1 - 2

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

18 maart 2017 14:30

Hokke, S.

Odysseus is tijdens zijn tienjarige zwerftocht vele monsters tegengekomen, maar kan sinds vandaag nog een nieuw monster aan zijn erelijst toevoegen. Odysseus had het lastig met het veld, de behendige aanvaller van Rhoon en de meer half dan volledig fitte teamgenoten, maar deze draak van een wedstrijd werd ondanks dit alles verslagen.

Zoals iedereen weet zijn draken grote mythische wezens met een verschrikkelijke vuurspuwende kop. De kop van de wedstrijd was dan ook ellendig, in de derde minuut wist de behendige aanvaller van Rhoon zich te ontdoen van alles wat paars droeg en schoot de bal vanaf de zijkant van de zestien met een boog over Elke heen, de verre hoek in: 1-0. Toegegeven, ze schoot de bal er heerlijk in, maar de manier waarop ze daarvoor aangepakt werd paste niet bij drakendoders, de duels moesten echt een stuk feller aangegaan worden om deze wedstrijd te winnen. De draak had zijn eieren gelegd (oftewel: de ellende is begonnen, het onheil is geschied, het hek is van de dam).
Toen de kop eraf was, werd er af en toe wel een poging gedaan om het Rhoon lastig te maken: een goede steekpass van Ilse op Lotte wordt net onderschept door de uitkomende keeper en een vrije bal van Pim gaat rakelings naast. Aangezien de Rhoon-spelers als trouwe volgers achter hun paarse godinnen aan blijven lopen, wordt er door goed loopwerk vrij baan gemaakt voor Ilse naar de keeper. Ze maakt een actie daar voorbij en geeft de bal netjes af op Pim, die de 1-1 intikt. Maar verder gaat het spel op en neer zonder dat er echt uitgespeelde kansen ontstaan. Behalve dan de sporadische keer dat de Rhoon-aanvallers géén buitenspel staan (tip voor de tribunekleuters: het gaat om het moment van spelen, niet het moment van aannemen; http://www.knvb.nl/downloads/bestand/4841/spelregels-veldvoetbal-versie-13-juli-2016 regel 11). Gelukkig hielpen de pollen van het veld ons een handje, waardoor Bous op tijd terug kon zijn om deze 100%-kans om zeep te helpen. Doelpuntenmaakster Pim verliet het veld voor Renske, die voorin mocht laten zien hoeveel energie de griep deze week nog had overgelaten in haar lijf. Vlak voor rust kopte aan de ene kant de reus van Rhoon nog op de lat en raakte aan de andere de kant al zandhappend Jutka de lat, maar daarmee hebben we alle hoogte-/dieptepunten uit de eerste helft wel gehad.

De tweede helft leek wel The Neverending Story met Falkor the Luck Dragon: “Never give up; and good luck will find you.” (https://www.youtube.com/watch?v=HfKT_ndfNl8). Er werd wel hard gewerkt, maar het spel was vanaf de kant in ieder geval niet om aan te gluren. Mitch had zelfs geen zin meer in de winegums van z’n vader… Rhoon bleef met diepe ballen de aanvallers zoeken en kwam met voorzetten en corners een aantal keer gevaarlijk voor de goal. Een van die corners werd bijna tot doelpunt gepromoveerd maar Elke, die Lapland-cruiser Jenny verving, voorkwam met een goede redding de 2-1. Proficiat! Moegestreden Jutka mocht gaan uitrusten op de bank en Emma kwam er als verse kracht in. We voelden de vurige adem van Rhoon in onze nek, maar bleven overeind. Een goed schot van Ilse uit een klutsactie verdween net naast, maar het venijn van de wedstrijd zat ‘m in de staart: een doorkopbal van Lotte belandt bij Renske, die in de diepte doorloopt en de bal in de goal weet te krijgen. Vraag me niet hoe, maar hij telt wel!
Het restant van de wedstrijd bestaat uit Rhoon dat een soort van 1-op-1 gaat spelen en nog meer ballen blind naar voren pompt dan in de rest van de wedstrijd; een aantal goede acties en paarse kansen op de 1-3, die helaas niet afgemaakt kunnen worden door k-Annetje & Pils; twee kannetjes pils die verdiend worden voor het team na kinderachtig gedrag en een fikse sliding; Temmie die onder invloed van enkele para’s en ibu’s nog een kleine tien minuten ballen mag onderscheppen; en een paar gevaarlijke ballen van Rhoon die echt vlak naast, maar gelukkig net niet in onze goal gaan.

Na het laatste fluitsignaal loopt iedereen met een paars hart ontzettend blij het veld af. Niet blij met het vertoonde spel, maar wel met de getoonde werklust en het uiteindelijke resultaat: het was een draak van een wedstrijd, maar de belangrijke drie punten gaan mee terug naar Utrecht. Dank aan Elke, k-Annetje en Emma voor het invallen, en complimenten aan Ilse en Bert voor hun vertoonde spel!

TodK

Opstelling: Elke, LoesBert, Bouser, Nora, Linsey, Jutka (66. Emma), Ciska, Ilse, k-Annetje, Lotte (84. Temmie), Pim (33. Renske)
Doelpunten: 25. Pim (assist: Ilse), 78. Renske (assist: Lotte)