1 - 0

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

12 november 2016 14:30

Polanen, F. van

Het winterse weer heeft inmiddels ook op de voetbalvelden in Nederland bereikt. Het kwik zakt steeds verder naar beneden en de trainingen en wedstrijden worden vaker voorzien van een ouderwetse plensbui. De maillots en handschoenen komen ook langzamerhand tevoorschijn, behalve uiteraard bij Jutka “Ik Heb Het Nooit Koud” de Vries. Ondanks de lage temperaturen stond Odysseus dames 1 zaterdag weer fris en fruitig op Olympos om half 1 te vertrekken richting Katwijk. Hopelijk konden we deze week iets eerder op de plaats van bestemming aankomen. Pim gooide echter roet in het eten, waardoor er vier meiden op de parkeerplaats achter moesten blijven in afwachting van de komst van Pim. Gelukkig zat Gimbel niet bij de groep achterblijvers, want we weten allemaal hoe Gimbel reageert op de rijstijl van Pim “Ik Zit In Een Botsauto” van Riel.

Afijn, terug naar de wedstrijd. Er moesten namelijk punten worden gepakt. Na twee achtereenvolgende weken met een teleurstellend resultaat waren we erop gebrand om dit keer aan het langste eind te trekken. FC Rijnvogels stond vierde en bij een winstpartij zouden we nog steeds bovenin mee kunnen draaien. Rijnvogels is echter een sterke, fysieke ploeg en dat is van minuut 1 te merken. Er worden veel duels aangegaan en op elke positie op het veld moeten we flink aan de bak. In de eerste minuut leidt het felle spel van Rijnvogels al tot een kans. Gelukkig komt Jen goed uit haar goal en kunnen we proberen grip op de wedstrijd te krijgen zonder meteen 1-0 achter te staan. De rest van de eerste 10 minuten van de wedstrijd zijn niet in de notities terug te vinden. Wellicht dat de meiden op de bank druk bezig waren met het tellen van egels (meiden met een kort pittig kapsel). Geen egels dit keer, wel oma’s (meiden met een absurde grijze haarkleur), wellicht een leuke nieuwe statistiek op bij te gaan houden. Ook zijn ze erachter dat het scorebord een seconde teller bezit. Vanaf nu krijgt u de gebeurtenissen uit de wedstrijd op de seconde nauwkeurig verteld. Wat een geluk!

Bij minuut 12.14 is er de eerste kans voor Odysseus. Een voorzet vanaf de rechterkant komt bij Dani terecht. Door de stuiter in de voorzet (of was de voorzet gewoon te hard?) kan Dani net niet bij de bal. Helaas. We starten wel scherp aan de wedstrijd en we beginnen te wennen aan het felle spel van Rijnvogels. Na 17 minuten en 1 seconde krijgt Rijnvogels haar eerste kans vanuit een stilstaande situatie. De vrije trap wordt gelukkig net over het doel gekopt. Jullie zijn na 17 minuten voetbal vast wel benieuwd wat er dan in het hoofd van onze trainer omgaat. De analyse van Jerry na 17 minuten voetbal is: “Het is wel een goede scheids.” Gelukkig zijn de meiden in het veld wel met het spel bezig. Bij minuut 19.10 krijgen we onze eerste corner. Dani en Judith proberen de variant van de korte corner weer uit. De korte corner blijkt te kort en er volgt een uitbraak van Rijnvogels. De aanval wordt in de kiem gesmoord door de achterhoede van Odysseus. Na 19 minuten en 55 seconden voetbal is de analyse vanaf de bank dat er meer rust in het spel moet worden gecreëerd. En dat klopt. Het spel is iets te gehaast en er worden nog iets te veel duels verloren.

Gelukkig krijgen we halverwege de wedstrijd meer grip op het spel. Wat volgt is nog meer fysiek geweld vanaf de kant Rijnvogels. Jutka krijgt het zwaar te verduren met een aantal te late tackles. De tegenstander komt weg met een waarschuwing. Gelukkig hebben wij Temmie die ook niet vies is van een smerige effectieve tackle af en toe. Temmie vraagt nog wel lief aan de tegenstandster of het gaat, maar het verzoenende gebaar van Temmie wordt niet geaccepteerd. Odysseus dringt inmiddels vaker aan bij het doel van Rijnvogels. Bij minuut 37.31 laat Oddysseus mooi combinatievoetbal zien. Via Dani komt de bal bij Lotte terecht. Zij ziet Judith vrijlopen aan de rechterkant. Een perfecte steekpass volgt. Pim juicht al, maar het schot van Judith schampt de zijkant van het net. Heel erg jammer, want het was een mooie beloning geweest voor het goede spel. Afgezien van een trucje van Lotte op minuut 41.35 gebeurt er verder weinig spectaculairs tot de rust.

In de rust heerst vooral een positief geluid in de kleedkamer. De beide ploegen zijn sterk aan elkaar gewaagd en we spelen goed. Veel beter dan de afgelopen weken. Er wordt hard gewerkt en er worden veel duels gewonnen. Nu nog goalen maken.

Ook na de rust zetten de ploegen elkaar flink onder druk. Judith “Ik Moet Elke Wedstrijd Een Panna Maken” ten Have laat na 57 minuten en 4 seconden haar tegenstandster de bekende “panna cotta” zien. Helaas leidt de panna niet tot een concrete kans.

We zakken halverwege de tweede helft iets verder terug en de tegenstander merkt dat. Ze komen steeds vaker bij Jenny in de buurt. Op minuut 61.38 krijgt Rijnvogels weer een grote kans. Het schot over de grond kan echter simpel door Jenny worden gepakt. Tien seconden later is het alweer tijd voor een kans van Odysseus. Dani maakt een goede actie en krijgt de bal bij Lotte. Lotte schiet in de handen van de keepster. Bij minuut 68.42 is er weer een kans voor Odysseus. Het lijkt er toch sterk op dat bij het verdedigen van de voorzet hands wordt gemaakt. Hands blijkt vooralsnog niet te tellen vandaag bij de scheidsrechter en Odysseus krijgt haar verdiende penalty niet. Het is tijd om de frisse krachten op de bank in te gaan zeten. Fleur komt in het team voor Nora en Dani wordt gewisseld met Pim. Er volgt gelijk een goede uitbraak van Odysseus. De steekpass op Judith wordt helaas net op tijd onderschept. Geen kans. Vijf minuten later staat Odysseus alweer voor het doel van Rijnvogels. Renske weet Judith net niet te bereiken met haar voorzet. Het verhaal van net niet blijkt toch wel typerend.

Richting het einde van de wedstrijd is de spanning voelbaar en de twee ploegen lijken af te gaan op een gelijkspel. Gezien het spelbeeld lijkt dat een terechte uitslag. Helaas, Odysseus trekt weer aan het kortste eind. Wanneer het scorebord al op 90.00 staat, krijgt Rijnvogels nog een corner. Odysseus is niet scherp genoeg en bij de tweede paal wordt de bal binnengetikt. Temmie lijkt ons nog te gaan redden met een vrije trap in de allerlaatste minuut. De bal schampt de buitenkant van de bal en niet veel later is daar het fluitsignaal van de scheidsrechter.

Wat volgt is een enorme zure nasmaak en dit keer niet van de lolly’s van Jeroen. We speelden goed, we hadden een vijftal uitgespeelde kansen en weer moeten we met nul punten richting huis vertrekken. Met de aardige worden van de tegenstander over ons goede spel kopen we dan niet zo veel. Voetballend ging het gelukkig een stuk beter dan afgelopen weken en daar moeten we ons dan maar aan vasthouden. Volgende week staat er thuis om 12:30 een bekerwedstrijd tegen topklasser Woziek op de planning. Wellicht dat we met jullie support wel voor een stunt kunnen zorgen!

Geschreven door Judith ten Have

Opstelling: Jenny, Tamar, Gimbel, Bous, Nora (69. Fleur), Loes, Jutka, Renske, Judith, Lotte en Dani (78. Pim).