFC en klaar voor de wedstrijd.

Na een uitgebreide tactische bespreking, warming up en pupil van de week die een panna doelpunt bij Jenni maakte, ging de wedstrijd van start. Helaas begonnen we niet goed en bleek IJFC al snel gevaarlijk. Zij zetten veel druk en we vonden het moeilijk om hieronder uit te voetballen. De passing van onze kant was slecht, we kregen geen rust in het spel, de organisatie was niet goed en ook de focus leek afwezig. En tot overmaat van ramp verdwijnt Gimmie ook nog eens voor een aantal minuten de bosjes in om, zo blijkt achteraf, een klein braakje te leggen (wilde nacht gehad?). Gelukkig kon ze zich snel weer herpakken en hebben we geen schade opgelopen in haar afwezigheid. Echter, ons spel bleef slecht en na balverlies rond de middellijn van ondergetekende pikte IJFC de bal op en zetten een aanval op vanaf de linkerkant, waarbij een voorzet hard wordt ingekopt door een speler van IJFC. We staan 1-0 achter en al snel volgt de rust.

Tijdens de rust zijn we het er allemaal mee eens dat het anders moet. We moeten ons eigen spel weer oppakken, afspraken nakomen en laten zien dat we willen strijden en winnen. Loes en Linsey worden gewisseld voor Rens en Pim en de tweede helft gaat van start. Het blijkt een wereld van verschil in vergelijking met de eerste helft. Nu waren wij het die op de helft van de tegenstander speelden, de passing ging al iets beter en de organisatie werd ook goed opgepakt. We zetten meer druk en IJFC wist hier duidelijk niet goed mee om te gaan. Al snel volgenden de eerste doelkansen voor ons, maar het doelpunt viel nog niet. Totdat Ils goed druk zette in de hoek rond de zestien, waarbij zij de bal veroverde van een IJFC tegenstander. Ze haalt de achterlijn en geeft de bal perfect voor voor Lotski. Lotski tikt de bal in het doel als een echte spits en het staat 1-1! De strijdlust is nu nog verder aangewakkerd en we hebben het gevoel dat er nog meer uit te halen valt. In de 75e minuut komt Lieke erin voor Jutka en een aantal kansen voor ons volgen nog: een kopbal van Ils gaat maar net naast en Lotski schiet hard onderkant lat, welke aan de verkeerde kant van de doellijn terugkomt. In de laatste minuten breekt IJFC toch nog onverwachts uit, maar Jenni komt uit en zit er wederom goed bij, waardoor ze een laat tegendoelpunt nog voorkomt. De einduitslag is 1-1. Op basis van de tweede helft zat er meer in, maar de slechte eerste helft heeft ons helaas genekt. We moeten dan ook bij onszelf te raden gaan, waarom dit gebeurt om ons goede spel over een gehele wedstrijd weer op te pakken.