Goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft…

Assist: Inge Gimbel

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

26 november 2016 12:30

Sukkel, H.

Zaterdag 26 november stond de wedstrijd tegen koploper Klarenbeek op het programma. Een zware wedstrijd in ons toch al drukke programma van moeilijke wedstrijden. Met Rijnvogels (nr. 3), topklasser Woezik, Klarenbeek (nr. 1) en volgende week Reiger Boys (nr. 2) zou dit de maand moeten zijn waarin je het verschil kunt maken, maar dit helaas nog niet zo vlot loopt. Vorig week een ijzersterke wedstrijd gespeeld in de beker, waarin we dus door zijn en op zaterdag 17 december zondag hoofdklasser FC Eindhoven treffen. Helaas heeft de strijd van vorig weekend wel zijn tol geëist. Naast dat Dani in een duel haar enkel dubbelklapte, kunnen we voorlopig ook niet genieten van de acties van Judith (a.k.a Panna Cotta), zij heeft een vervelende knieblessure opgelopen (vermoedelijk kruisband). Ontzettend vervelend voor haar en een groot gemis voor het team! Heel veel sterkte Judith! Hoe vervelend dit ook is, het team moet door en dus vandaag knallen tegen Klarenbeek.

De KNVB heeft hun grootste talent, de heer Sukkel, naar de Uithof gestuurd om deze wedstrijd te begeleiden. Met een aangepaste opstelling begon Ody de wedstrijd. Wederom een basisplaats voor Ciska die noodgedwongen (of afgedwongen) de overstap naar dames 1 heeft gemaakt. De eerste 20 minuten begonnen we sterk aan de wedstrijd. Ody stond goed georganiseerd en won veel duels. Klarenbeek wist niet waar ze het moesten zoeken. In de 7e minuut draait gelegenheid rechtsvoor Nora zich goed weg van haar tegenstander en geeft een strakke voorzet waar de verdediging niet bij kan en deze kan net voor de keeper langs ingetikt worden door Pils. Eerste kans meteen een doelpunt! Een terechte 1-0 voorsprong voor Ody. Op een twee corners en een ongevaarlijk schot na heeft Klarenbeek in de eerste 20 minuten verder niets in te brengen. Pim is goed op dreef en wordt meerdere malen diep gestuurd door Christa of Pils. De tegenstander heeft haar handen vol aan Pim. Het enige wapenfeit waar Klarenbeek mee op de proppen komt zetten is hands bij een terugspeelbal naar de keeper via het dijbeen. Beetje triest wel, maar snap dat je het probeert bij deze scheidsrechter. Ook Jenny voetbalt goed mee en weet een diepe bal te onderscheppen door goed uit de 16 meter te komen. Vanaf de 20e minuut begint Klarenbeek wat meer aan te zetten en worden steeds gevaarlijker. Eerst wordt een corner nog nuttig verlengd door Jenny. Vervolgens is er een vrijebal op de rand 16/achterlijn (voor de kijkers) rechts van het doel. De tegenstander krijgt het voor elkaar om de bal 5 meter het veld in te leggen zonder dat de scheids er iets aan doet (joehoe… je had maar 1 taak…duidelijk gemis aan voetbalinzicht) waardoor deze vrije bal (genomen door een linkspoot) direct veel gevaarlijker wordt. Ze draait de bal ineens op doel en kan met een beetje geluk met de hand van Jenny en wat hulp van de lat uit het doel worden gehouden. De volgende kans doet zich voor en wordt in eerste instantie goed verdedigd door Bous, die vervolgens de bal afschermt maar net niet snel genoeg de bal kan wegschieten. De speelster van Klarenbeek krijgt er wel een teen tegenaan en dan valt toch de gelijkmaker. Maar we laten ons niet direct uit het veld slaan door het tegendoelpunt. Bous en Temmie hebben nog twee goede verdedigende acties. Wederom zoekt Klarenbeek de vleugels op. Dit keer krijgt de linksvoor de bal die naar binnen trekt en vanaf een meter of 20 in de korte hoek zit. Jenny verslikt zich in deze houdbare bal en tot ieders verbazing is het een doelpunt voor Klarenbeek. Ontzettend balen. Met nog 15 minuten te gaan in de eerste helft gaat Ody op zoek naar de gelijkmaker. Pim begint weer aan een loopactie en passeert haar verdediger maar stuit vervolgens op de volgende verdediger. Het werd ons ook niet makkelijk gemaakt door de grens- en scheidsrechter. Temmie is het totaal niet eens met de soms curieuze beslissingen van de grensrechter en de scheidsrechter. De leidsman volgt enkel de bal en is niet capabel genoeg om de omgeving rondom de bal in de gaten te houden. Als Ilse de bal vooruit speelt krijgt zij nog een schop na van een tegenstandster (die natuurlijk veel te laat is). Echter wordt dit natuurlijk niet door de scheidsrechter waargenomen omdat die een tracker op de bal heeft i.p.v. het voetbalspel. Als even later Pim op volle snelheid richting doel kan lopen, krijgt zij een volle bodycheck van de nr. 2 van Klarenbeek. Met geen enkele intentie voor de bal en ook nog eens een (discutabel) doorgebroken speler had een rode kaart niet misstaan. Lisa op de bank wist het zeker! Wat volgde was een goede vrije bal, maar geen doelpunt. Inmiddels gaan de gesprekken op de bank over de gebreken van Dani op het gebied van derde dimensies en de film Interstellar. Blijkt ook wel uit de aantekeningen dat de afstanden wellicht wat uit perspectief waren getrokken. Het laatste wapenfeit van Ody in de eerste helft komt van Ciska die haar schot net over ziet verdwijnen. Ondanks de aanwijzingen in de rust krijgt Ody het niet voor elkaar om de organisatie op de juiste manier neer te zetten. Veel duels worden verloren en weinig kansen gecreëerd. De trainers worden moedeloos van het spel en vormen een blokkade voor het zicht van de wisselspelers. Volgens Lisa: “Zitten is het nieuwe roken.”, juist. In de 51e minuut krijgt RB/RV (a.k.a. NM) een schietkans maar die gaat naast. In de 10 minuten die volgen krijgt Klarenbeek kans op kans, maar brengt Jenny continu redding. Samen met Gimbel en Bous wordt de bal uit het doel gehouden. In een omschakeling komt Pils er goed uit, maar krijgt in een één twee de bal net niet lekker mee. Jenny moet zelfs redding brengen op 25 meter van het doel, door onduidelijke communicatie en scherpte op het veld. In de 59e minuut nog een goede aanval van Ody. Pim wordt helemaal vrij voor het doel gezet, maar de bal stuitert te ver van haar voet af, waardoor ze zelf de kans om zeep helpt. Ody is zoekende naar de organisatie en de trainers brengen Anne en Lisa (voor Lotte en Christa) in de hoop om dit terug te krijgen en kansen te creëren. Inmiddels blijkt de focus tijd van de scheids ook aan z’n einde te zijn gekomen (of is die er nooit geweest?). De heer Sukkel doet zijn naam eer aan en geeft onterechte vrije ballen en ingooien aan de tegenstander en maakt een cruciale fout door het geven van een corner bij een overduidelijke achterbal. Uit deze corner in de 63e minuut wordt vervolgens gescoord. Jeroen kan het niet meer aanzien wat de scheids aan het doen is en besluit naast het veld te gaan staan. Als het al erger kan is het wedstrijdbeeld nu nog meer omgeslagen in het nadeel van Ody. In de 76e minuut scoort Klarenbeek uit een voorzet en de stand is 4-1. Tessa wordt in het veld gebracht voor Bous en vanaf de kant wordt gezongen “alles of niets”. Voor wat het waard is begint Ody vanaf dat moment wel weer aardig te voetballen en scoort Pils haar tweede van de dag op aangeven van Gimbel. In de 84e minuut gaat een vrijetrap van Gimbel net naast. Klarenbeek sluit de wedstrijd af met nog twee uitgesproken kansen, waar Jenny goed redt. 4-2 is de eindstand van deze wedstrijd. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Volgende week speelt Ody uit in Heerhugowaard tegen Reiger Boys, de nummer 2 uit de competitie. Wederom een pittige wedstrijd. We hopen op het keren van het tij en om op onze pakjesavond de punten mee terug te nemen naar Utrecht. We zullen ze helaas niet cadeau krijgen, dus er zal voor gevochten moeten worden.

Opstelling v.l.n.r.: Jenny, Christa (Lisa), Gimbel, Bous (Tessa), Temmie, Ciska, Bert, Pils, Pim, Lotte (Anne) en Nora. Fleur op de bank.