3 - 1

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

3 december 2016 15:00

Beuse, F.

Op zaterdag 3 december, de dag dat Sint en Piet een bezoek zouden brengen aan dames 1 van Ody, stond de lastige uitwedstrijd tegen nummer 2 Reiger Boys op het programma. Eerder in het seizoen werd er thuis ietwat ongelukkig met 2-0 verloren van de gele dames uit Heerhugowaard en ondanks de mindere resultaten van de afgelopen tijd was er hoop op een goed resultaat vandaag. Als echte professionals verlieten we dan ook ruim op tijd sportpark Olympos om een uur en driekwartier voor aanvang van de wedstrijd stadion Reigerstaete te betreden. Dit stadion mocht dan wat minder sfeer uitstralen dan onze keet en tribune met lintje, het was wel voorzien van alle gemakken. Zo stuitten we bij aankomst op de heuse fanshop van Reiger Boys, waar LoesBert toch wel wat jaloers van werd. Het stadion bleek ook te beschikken over twee prachtige instructieruimtes, door voorzitter Noors ook wel inspiratieruimtes genoemd. Wat onze voorzitter eigenlijk vooral inspireerde was het erevoorzittersbord wat in de skybox van stadion Reigerstaete hing. Ideetje voor in de blokhut?

Het stadion hadden we nu wel genoeg verkend en dus was het tijd om naar de kleedkamer te gaan en ons klaar te maken voor de wedstrijd. Sint en Piet bleken ook de trainers en hun kompaan Patrick niet te zijn vergeten, dus de wedstrijdbespreking begon nadat het prachtige gedicht was voorgelezen. We wilden vandaag eindelijk weer een goed resultaat in de competitie behalen en vooral weer lekker onze eigen spel spelen.

We hadden er vertrouwen in en betraden vol goede moed het kunstgrasveld. Wat is een stadion zonder stadionspeaker? Niks. En dus werden al onze namen netjes opgenoemd voordat de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluitje blies. Helaas mag de scheids nog geen vijf minuten later weer fluiten omdat de bal op de middenstip ligt. Reiger Boys komt namelijk op voorsprong via de rechtsbuiten die diep wordt gestuurd na balverlies op ons middenveld. Niet lang daarna is er toch opeens een kans voor Ody na goed voorbereidend werk van Nora maar de keepster pareert Lotski’s inzet. De wissels balen intussen van het feit dat ze hun zonnebrillen thuis hebben gelaten. Niet alleen de zon doet pijn aan hun ogen, de shirts van Reiger Boys misschien nog wel meer. Desondanks is Reiger Boys de gehele eerste helft de betere ploeg en spelen de dames van Ody misschien wel hun slechtste helft van het seizoen. Passes komen niet aan, duels worden niet gewonnen en bovenal lijkt de overtuiging te ontbreken bij de Utrechtse studenten. Het helpt dan ook niet mee dat er na dertien minuten al naar een 2-0 achterstand wordt aangekeken. Deze goal valt niet geheel verassend uit een corner. De bal komt bij de tweede paal terecht en de aanvoerder van Reiger Boys is er als eerste bij en knalt hem in de goal. In de 41ste minuut wordt het zelfs 3-0 voor Reiger Boys als de bal van dichtbij langs Jenny wordt geschoten. Er wordt nog geprotesteerd door de Ody dames vanwege vermeend hands van een Reiger girl maar de scheidsrechter kent het doelpunt toe en zo eindigt de eerste helft in een 3-0 achterstand.

In de kleedkamer beseft iedereen dat het anders moet de tweede helft en dat we gewoon weer moeten gaan voetballen en de bal zorgvuldig in elkaars voeten moeten spelen. Noor had het de eerste helft erg naar haar zin als RB voor de Reiger Boys dugout en is dan ook erg blij dat zij de tweede helft als LB weer voor deze zelfde dugout mag voetballen.

Ody begint beter aan de tweede helft en weet wat meer druk richting de goal te krijgen. Dit resulteert al gelijk in een grote kans als Lotski de bal op Rens geeft waarbij de bal via via net voor de doellijn blijft hangen en een Reiger girl hem weg kan werken. Ody maakt het Reiger Boys lastiger en de nummer 8 van Reiger Boys maakt de ene na de andere overtreding en uiteindelijk kan de scheidsrechter niks anders doen dan haar een gele kaart te geven. In de 60e minuut wordt Lotski vervangen door Pim en niet veel later ligt de bal in het netje achter de Reiger keepster. Helaas wordt de goal van Dani afgekeurd vanwege buitenspel en hoewel stadion Reigerstaete aan veel eisen voldoet beschikt het helaas niet over tv schermen met herhalingen. Het leek er erg op dat Dani zeker geen buitenspel stond toen ze de mooie steekbal van Renske ontving en hem netjes met links in het hoekje schoot, maar we zullen het dus nooit weten. Dani was echter op dreef en een paar minuten later scoorde ze een echt doelpunt met een mooi schot vanaf de zestien. De stadionspeaker was waarschijnlijk wat in de war geraakt van al die bijnamen bij Ody en gaf de goal aan Lysanne Graafsma. Na deze goal kwam Christa erin voor Bous en ging Ody 1 op 1 spelen om zo toch nog iets te kunnen forceren in het laatste kwartier. Helaas mocht het niet meer baten en werden er in het restant van de wedstrijd geen kansen meer genoteerd.

Opniew een verliespartij en vooral in de eerste helft was het spel dat Ody liet zien ver ondermaats. De komende weken moeten we aan werken om elkaar weer te kunnen vinden in het veld om zo weer onze tegenstanders weg te kunnen tikken zoals dat eerder in het seizoen vaak lukte. Hopelijk kunnen we volgende week een goed resultaat boeken als hekkensluiter Unicum op bezoek komt in Utrecht.

Opstelling: Jenny, Tamar, Bous, Gimbel, LoesBert, Rens, Jutka, Ilski, Nora, Lotski, Dani