Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

1 oktober 2016 13:00

KNVB stelt scheidsrechter aan, .

Smerdiek Vr1 – Odysseus’91 Vr1 1-4 (1-3)

“Zaterdagochtend de wekker gaat… “, was wel heel toepasselijk op deze ochtend. Er moest vroeg verzameld worden, want om 13:00 werd er afgetrapt bij Smerdiek, Zeeland wel te verstaan. De slaperige hoofdjes verdeelden zich over de auto’s en we kwamen ruim op tijd aan in Sint Maartensdijk. Gelukkig konden we met de auto’s doorrijden tot aan het hoofdveld en werd iedereen netjes afgezet door de chauffeurs. De staf auto was echter nog niet gearriveerd. Het bleek dat ze even shoppen waren bij Fashion Outlet Rosada in Roosendaal. Waar Jerry heel kek met een Puma tasje staat de shinen, haalt Jeroen de buit binnen bij Haribo. Later blijkt waarom..

Over naar de wedstrijd. We begonnen om 13:10 op gewoon gras. Na het fluitsignaal begint Ody sterk, wat resulteert in twee grote kansen voor Dani. We laten gelijk zien, dat we de 3 punten mee willen nemen naar Utrecht. Smerdiek zet daar wel wat tegenover. Het is een fysiek sterk spelende ploeg en laten zich niet zo maar van de bal zetten. Toch blijven de kansjes komen, via de flanken worden mooie aanvallen opgezet en ook Ilse en Lotte vinden de ruimte achter de verdediging. Smerdiek komt er af en toe ook goed uit via hun rechtsbuiten. Dit resulteert echter niet tot groot gevaar, maar voor Jeroen is dit spannend genoeg. Jeroen geeft aan dat hij af en toe een emotionele eter is en vergrijpt zich aan de zak met smurfen. (net ingeslagen bij de Haribo dus) In de 20e minuut wordt onze inzet beloond met een goal van Lotte. Renske geeft de assist en Lotte maakt het netjes af! Nog geen 2 minuten later valt de 0-2. Judith passeert haar verdedigster en geeft hem strak voor op Renske, die de bal binnen schiet. Odysseus staat terecht op voorsprong, want is in de beginfase de bovenliggende partij. In de 32e minuut komt Smerdiek er goed uit en vind er een duel plaats in de 16 van Ody. De tot nu toe goed fluitende scheidsrechter, twijfelt geen moment en geeft Bous een gele kaart en we worden gestraft met een penalty (?!!). Smerdiek faalt niet en schiet de 1-2 binnen. Net zoals vorige week, voelt ook deze penalty zwaar onterecht. Hoezo overkomt dit ons? Odysseus gaat met opgeheven hoofd verder en laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. Renske geeft hier gelijk antwoord op. Na een mooie aanval ontvangt Renske de bal net iets buiten de 16. Ze krijgt in de 35e minuut alle ruimte, kan uithalen en schiet de bal snoeihard in de rechter kruising binnen. Gerechtigheid! Het laatste deel van de eerste helft, wordt een beetje chaotisch. De organisatie is weg op het middenveld en er wordt niet meer lekker gevoetbald. Hier en daar krijgen beide ploegen nog wat kansjes, maar met 1-3 voorsprong gaan we de rust in.

Ody begint slap aan de 2e helft en Smerdiek begint te  domineren. Smerdiek zet veel druk naar voren en komt af en toe gevaarlijk voor de goal. In de 55e minuut krijgt Smerdiek een vrije bal die maar net naast gekopt wordt. Rond de 60e minuut krijgt Odysseus weer wat meer grip op de wedstrijd. We creëren een aantal corners, waar helaas weinig gevaar uit komt. De beide ploegen houden elkaar in evenwicht. Smerdiek komt er af en toe nog gevaarlijk uit. Ze bereiken met de lange bal vaak de spits, die sterk aan de bal is. Het meeste gevaar komt uit de afstandsschoten vanuit de tweede lijn, maar Jenny staat goed opgesteld en pakt alle ballen. Ondertussen heeft de scheidsrechter het druk in zijn meldkamer. Er worden hier en daar grove overtredingen gemaakt. Maar het is opgevallen, dat je de vrije bal alleen mee krijgt als je ook schreeuwt. Smerdiek is duidelijk al meer getraind op de theatrale gedoe. Zo mag ook Ilse zich in de 73e minuut melden in de meldkamer. Ze krijgt geel voor praten. In de 75e minuut krijgt Smerdiek een vrije bal mee. Ilse hindert haar, ze kan zich weer melden in de meldkamer en gaat eraf met een 2e gele kaart. Op deze cruciale momenten geeft Odysseus gelijk antwoord op deze bijzondere beslissingen, want nog geen 5 minuten later, scoort Dani de 1-4 na een assist van Judith. Er komen nog kleine kansjes. Zo heeft Pim nog een goede schotkans, maar helaas was dit niet hard genoeg door haar chocoladebeen. Smerdiek komt er ook nog een paar keer uit, maar kan de wedstrijd niet meer omzetten en Ody kan het rustig uitvoetballen met 10 man. In de 90e minuut fluit de scheids af en zijn de 3 punten binnen. Op naar Utrecht, waar ’s avonds het grandioze openingsfeest op de agenda staat. In de auto is iedereen druk bezig met welke pizza besteld moet worden, als blijkt dat we opeens 1e staan in de competitie! (YES!) Het eerste ‘straf’ kannetje voelde daardoor extra goed en is iedereen helemaal klaar voor ‘Los in het Sprookjesbos!’

Opstelling: Jennifer, Linsey (45’ Nora), Bous, Gimbel, Christa (’65 Tamar), Renske, Judith, Jutka, Lotte (’75 Pim), Ilse, Dani