Assist: Ilse Vasse

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

17 september 2016 12:30

Noordenburg, G. van

Afgelopen zaterdag was weer een mooie dag om een balletje te trappen. De zon scheen, de temperatuur steeg tot een ongekend hoogtepunt en iedereen had er zin in om hard te gaan. Immers, de winst van vorige week smaakte naar meer, veel meer, en waren er dan ook allemaal op gebrand om ook deze wedstrijd tot een mooi einde te brengen. Maar voordat we konden gaan ballen, moesten we eerst nog even een fotoshoot doen. Iedereen staat er waarschijnlijk weer piekfijn op en we kunnen dan ook niet wachten om met onze nieuwe foto’s op de website te shinen.

Terwijl trainer Jeroen de mensen op de bank trakteert op lolly's, gaat de wedstrijd om 12.30 uur van start tegen het jeugdige VR2 van Barendrecht. Vanaf de aftrap zetten we meteen veel druk en al in de tweede minuut wordt Dani diep gestuurd en geeft een strakke voorzet op Lotski. Helaas schiet Lotski over, maar deze vroege aanval belooft veel goeds voor de rest van de wedstrijd. We zijn gretig en laten de tegenstander meteen zien dat er niet met ons te sollen valt. Deze gretigheid resulteert vervolgens al in de vierde minuut tot het eerste doelpunt gemaakt door Pim, 1-0 voor Ody! De inleiding voor het doelpunt werd gecreëerd door Renkse. Ze krijgt veel ruimte op het middelveld, passeert haar tegenstander, bewaart de rust en geeft een prachtige voorzet, welke Pim vervolgens netjes binnen tikt.

Dan zijn de eerste vijf minuten van de wedstrijd voorbij en is het eerste blaadje met aantekeningen van de wedstrijd al volgeschreven, op naar de resterende 85 minuten wedstrijd en de zeven andere pagina’s met aantekeningen over de wedstrijd (bij deze nog bedankt hiervoor, maakt het schrijven (van wat leesbaar is) zoveel makkelijker!). In de tiende minuut lijkt Barendrecht dan eindelijk iets terug te doen en krijgt hun eerste kansje. Ik citeer: “een schot vanaf de zestien gaat gelukkig over”.

Daarna pakken wij snel weer de draad op en laten gedurende de wedstrijd vordert steeds beter voetbal zien. Verdedigend staan we sterk en we bewaren veelal de rust om goede passes te kunnen geven. En niet alleen op het veld wordt het spel steeds beter, ook buiten het veld stroomt het publiek binnen en dat brengt een mooie sfeer met zich mee. De nieuwe trommel die het oud bestuur Van der Meijden cadeau heeft gedaan draagt hier zeker zijn steentje aan bij (al blijft het nog wel even oefenen: bij de wedstrijd van Heren 1 zat er al meer ritme in).

A fijn, weer terug naar de wedstrijd. We zitten nog steeds in de eerste helft en Barendrecht heeft opbouwend moeite om de bal in de ploeg te zouden. Dit ter verdienste van ons, we zitten er strak op en geven weinig ruimte weg. In de negentiende minuut snelt Speedy Gonzales Dani weer eens met de bal richting de achterlijn. De voorzet is goed en dat vindt de verdedigster van Barendrecht blijkbaar ook: ze loopt de bal knap in eigen doel en het is 2-0 voor Ody! Net voor de drinkpauze krijgt Barendrecht nog een kans, maar de rechtsvoor besluit voor eigen kans te gaan en schiet de bal naast het doel. Na de drinkpauze gaan we meteen weer op zoek naar de juiste combinaties en we tikken de tegenstander weg. Barendrecht is vooral bezig met uitverdedigen en de lange bal geven, terwijl wij op zoek zijn naar de volgende goal. Onze noeste arbeid wordt belood, want in de vierendertigste minuut komt Bous op en geeft een mooie paas op Renske, Renske geeft vervolgens de bal voor en Lotski tikt de bal binnen. Een perfecte aanval volgens het boekje en het is 3-0 voor Ody! Daarna volgen nog een paar kansen voor Ody, maar de ruststand blijft 3-0.

De tweede helft komt Judith er in voor Pim. Met de frisse input van Judith beginnen we de tweede helft weer aanvallend, waarbij zeer mooie combinaties getoond worden, maar de afronding kan nog beter. Een greep uit de aanvallen: Judith die een 1-2’tje doet met Dani, waarbij de bal over wordt geschoten. Lotski die een trucje doet met een mooie bal op Ilse, waarbij de keeper van Barendrecht knap redt en Dani vervolgens de afvallende bal naast schiet. Voorzitter Nora die ineens spits staat en als een stervende zwaan naar de grond gaat om vervolgens op het perfecte moment weer op te staan om de bal te krijgen en haar inzet maar net naast het doel ziet verdwijnen. Maar dan in de zestigste maakt Lotski een magnifieke goal, althans dat dachten we. Het was een super knap afstandsschot over de keeper heen, maar helaas wordt de goal afgekeurd, aangezien Dani in de voorafgaande actie buiten spel stond (zelf twijfelde ze hierover, maar na bevestiginig van haar vader, kon Dani het loslaten). Helaas geen doelpunt dus, maar niets aan te doen. Dit was meteen de laatste actie van Lotski, ze wordt gewisseld voor Fieke. Fieke laat zich meteen aanvallend gelden en krijgt al snel een kans die net over gaat.

In de achtenzestigste minuut komt Tamar erin voor Jutka. Ondertussen blijft de lange bal geven favoriet bij Barendrecht, maar bijna al deze ballen worden opgeveegd door Bous, ofwel Gim, ofwel Tam, ofwel ondergetekende. De wedstrijd verloopt nu wel iets chaotischer dan de eerste helft, maar desondanks blijven we de controle over de wedstrijd houden, met geregeld wat kansen. Dan eindelijk in de negenenzeventigste minuut komt er weer een doelpuntje voor Ody bij. Judith scoort uit een voorzet van Ilse en de 4-0 voor Ody is een feit! Na negentig minuten spelen is dit ook de einduitslag.

Al met al een wedstrijd van veel kansen, zeer mooie combinaties (waarvan een aantal zeker uit het boekje), vier doelpunten, af en toe een beetje chaotisch, trucjes van Lotski, Rens, Dani en Jennie, teamwork, maar bovenal een wedstrijd die vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden!