Assist: Paul Renes

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

12 november 2016 14:30

Wijnen, J. van

Vandaag stond de wedstrijd tegen Desto uit het pittoreske Vleuten op het programma. De kans om aansluiting te krijgen bij lijstaanvoerder IJFC dat na een perfecte start de laatste paar weken regelmatig punten heeft laten liggen. Maar eerst was het zaak om zelf de drie punten binnen te halen, geen gemakkelijke opdracht gezien de stand op de ranglijst en de gehavende selectie waarmee Odysseus aantrad. Om uiteenlopende redenen konden enkele vertrouwde namen niet aan de aftrap verschijnen. De meest opmerkelijke absentie was toch wel die van Cassie, bij een foutieve keuze tijdens de training verdraaide hij zijn knie.

Hoewel ondergetekende de eerste 25 minuten heeft moeten missen schijnt dat Odysseus de wedstrijd goed begon wat resulteerde in 2 grote kansen. Een van deze kansen was voor Boudie, de normaal zo doelgerichte spits faalde echter oog in oog met de keeper. Wie hij dit keer een assist door de neus heeft geboord is bij uw reporter niet bekend. Hierna was het Desto dat het heft in handen nam en binnen een tijdsbestek van 10 minuten twee maal wist te scoren. Hier bleef het bij tot aan de rust.

In de tweede helft bleef Noah achter in de kleedkamer voor Julian die na enkele weken blessureleed, en een zeer succesvolle rentree in H2, weer zijn eerste minuten in H1 mocht maken. Odysseus drong aan en hoewel het enkele gevaarlijke momenten creëerde voor de goal van de tegenstander bleef de goal uit. De goal zou uiteindelijk wel vallen maar wederom achter Vieze, een mooie voorzet werd goed binnengelopen en de pot leek beslist. Het was echter Ceha die een kwartier voor tijd uit een corner toch nog enigszins de spanning terug wist te brengen door goed binnen te koppen. Dat hij daarna een bal van 5 meter voor een open goal over het vangnet wist te schieten was slechts een kleine smet op weer een succesvolle invalbeurt van deze Benchbro. Hierna kabbelde de wedstrijd richting het einde zonder noemenswaardige kansen voor beide teams. Gelukkig voor de neutrale toeschouwer zorgde de ietwat bonkige invaller van Desto nog wel voor het nodige spektakel. Met twee goed getimede doodschoppen en het eenmaal professioneel weg schieten van de bal wist hij het voor elkaar te krijgen om in een tijdsbestek van 10 minuten 2 gele kaarten te pakken. De 3-1 stand bleef echter op het bord staan en alsof de nederlaag op zichzelf al niet erg genoeg was bleek na het laatste fluitsignaal dat de voetballende studenten ook niet in aanmerking kwamen voor een baan, al met al een verloren middag.

Gelukkig was er door Wessel ‘s avonds een feest georganiseerd om de moraal op te vijzelen. Namens de genodigden en Cassie kan ik zeggen dat dit zeker zijn vruchten heeft afgeworpen en nieuwe driepunters een kwestie van tijd zijn. Voordat H1 de weg naar boven in de competitie wederom gaat inzetten staat er volgende week echter eerst nog een bekerwedstrijd in Purmerend op het programma, komt dat zien!