Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

10 september 2016 15:00

Schouten, C.P.

Zaterdag 10 september 2016 gaat de boeken in als de dag waarop Odysseus VR1 weer drie punten heeft weten te veroveren. Daarmee is de doelstelling van dit seizoen (meer punten halen dan vorig seizoen) bereikt. Nee, natuurlijk niet. Drie punten smaken naar meer, veel meer..

We mochten aantreden tegen VV Unicum uit Lelystad. Trainer Jerry had zich goed in de tegenstander verdiept en wist te vertellen dat Lelystad in 1973 was opgericht door de heer Lely. Dat blijkt echter niet helemaal te kloppen: de eerste bewoners kwamen al op 28 september 1967 en in 1980 mocht Lelystad zich voor het eerst een gemeente noemen. Doe hier je voordeel mee.

Dan de wedstrijd. Het eerste afstandsschot kwam van de tegenstander, maar keepster Jenny wist te pareren. Een afstandsschot van Nora dat volgde, deelde helaas hetzelfde lot. In de 12e minuut volgde dan wel een doelpunt aan onze zijde: een voorzet van Lysanne (Lysanne? Kennen wij die? Ik bedoel natuurlijk Dani) werd door onze Bransen uit Bemmel vanuit de zestien netjes met de wreef hoog in het doel gejast. Lotte is back! Helaas was de vreugde van korte duur en kregen wij een paar minuten later een – erg makkelijk gegeven – penalty tegen: 1-1. Even later zouden we zelfs 2-1 achter komen, toen een speelster van Unicum uit het niets de bal vanaf een meter of 20 in de kruising legde. Er was echter geen reden tot paniek, want wij hadden het betere van het spel en creëerden de betere kansen. In de 36e minuut verscheen de 2-2 op het scorebord toen Dani aan de rechterzijde van het veld door Ilse werd weggestuurd, naar binnentrok en de bal gedecideerd in de korte hoek schoot. We hadden nog voor rust de voorsprong kunnen pakken, maar de tweede goal van Lotte na een steekbal van Gimbel werd wegens buitenspel afgekeurd.

Omdat we de kleedkamer met een ander team moesten delen, namen we tijdens de rust ergens buiten op het gras plaats. Dit tot groot genoegen van Bouser, die gedurende 15 minuten van een wel erg bijzonder uitzicht kon genieten. Iets met een bouwvakker en een voeg, maar verder laat ik het aan de verbeelding over (sorry hiervoor).

In de tweede helft waren wij wederom de betere ploeg. Daarvoor werden wij in de 55e minuut beloond. Na een pass van Ilse wilde Lotte de bal in de linkerbenedenhoek inschieten. De keepster bracht redding, maar kon de bal niet klemmen. Pim liet de keepster vervolgens in de rebound kansloos: 2-3! Ongeveer op dit moment heeft ondergetekende de vlaggenstok van Tamar overgenomen, waarna het schrift voor aantekeningen aan Fieke en Mitchell is overgegeven (waarvoor dank!). Dit heeft bijzonder bruikbare aantekeningen opgeleverd, zoals: “52e minuut: Loes geeft de bal een kusje. Met haar hele gezicht. Dat doet zeer.”

In de 64e minuut werd het 2-4 toen Pim een voorzet binnenhield, de bal teruglegde op Loes die Ilse kon vinden. Via het been van de tegenstander belandde de bal in de goal. Daarna hebben wij nog veel mogelijkheden gehad om de score uit te breiden, maar 2-4 was tevens ook de eindstand. Rest mij nog op te merken dat, blijkens de aantekeningen, Nora in de 70e minuut als stoel werd gebruikt, de vlagger (ik) in de 73e minuut werd afgewisseld door Jeroen en Linsey in de 74e minuut door de scheidsrechter werd aangesproken (schan-da-lig Lins!). Verder is het natuurlijk super dat we weer gewonnen hebben. Laten we deze lijn vooral voortzetten!