Jonathan 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

26 november 2016 15:15

Schram, S.J.

Op de dag dat Fidel Castro stierf mochten de paarse helden spelen tegen een bekende tegenstander, Jonathan. De gasten uit Zeist staan op een knappe 2e plek net achter IJFC. Odysseus dat het altijd lastig heeft tegen Jonathan kreeg van voetbalwest het voordeel van de twijfel, de te verwachten uitslag was 1-0. Het zou een goed resultaat zijn aangezien Ody op de 3de plek net onder Jonathan staat.

Door de vorst in de grond waren de grasvelden afgekeurd op deze koude zaterdag. Hierdoor konden alle spelers van de overige teams de aftrap om 15:15 uur zien samen met een aantal oudgedienden.

De bespreking van Robin was zoals gewoonlijk kort maar krachtig met een goed gevoel voor humor. Helaas voor Dillen die het gemist heeft. Dit omdat nadat hij gehoord had dat de wedstrijd van 2 was afgelast bedacht had om maar weer in bed te kruipen zonder wekker te zeten. Ody moest het verder doen zonder de geblesseerden Fabian en Casper die beiden wat ouderdomsklachten aan de knieën beginnen te voelen en een weekje moesten overslaan.

De eerste helft speelde ody fel en goed uit formatie. Dit resulteerde in wat kleine kansen maar helaas niet tot een doelpunt. Spitsen Pastoor en Ceha kregen wat kansen maar het vizier stond niet op scherp. Jonathan kreeg geen grip op het snelle middenveld van Ody. De enige kans die ze kregen werd veroorzaakt door Luuk die zichzelf wat overgeschatte. Rik liet weer eens zien wat voor waanzinnig goede keeper hij is en met behulp van de lat de bal achter het doel verwerkte. De trainers waren tevreden in de rust, als we zo door zouden gaan maakten we dat doelpunt vanzelf was de gedachte.

Zo goed als dat Ody de eerste heflt was zo slecht begon het de 2de. Of het de kou was weet niemand maar Jonathan kreeg direct een aantal goede kansen en kwamen in de 55ste minuut op 0-1. De paarse hemden kwamen overal te laat en verdedigende achteruit in plaats van voorruit. Jonathan vergat door de drukken waardoor Ody langzaam weer beter in de wedstrijd kwam. Door een goede individuele actie van Ceha die de aanval zelf opzette en scoorde met het hoofd was het 20 minuten voor tijd weer gelijk. Er gebeurde weinig noemenswaardig de laatste minuten, op 1 kans van Ceha na, hij kon vrij inschieten van 16 meter maar faalde hopeloos.

Jonathan vond een gelijkspel wel prima, Ody was niet gevaarlijk genoeg om de 3 punten thuis te houden.

Achteraf was een gelijkspel misschien terecht maar het voelde toch als verspeelde punten. Aangezien IJFC punten blijft verspelen blijft de top van de 3de klasse dicht bij elkaar en ontzettend spannend.

Het goede spel in Purmerend en de vechtlust tegen Jonathan neemt Ody mee komende week naar de lastige uitwedstrijd in Bunnik.