Reiger Boys VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

3 september 2016 12:30

Nielen, B.

Na een goed resultaat in de beker (door!) is er vertrouwen voor de eerste competitiewedstrijd, waarin we onze opwachting mogen maken tegen Reiger Boys dames 1. Net als wij afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse en dus een goede eerste krachtmeting.

We beginnen goed aan de wedstrijd. Helaas is dat maar van korte duur. In de dertiende minuut wordt er een bal vanuit de tweede lijn op onze goal geschoten. Of naja, geschoten, de bal wordt geschamperd en rolt met een slakkengangetje de doellijn over. Maar ja, met welke snelheid een bal tegen het net aankomt maakt voor het scorebord niet uit. We hebben nog niet eens een kwartier gespeeld en kijken tegen een 0-1 tegenstand aan.

Het tegendoelpunt is een kantelmoment in de eerste helft. Vanaf de goal spelen we slordig. Reiger Boys zet hoog druk en daar komen we maar slecht onderuit. Er worden veel lange ballen gespeeld die nergens toe leiden.

Rond de dertigste minuut krijgt Reiger Boys een corner mee. Op de vijf meter krijgt een van onze tegenstanders zeeën van ruimte. Ze maakt er dankbaar gebruik van en knikt de bal het doel in: 0-2.

Het is de stand waarmee we naar de kleedkamer gaan. De tweede helft beginnen we net als de eerste helft goed, maar tot echte kansen weten we niet te komen. Er wordt niet meer gescoord en de ruststand wordt de eindstand.

Het resultaat is een verbetering ten opzichte van vorig seizoen, toen we twee keer met 3-1 van deze ploeg verloren, maar het is niet het resultaat waarmee je een seizoen hoopt te beginnen. Op naar volgende week, waarin we afreizen naar Lelystad om het op te nemen tegen Unicum.

Opstelling: Jenny, Linsey, Bous, Nora, Tamar; Renske, Jutka (75. Fieke), Inge; Ilse, Timp, Tessa (70. Pim)