Ilse Vasse (schot)

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

25 februari 2017 11:15

Stewart, M.E.

Het was vroeg. Veel te vroeg. Al om 08:45 werd verzameld bij Olympos, om af te reizen naar Barendrecht. We wisten dat we vandaag belangrijke punten konden pakken. De 3 punten meenemen naar Utrecht zou belangrijk zijn om de aansluiting te vinden naar de top 3 van de eerste klasse.

Eenmaal aangekomen in Barendrecht was het nog even wachten op Roland, maar al snel konden we de kleedkamer in voor de voorbereiding. Sowieso +1 voor de Barendrechtse kleedkamers: groot mét vloerverwarming. Net iets wat we nodig hadden met frisse briesje dat dwars over het veld stond. De warming-up was kort en matig en om 11:15 u begon de wedstrijd.

We beginnen niet lekker aan de wedstrijd. We zijn onrustig en krijgen geen grip op het spel. Passes komen niet aan, weinig balcontrole en iedereen is drukker bezig met haar eigen spel, dan we als collectief spelen. Echter merken we wel dat we Barendrecht kunnen pakken en dat maakt het tevens zo frustrerend. Pim komt af en toe goed door de verdediging, kan dan voorzetten of zelf schieten maar dat resulteert niet in doelpunten. Ook Barendrecht krijgt zo haar kansjes, maar ook zij weten het net niet te vinden. In de 12e minuut komt Pim door een actie goed haar linksback voorbij en kan de bal voorgeven. De bal is te hard en beland bij Timpie die rechtsbuiten staat. Timp wint haar duel en in de kluts komt de bal bij Lotte in de voeten die zich in de 5 meter geen moment bedenkt. Ze kapt haar mannetje uit en schiet beheerst binnen. Een verdiende voorsprong. Net nadat we denken het te kunnen oppakken, valt 4 minuten later de 1-1. Na een terugspeelbal van Nora, kan Jenny er net niet lekker bij en rolt de bal ongelukkig in ons eigen doel. Hoe dit had kunnen gebeuren? Laat we het erop houden dat het ‘mother nature’ was dit keer.

Even een kleine kanttekening naar de scheids. Iedereen is vol lof over deze man. Een afro-kapsel zo groot als zijn buik. Heeft het de hele wedstrijd koud, behalve op zijn hoofd omdat er zoveel haar zit. Bedankt Jerry voor het meekijken tijdens een overtreding en fluit voor de rest een prima wedstrijd.

We krijgen steeds meer grip op de wedstrijd, maar alsnog deinst het spel op en neer van de 16 naar de 16. We moeten waken voor de snelle uitbraken van Barendrecht. Ze schakelen snel en zijn gevaarlijk uit de lange ballen die ze blind naar voren schieten. Jenny staat een paar keer goed te keepen en voorkomt dat we naar een achterstand kijken. Rond de 30e minuut wordt Ciska gewisseld voor Anne. Ook aan onze kant komen kleine kansjes voor. Rond de 36e minuut draait Ilse weg bij haar tegenstander en ziet Lotte vrij staan tussen 2 verdedigers. Lotte neemt de moeilijke pass van Ilse aan, controleert en schiet heerlijk de 2-1 tegen de touwen. Een goal die we even nodig hadden. We worden voorin steeds dreigender, want Pim raakt een paar minuten voor tijd nog de paal en ook Ilse heeft nog een vrije schiet kans. Helaas worden deze niet verzilverd in doelpunten. Het is tijd voor rust want Jeroen heeft zin in een bal gehakt met mayonaise

De tweede helft begint gelijk anders. We winnen de duels en al snel blijkt dat we de wedstrijd aan het domineren zijn. We zijn rustiger aan de bal en gaan zorgvuldig om met balbezit. Al in de 46e minuut maakt Pim een actie langs de zijlijn. Ilse die met haar meeloopt biedt zich aan rond de 5 meter. Ze wordt helemaal vrij gelaten, kan niet anders dan de bal controleren met haar ******* en schiet de 3-1 binnen. De eerste 20 minuten van de 2e helft gebeurd er verder niet zoveel. Op de bank gaat het zelfs over Dani haar snot, waar Ciska zich niets bij kan voorstellen. Net zoals in de eerste helft krijgt Barendrecht een paar goede kansen, maar ook Odysseus’91 komt in scoringspositie. Lotte krijgt een vrije schietkans die helaas over gaat, het balletje dat afgelegd wordt op Anne gaat net naast en ook de keeper weet een paar ballen aardig te redden. In de 74e minuut komt Remi erin voor Pim. Pas rond de 80e minuut valt de 1-4. Timp die een goede actie maakt aan de zijlijn, ziet Ilse die met haar mee loopt. Het is een diepte pass, waarvoor de keeper uit haar doel moet komen, maar Ilse is eerder bij de bal, omzeilt de keeper en schiet de 4-1 binnen. In de 86e minuut wordt Nora nog gewisseld voor Lindsey. De wedstrijd wordt rustig uit gevoetbald en de 3 punten gaan mee naar Utrecht.

Nogmaals dank aan de meiden die hebben meegedaan van dames2!