90'

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

10 december 2016 12:30

Tilma, F.J.

Op het programma een wedstrijd tegen hekkensluiter Unicum. Een team waarin wij ons wel kunnen verplaatsen na vorig seizoen. Nog geen wedstrijd gewonnen, blessures bij dragende speelsters en een flinke mentale dip. Toch duurde het even voordat de eerste bal in bij hen in het net lag.

Maar eerst nog even de blokhut. Daar staat hij dan. Gelegen langs het prachtige watertje, aan een nog te openen plein(tje): een prachtige 3-kamer blokhut. We mochten binnen een kijkje nemen. Mooi. Misschien nog twee kippen erbij, Ody en Sseus.

Dan de wedstrijd. Vrijwel de gehele wedstrijd is er gevoetbald op de helft van Unicum. Vele grote kansen werden gecreëerd, maar het duurde even voor die ook afgemaakt werden. Aanvallen via Ilse, Lotte en Dani. Opkomende Jut, Cis en Bous. Dit leidde allemaal tot schoten over of op de keepster.

In de ‘43e minuut is het dan eindelijk raak. Voorzet van Dani en Lot legt de bal er netjes in. Twee minuten later is het weer raak wanneer een schot in eerste instantie door de keeper wordt geblokt maar via Renske bij Lotski terecht komt en zij jaar 2e van de dag erin legt.

In de rust wordt de helft door de trainers samengevat als de meeste slechte helft van dit seizoen. Zelfs vorige week heeft die overklast. Gelukkig mogen we nog een helft.

Na 3 minuten scoort Lot alweer haar derde goal na een assist van Ilse. Drie doelpunten, maar geen hatrick Lot, we moeten streng zijn (volgende week een nieuwe kans!). Mega veel kansen van vrijwel iedereen volgen, maar schoten gaan over of in de handen van de keeper.

In de 62e minuut raakt Temmie na een val op haar knie geblesseerd en komt Pim erin. Even later stapt ook Dani van het veld en mag Anne de linksbuiten positie bekleden. Loes was al eerder in de ploeg gekomen voor Cis, maar ik weet niet meer in welke minuut.

Eigenlijk volgen er alleen maar meer kansen die er niet in gaan. Lotte scoort dan wel weer de 4e van de wedstrijd na een prachtaanval van Pim en een heerlijke kopbal van Lot. Vanuit een zeer, zeer lastige hoek, ondertekende was onder de indruk.

Op de bank hebben ze 12 minuten lang geen aantekeningen kunnen maken omdat zij niets konden zien door drie mensen die hen het zicht ontnamen. Twee mogelijkheden: de drie mensen verplaatsen een beetje zodat er meer zicht is, of de bankzitters verplaatsen zich zodat zij zicht hebben. Doe er je voordeel mee.

Gelukkig zit de bank er weer goed voor om in de 80e minuut te zien hoe Annetje K. tijdens een corner als een vliegende zwaan naar de grond zakt. Geen penalty: de scheids heeft door dat zij zichzelf liever vrijwillig ter aarde stort dan dat zij haar eerste goal voor dames 1 maakt.

In de 81e minuut volgt er een goal nadat Renske schiet en de bal via de tegenstander in de goal verdwijnt. Jeroen vindt de goal niet tellen (bedankt Jeroen). De bank wel (thanks!).

In de 85e minuut krijgt die nummer 6 eindelijk haar eerste gele kaart en waarschuwen wij elkaar iets minder tikkie takkie op de kleine meters te doen om lijpe blessures te voorkomen. Schijnbaar ziet de scheids daar toch geen penalty in.

In de 87e minuut volgt nog een lekker goaltje van Pils (voor vaders: Ilse) na een assist van Lot. Maar het hoogtepunt van de wedstrijd moet wachten tot de 90e minuut wanneer Pimmie de bal fantastisch geweldig in de kruising schiet.

Na nog geen minuut blessuretijd, maar wel 8 minuten stilliggen door meerdere blessures is het dan 7-0. We gaan de winterstop in als 6e in de competitie. Volgende week wacht nog Eindhoven in de beker. Zou een feest zijn als we die pakken!

Opstelling: Jenny, Tamar (’62 Pim), Gimbel, Bous, Noor, Jut, Cis (’55? Loes), Ils, Dani (’67 Anne), Lotski, Rens