5 november 2016 14:45

Boelé, L.A.

Na een sterk staaltje timemanagement vertrekken we richting Haarlem voor de competitiewedstrijd tegen DSS. Helaas met een wat krappere selectie dan normaal gesproken vanwege afwezigheid en blessures, en Gimbel is ook nog eens misselijk. Ervan uitgaande dat dit niet komt door overmatig alcoholgebruik en zwangerschap, houden we het op wagenziekte of het faken daarvan, zodat ze volgende keer toch écht voorin mag zitten.

Terwijl de warming-up in rap tempo wordt uitgevoerd, is men langs de lijn met hele andere dingen bezig. Want in de lucht verschijnen meerdere mooie regenbogen. Jerry probeert de pot goud aan het einde tussen z’n vingers te pakken, maar Christa heeft deze stiekem al onder haar pinguïnjas verstopt. Anne heeft alleen maar aandacht voor de initialen op haar jas: JB. Hoewel je hierbij ook aan Jeffrey Bruma, Jody Bernal of Jim Bakkum kan denken, is het voor Anne duidelijk: dit is de jas van Justin Bieber en zij, als groot fan, mag hem twee uur lang dragen. Meant. To. Be.

Dan de wedstrijd. Binnen drie minuten is het al raak, alleen voor ons aan de verkeerde kant. Een corner kan niet worden weggewerkt en wordt van dichtbij langs Jenny en Temmie de goal in geschoten. Chris was tot die tijd nog te druk met de pot regenbooggoud, dus haar moet het scorebord even worden uitgelegd. Meteen na de 1-0 wil de tegenstander het al dicht gooien, maar daar hebben Renske en Dani geen boodschap aan. Verschillende keren weten ze elkaar goed te vinden, alleen een echte eindpass blijft uit. We hebben veel meer balbezit dan DSS maar weten dit niet om te zetten in veel kansen. De wissels en geblesseerden op de bank hebben dan ook voldoende tijd om zich met de tegenstander en het snoep bezig te houden. Wist je dat de broekjes van DSS doorschijnen en dat suikervrije lolly’s wel veel aspartaam en stevia bevatten? Zo niet, bij deze.
Ook onze vele corners en vrije trappen kunnen niet in doelpunten worden omgezet. Er volgen wel enkele klutsmomenten voor de goal van DSS, maar veel verder komen we niet. DSS gooit aardig de beuk erin, wat onder andere Temmie een paar noppen op haar enkel en Bous een nieuwe ‘vriendschap’ oplevert. Sally spreekt de wijze woorden ‘Bous, laat je niet opnaaien’. Wijs aangezien Bous voetballend veel beter is dan haar tegenstander, en wijs omdat Sally eraan begint te wennen de speelsters bij hun voetbalnaam te noemen. Zo’n tien minuten voor de rust stuurt Lotski met een mooie trucage de verdediging het bos in, maar haar schot is een prooi voor de keeper. Op slag van rust krijgen we de zoveelste corner. Dani weet zich mooi vrij te spelen, haalt hard uit en de bal verdwijnt via een been de goal in: 1-1! Even bestaat de veronderstelling dat Temmies uitschuifbeen de bal met een hakje achter de keeper wist te krijgen, maar in werkelijkheid krijgt Dani het doelpunt, weliswaar via een tegenstander, op haar naam.

In de rust worden wreeftrappen, echte spitsenacties en het vele balbezit besproken en na een bekertje limo en warme wanten voor JB worden de paarden met een lekkere Dextro weer de wei ingestuurd. We starten scherper, binnen tien minuten creëren we meer doelpogingen dan in de eerste helft bij elkaar. Renske mikt net naast, Dani schiet over, Lotski kan een voorzet er net niet in lopen, en een mooie aanval via Judith ‘panna cotta’ ten Have en Dani wordt ook net niet afgerond. Zelfs de supporters van DSS zijn onder de indruk. Helaas kunnen deze supporters in de 56e minuut echt juichen, na balverlies op de helft van DSS wordt hun linksbuiten met een lange bal weggestuurd. Bous en Temmie kunnen deze lange bal net niet onderscheppen, en voordat de linksbuiten kan worden bijgehaald, puntert zij de bal in één keer via onderkant lat over Jenny heen de goal in. Een prachtig doelpunt, maar gezien het spel geen terechte stand. We hebben nog ruim een half uur om dit recht te trekken, maar dan moet er wel ‘peper in de reet voor iedereen!’. Wederom Dani maakt een mooie actie en legt terug op de 16, maar niemand durft te schieten. DSS krijgt nog één grote kans op de 3-1 alleen schiet naast. Ook met meer pressie naar voren en goed doorschuiven van Bous weten we niet veel verder te komen dan mogelijkheden i.p.v. grote kansen. Na 90 minuten en blessuretijd is de stand dan ook nog steeds 2-1.
Voor het eerst hebben we zelf niet minimaal 2x weten te scoren in een competitiewedstrijd, en dat bleek vandaag niet voldoende. We liepen teveel zelf met de bal en konden elkaar niet goed genoeg vinden. Dit zal komende weken echt beter moeten om niet in een neerwaartse spiraal terecht te komen. Gelukkig was bij terugkomst in Utrecht de frituur van Olympos nog open om de pijn van het verlies enigszins te verzachten…

TodK

Opstelling: Jenny, Nora, Gimbel, Bouser, Tamar, Renske, Jutka, Judith, Dani, Lotte, Pim (84. Christa)