Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

24 september 2016 15:00

Molenaar, L.

Berkel VR1 – Odysseus ’91 VR1 2-2 (1-1)

Het was wederom prachtig weer, gelukkig zaten we dicht bij de zee en hadden we een flinke bries tegen om ons een beetje af te koelen. We spelen tegen Berkel VR1, die 1 plek onder ons stonden. Nog voordat we met de wedstrijd begonnen lag er al een bal achter Jen, de pupil van de week speelde behendig het hele team uit en schoot hem toen langs Jen in het doel. Ondertussen had de fotograaf ook al minstens 100 foto’s van ons gemaakt. Maar we mochten beginnen, op echt gras, dat beloofde zwaar te worden.

We beginnen goed, lotski wordt al snel weggestuurd en even later wordt een bal van Dani van de lijn gehaald. Het is al bijna 0-1. Maar we spelen slordig, veel passes komen niet en we verliezen vaak de bal. Ondertussen is Gimbel al opgevallen bij de tegenstander, door haar fluorescerende haarbandje wordt ze de rest van de wedstrijd ‘haarbandje’ genoemd. Even later geeft Judith een steekbal op lotski, maar ze staat buitenspel, vervolgens komt er nog een steekbal op lot maar staat ze weer buitenspel, ze spelen op scherp. In de 23e minuut maakt Ilse een goede actie, ze geeft hem aan Dani, die naar Lotski speelt en Lotski maakt hem mooi af. 0-1. Een minuut later kan Lotski de 0-2 maken maar ze mist. Daarna hebben we nog een paar kansen, Renske stuurt Judith een paar keer weg, Dani zet druk op de keeper en verovert de bal en Nora, Jutka en Ilse spelen goed samen, maar de kansen worden er niet ingeschoten. In de 34e minuut krijgen we een vrije trap tegen op zo’n 20 meter afstand van het goal en die wordt snoeihard in de linker kruising ingeschoten. 1-1. We gaan met 1-1 de rust in terwijl wij duidelijk de betere ploeg zijn.

Na de rust komen er weer kansen. Jutka geeft de bal op Dani, die passt hem door naar Ilse. Ilse draait de bal in en hij rolt bijna over de lijn. Ondertussen hebben wij volgens de grens en scheids al zo’n 20 keer buitenspel gestaan. Zelfs toen Judith duidelijk achter haar mannetje vandaan kwam lopen was het toch buitenspel. De grens van Berkel had zijn vlag vaker omhoog dan omlaag. Even later stuurt Gimbel Dani weg, die legt hem breed op Ilse, maar ze kan hem net niet intikken. Later schiet Ilse hem heerlijk in maar tikt de keeper hem over. De kansen zijn er, we moeten ze alleen wel afmaken. In de 61e minuut lukt dat, Fieke en Judith spelen goed samen en Judith maakt hem af! 1-2. Maar 3 minuten later scoort Berkel, Timpie vlagt al voor buitenspel voor het doelpunt valt, maar de scheids wil niet luisteren. 2-2. Vanaf de zijlijn wordt de scheids voor eikel uitgescholden door familie en Timpie heeft er terecht geen zin meer in en wisselt met Jeroen. Nu wij weer, we willen scoren. En dat lukt! In de 71e minuut scoort Fieke. Maar natuurlijk had de grens zijn vlag weer omhoog. Dit keer luisterde de scheids wel naar de grens. Ons doelpunt werd afgekeurd terwijl 10 minuten geleden, in een zelfde situatie, hun doelpunt werd goedgekeurd. Maarja, we hebben nog zo’n 20 minuten om het recht te zetten. In het begin creëren we nog wel wat kansen, maar daarna wordt het chaotisch. We willen zo graag scoren en zijn zo gefrustreerd dat het er niet uitkomt. De tegenstander komt nog een paar keer achter elkaar keihard van achter in op Judith, geen geel. Maar wanneer Bous door drie meiden tegelijk wordt aangevallen, maar ze vakkundig alle drie uitspeelt, krijgen zij een vrij trap. Volgens mij is de scheids een hele andere wedstrijd aan het kijken. In de 85e minuut probeert Judith er nog een penalty uit halen door neer te vallen als ze aangeraakt wordt, ze moet alleen nog even wat oefenen op haar schwalbes. Na alle overtredingen die ongestraft zijn gelaten krijgt Nora in de 86e minuut geel om shirtje trekken, hoewel het wel even de vraag was of Nora hem zelf had gekregen of dat hij aan Gimbel of Bous was gegeven, de scheids had namelijk geen idee wie het had gedaan, Nora was meteen weggelopen en hij kon haar nummer niet zien. Daarna scoort Berkel nog een keer – ook dit keer stonden ze buitenspel – maar deze keer ziet de scheids  het wel en keurt hij hem af. Nog steeds  2-2. Dit is ook de eindstand geworden. We hebben hier punten laten liggen, ondanks dat de scheids en grens met hun rare gedrag de hele wedstrijd naar hun eigen hand zetten.

Opstelling: Jennifer, Linsey, Bous, Gimbel, Nora, Renske, Judith, Jutka (Loes), Lotte (Fieke), Ilse, Dani.