90'

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

8 oktober 2016 12:30

Werken, M. van de Doelpunten: 11. Lotte, 40. Ilse, 87. Dani, 90. Tessa

Twee seizoenen geleden werd Rhoon twee keer verslagen, al was dit steeds met slechts één doelpunt verschil. Inmiddels hebben beide teams de Hoofdklasse ingeruild voor de eerste klasse, en is het vandaag de vraag hoe de verhoudingen nu liggen. Onder een heerlijk herfstzonnetje betreden we het al dan niet schadelijke kunstgras van Olympos.

Meteen vanaf de aftrap wordt duidelijk dat we de drie punten thuis willen houden, vanaf de bank is het genieten van het positioneel sterke spel en de zuivere passing.  Al in de vierde minuut komt Dani 1 op 1 met de keeper na een lekker steekballetje van Ilse, maar onze teamdokter weet de bal niet langs de lange armen en benen van de Rhoon-keeper te krijgen. Ook langs de lijn begint het goed: Annetje K., herkenbaar aan een biertje in de hand en propellerpet op haar hoofd, twijfelt geen moment als ze de trommel ziet. Ze draait met wat voorzichtige slagen warm, maar al snel krijgt ze de hele tribune mee en klinkt het ‘ooooh-ooooh-Odysseeeeuuuus!’ om ons te supporteren.

Of het door dit tromgeroffel komt zullen we nooit weten, maar Haf/Haaf/Haffie speelt Annemiek voorbij alsof ze er niet staat en vindt Lotski voor de goal, die de bal in alle vrijheid (ook wel: Liberty) kan inschieten. Zo laat het scorebord al in de 11e minuut een terechte 1-0 zien. Ook Joet heeft de smaak te pakken en krijgt verschillende kansen om haar eerste paarse doelpunt te scoren, maar komt helaas niet verder dan het zijnet en de kluts. Niks aan de hand, zo lijkt het, tot de nummer 11 van Rhoon het op haar heupen krijgt. Meerdere keren weet ze in haar eentje tussen drie verdedigers uit te komen, maar gelukkig staat haar vizier niet helemaal op scherp en is Jenny in vorm. Gesteund door haar Dames 6-pupillen op de tribune is onze kleedkamer-DJ vastberaden om vandaag na lange tijd dan eindelijk de laatste envelop te mogen openen. De lolly’s op de bank krijgen we trouwens ook pas na lange tijd open, alleen Jeroen Junior lijkt hier geen last van te hebben.

Na een trucage van Noor (balletje onder de voet door rollen), Lotski die vastgehouden wordt in de 16 maar geen penalty krijgt, een schot van LoesBert, twee zowaar functionele hakjes van Lotski waar kansen voor Ilse en Dani uit ontstaan, en een levensgrote kans voor Rhoon die om zeep geholpen wordt doordat de tegenstander op de bal gaat zitten i.p.v. ‘m vrij in te schieten vanaf 3 meter, stuurt Ilse Haf/Haaf/Haffie in de 40e minuut nog een keer diep. Onder uitstoot van een hoop tennisgeluidjes weet ze de bal voor te krijgen en na wat gerommel voor de goal tikt Ilse de bal tegen de touwen: 2-0! Vlak voor rust krijgt Bous nog een volledig onterechte gele kaart, omdat de scheidsrechter als enige niet ziet dat ze keurig de bal raakt i.p.v. de tegenstander. Maar verder gaan we met een goed gevoel de rust in.

In de tweede helft wordt geprobeerd de organisatie van het eerste half uur weer op te pakken en de rappe nummer 11 en de grote nummer 9 van Rhoon beter uit te schakelen. Dit levert ons meteen behoorlijk wat corners en kansen op, maar helaas niet meer doelpunten. Ook de penalty, gegeven na hands van Rhoon, wil er niet in: de Rhoon-keeper weet met haar lange armen de juiste kant op te duiken. De scherpte voor de goal ontbreekt nog, misschien zijn we te veel afgeleid door Argos die langs de lijn opduikt. Het duurt dan ook tot de 87e minuut tot de 3-0 valt: Ilse stuurt Dani weg, die de keeper omspeelt en de bal binnen schiet. Het slotakkoord is voor Tessa, die goed doorgaat op een hoge diepe bal en er net wat eerder bij is dan de keeper: 4-0! Jenny’s hattrick is voltooid, de envelop mag open, en deze winstpartij is een welverdiende bekrhooning op ons werk: een goede organisatie, elkaar weten te vinden, en uiteindelijk toch de kansen afmaken.

TodK

Opstelling: Jenny, Nora, Gimbel, Bouser (61. Tamar), Linsey, LoesBert (71. Renske), Jutka, Ilse, Judith, Lotte (74. Tessa), Dani